Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Някой може ли да ми помогне със следната задача на C++ "

".Да се състави програма, която намира най-голямата цифра в зададено цяло трицифрено число."

 

Има вече такава тема , но ми дава грешка .

След като напиша трицифрено число , не показва най-голямата,а директно излиза от програмата.

Благодаря предварително. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми помогне със следната задача на C++ "

".Да се състави програма, която намира най-голямата цифра в зададено цяло трицифрено число."

 

Има вече такава тема , но ми дава грешка .

След като напиша трицифрено число , не показва най-голямата,а директно излиза от програмата.

Благодаря предварително. 

Здравейте !

 

Оправете заглавието на темата си, за да не се окаже затворена от някой модератор.

 

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

 

Приложете кода, който Ви дава грешка, да проверим какво става.

 

Поздрави !

Редактирано от soundtracker (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте !

 

Оправете заглавието на темата си, за да не се окаже затворена от някой модератор.

 

 

Приложете кода, който Ви дава грешка, да проверим какво става.

 

Поздрави !

ами няма код, компилира се без проблеми но като отворя  самата програмка и напиша някое число, като дам ентер направо излиза, а не ми показва най-голямата цифра. Въпроса ми е как да го направя че да изпише "най-голямата цифра е... :еди коя си" ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами няма код, компилира се без проблеми но като отворя  самата програмка и напиша някое число, като дам ентер направо излиза, а не ми показва най-голямата цифра. Въпроса ми е как да го направя че да изпише "най-голямата цифра е... :еди коя си" ?

Без да покажете програмата, няма как да знаем какъв е проблема. Може да предизвиква ексепшънПробвахте ли да пуснете програмата си в командния ред? Много IDE-та затварят прозореца на програмата автоматично след приключване и може да не видите резултата.
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Без да покажете програмата, няма как да знаем какъв е проблема. Може да предизвиква ексепшънПробвахте ли да пуснете програмата си в командния ред? Много IDE-та затварят прозореца на програмата автоматично след приключване и може да не видите резултата.

да май точно това става !!! ето това е програмата :

 

 #include<iostream.h>
int main()
{
int n,a,b,c;
do
{
cout<<"vavedi tricifreno 4islo:";
cin>>n;
}while(n<100 || n>999);
a=(n%100)%10;
b=((n%100)-a)/10;
c=(n-a-b)/100;
if (a>=b && a>=c) {cout<<a; return 0;}
if (b>=a && b>=c) {cout<<b; return 0;}
if (c>=a && c>=b) {cout<<c; return 0;}
 
как да го оправя ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да май точно това става !!! ето това е програмата :как да го оправя ?

1 начин: Проверете IDE-то си за настройка да не затваря програмата след край.2 начин: Добавете код в края на програмата си да изчаква натискане на произволен клавиш. Примерно:
 std::cin.ignore();
3 начин(препоръчителен): Изпълнявайте я в самостоятелна конзола. Така не зависите от IDE-то и не добавяте излишен код.
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1 начин: Проверете IDE-то си за настройка да не затваря програмата след край.2 начин: Добавете код в края на програмата си да изчаква натискане на произволен клавиш. Примерно:

 std::cin.ignore();
3 начин(препоръчителен): Изпълнявайте я в самостоятелна конзола. Така не зависите от IDE-то и не добавяте излишен код.

 

 а как се променя това "IDE"  :(  :shock11:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

...

Последвайте съветите на @flare. Кода, въпреки че е написан така, успява да сработи и би трябвало да Ви изкара правилни стойности.

Бих препоръчал да го приведете в следния вид:

a=n%10; // Единициb=(n%100)/10; //Десетици. При целочислено делене, остатъка се игнорираc=n/100; // Стотици. Отново остатъка се игнорира.

 а как се променя това "IDE"  :(  :shock11:

IDE. Най - често се променя през настройките, които се предлагат от средата, посредством менютата на софтуера. 

Или аз не разбирам въпроса, или запитващия не разбира какво пита ... Аз малко се обърках вече ... Кажете кое IDE ползвате, за да можем да Ви насочим към опциите, които да промените (ако ги знаем, разбира се) ...

 

Поздрави !

Редактирано от soundtracker (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Последвайте съветите на @flare. Кода, въпреки че е написан така, успява да сработи и би трябвало да Ви изкара правилни стойности.

Бих препоръчал да го приведете в следния вид:

a=n%10; // Единициb=(n%100)/10; //Десетици. При целочислено делене, остатъка се игнорираc=n/100; // Стотици. Отново остатъка се игнорира.

IDE. Най - често се променя през настройките, които се предлагат от средата, посредством менютата на софтуера. 

Или аз не разбирам въпроса, или запитващия не разбира какво пита ... Аз малко се обърках вече ... Кажете кое IDE ползвате за програмата, за да можем да Ви насочим към опциите, които да промените (ако ги знаем, разбира се) ...

 

Поздрави !

 

 

Ами наистина незнам какво питам :/ . Искам да отстраня това и да ми изписва най-голямото число е еди кое си, ама не става !! Незнам какво е това IDE ако ми дадете път как да го намеря ще съм много благодарен. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами наистина незнам какво питам :/ . Искам да отстраня това и да ми изписва най-голямото число е еди кое си, ама не става !! Незнам какво е това IDE ако ми дадете път как да го намеря ще съм много благодарен. :)

Ясно ... Добре, нека поставим въпроса така: Коя програма отворихте, за да напишете кода на програмата си ? И с помощта на коя програма се опитвате да изпълните (пуснете / стартирате) програмата си ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ясно ... Добре, нека поставим въпроса така: Коя програма отворихте, за да напишете кода на програмата си ? И с помощта на коя програма се опитвате да изпълните (пуснете / стартирате) програмата си ?

 

 

Borland C++ 5.02  . Помага ли това ? :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Borland C++ 5.02  . Помага ли това ? :D

Донякъде. За съжаление, нещо не намирам опции за средата, подобни на CTRL + F5 във Visual Studio-то (Start the program without debugging). 

Пробвайте 2-рия вариант, който Ви е дал колегата @flare. 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам дали работи и в 5.02 но Borland ползваха Alt-F5 за превключване на прозореца с резултатите от програмата.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Донякъде. За съжаление, нещо не намирам опции за средата, подобни на CTRL + F5 във Visual Studio-то (Start the program without debugging). 

Пробвайте 2-рия вариант, който Ви е дал колегата @flare. 

 

Благодаря, направих я стана :)

мерси много

Лек и успешен ден 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря, направих я стана :)

мерси много

Лек и успешен ден 

Радвам се, че се е получил желания от Вас резултат !

 

В такъв случай е по - добре да маркирате отговора на колегата @flare в пост №6 за "най - добър", тъй като той реално носи решението на проблема Ви. Така ще улесните тези след Вас, при търсене на решение за подобен проблем.

 

Поздрави !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.