Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте, обръщам се към вас със странен проблем. Видеокартата на чисто нов компютър спира да работи от време на време - обикновено докато играя някоя игра или помръдна леко компютъра и всичко спира (трябва да рестартирам). Работи си нормално със старата ми по слаба видео карта. Не прегрява и никога не съм я товарил на повече от 30% от възможностите и. Всичко е в гаранция, затова занесох компютъра в сервиза и там работеше нормално, но когато се прибрах след 20 мин и проблема се върна.

Предварително благодаря за помощта и вниманието.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери дали е поставена добре в слота, дали е захваната с винта към кутията и дали кабелите са правилно свързани.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може да имате проблеми в напрежението в мрежата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всичко е добре захванато, това беше първото нещо което проверих.И други ми казаха за проблем с напрежението, но какво мога да направя аз по въпроса?

(има ли начин да тествам кабелите за допълнително захранване за дефект ?)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я първо да ни споделите какви са температурите в покой и при натоварване(игра).Инсталирайте програмата Speccy и ни кажете какво отчита.Може би при натоварване картата почва да прегрява.А Бог знае как са тествали компютъра в сервиза.Кажете и каква е конфигурацията ви.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Температурите варират между 25-35градуса, в момента ползвам старата (закачих и 2те), а силната дори не отчита да е закачена.

Ето данните от спеки:

Operating System
Microsoft Windows 7 Enterprise 64-bit
CPU
AMD FX-8350 32 °C
Vishera 32nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 803MHz (11-11-11-28)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. 970A-DS3P (CPU 1) 25 °C
Graphics
K-26T11-CS (1360x768@60Hz)
1024MB AMD Radeon HD 5500 Series (Gigabyte)
Hard Drives
932GB Seagate ST1000DM003-1CH162 ATA Device (SATA) 24 °C
Optical Drives
DTSOFT Virtual CdRom Device
ATAPI iHAS122 W ATA Device
Audio
Realtek High Definition Audio
 
ПС: всъщност сега като го гледам на неработещото ми видео се шърти 1 от 2 те перки, но все пак не отчита че е закачено :/
Редактирано от whitegambit (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А като закачите само новата карта,какво показва?

Много е възможно новата карта да е проблемна.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

това показва спеки, като оставих само новата закачена:

Operating System
Microsoft Windows 7 Enterprise 64-bit
CPU
AMD FX-8350 48 °C
Vishera 32nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 803MHz (11-11-11-28)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. 970A-DS3P (CPU 1) 23 °C
Graphics
Generic Non-PnP Monitor (1360x768@60Hz)
2048MB AMD Radeon R9 200 Series (Gigabyte)
Hard Drives
932GB Seagate ST1000DM003-1CH162 ATA Device (SATA) 24 °C
Optical Drives
DTSOFT Virtual CdRom Device
ATAPI iHAS122 W ATA Device
Audio
Realtek High Definition Audio

Здравейте отново, вече не мисля че проблема е във видеото, извинете че ви загубих времето.След като публикувах последния пост чукнах леко кутията отпред и проблема се повтори, вентилаторите на видеото спряха и 10 мин опити за рестарт.Все още не знам какво е, но предполагам някоя лоша връзка.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Замръзване на картината обикновено се дължи на

рам памет

хлабава връзка на хардиска или проблем в самия диск.

Като забие звука забива ли и той? Чували се бръмчене?

 

При проблеми с картата щеше да се рестартира 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За звук ползвам монитора си, има вградени колонки и нищо не се чува - само надписа NOT RESPONDING. Няма бръмчене просто объркване от моя страна :/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За звук ползвам монитора си, има вградени колонки и нищо не се чува - само надписа NOT RESPONDING. Няма бръмчене просто объркване от моя страна :/

NOT RESPONDING не е замръзване на картината !? Надписа означава че се губи сигнала от видео картата към монитора.

 

Причините може да са:

Хлабав не добре затегнат кабел

Видео картата не е монтирана стабилно в слота

Проблем с драйвери 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.