Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте, имам проблем с играта „Assassin's creed 4“ проблема ми е следния: Когато вляза да играя Fps-a ми пада от 60 на 5 а играя на Low settings.Когато Fps-a падне започва да има много лаг и просто не може да се играе... Имам също и играта „Assassin's creed 3„ нея я играя на Max settings без никакъв лаг. И затова се чудя дали има начин да увелича FPS на AC4 или поне да не ми лагва толкова много :) П.С Лаптопа ми е Acer Aspire E1-531G

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трудно,защото все пак тръгва :D


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лаптоп + тежки игри =  :computer8: ==>  :money6:

 

А Alienware-a на DELL, дали не става? ;) Иначе е ясно, че иляда леа ще си вземеш по-яка щайга.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте, имам проблем с играта „Assassin's creed 4“ проблема ми е следния: Когато вляза да играя Fps-a ми пада от 60 на 5 а играя на Low settings.Когато Fps-a падне започва да има много лаг и просто не може да се играе... Имам също и играта „Assassin's creed 3„ нея я играя на Max settings без никакъв лаг. И затова се чудя дали има начин да увелича FPS на AC4 или поне да не ми лагва толкова много :) П.С Лаптопа ми е Acer Aspire E1-531G

А включваш ли лаптопа в мрежата докато играеш?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А включваш ли лаптопа в мрежата докато играеш?

Имаш в предвид дали играя Multiplayer или ? Ако това питаш не :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имаш в предвид дали играя Multiplayer или ? Ако това питаш не :D

Не, имах предвид да включиш лаптопа в енергопреносната мрежа. Ама че неразбирателство между поколенията се получава :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не, имах предвид да включиш лаптопа в енергопреносната мрежа. Ама че неразбирателство между поколенията се получава :)

:D Пак не разбрах какво ми каза :D , но какво да се прави все пак съм рус .. :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Остави, щом и това не разбира...

Пак казвам - с този лаптоп не очаквай чудеса. Имаш късмет,че АС3 ти върви,това е.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чисто и просто, когато лаптопът  е с автономно захранване, той почва да пести енергия при натоварване, ако си включил тия функции. А те обикновено са включени по подразбиране, ако си инсталирал подред програмите, дошли с диска към лаптопа. Затова трябва да се включи към контакта. Така процесорът и видеокартата ще работят без да пестят енергия, а това за процесора означава доста по-високо напрежение, а от там и честота. Аз нямам лаптоп, но отвреме навреме ми носят по някой. Та игрите при новите лаптопи си искат точно това - преди да се играе, да се включи захранващия кабел към контакта, за да могат компонентите да работят при максимално предвидените си напрежения и честоти.

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чисто и просто, когато лаптопът  е с автономно захранване, той почва да пести енергия при натоварване, ако си включил тия функции. А те обикновено са включени по подразбиране, ако си инсталирал подред програмите, дошли с диска към лаптопа. Затова трябва да се включи към контакта. Така процесорът и видеокартата ще работят без да пестят енергия, а това за процесора означава доста по-високо напрежение, а от там и честота. Аз нямам лаптоп, но отвреме навреме ми носят по някой. Та игрите при новите лаптопи си искат точно това - преди да се играе, да се включи захранващия кабел към контакта, за да могат компонентите да работят при максимално предвидените си напрежения и честоти.

Сега вече ми е много по ясно.Казвам само за информация че лаптопа почти никога не го изключвам от зарядното и винаги е активиран план за консумация „Висока Производителност“ :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това, че не го изключваш не означава, че той не се изключва сам. И такива случаи съм имал. Уж лаптопа включен в контакта, а всъщност самият той не знае това :P  За целта погледни напрежението на процесора при натоварване, дали достига 1.08 волта. Може да го направиш, като инсталираш AIDA 64  и пуснеш за малко теста за стабилност.

Друго, което ми хрумва е че по някаква причина се включва вградената видеокарта. Затова погледни в настройките на контролния панел на NVIDIA, дали външната ти карта е включена по подразбиране за 3D приложения или е на auto. Мисля дори имаше възможност за всяка отделна игра да укажеш коя видеокарта да работи. Затова направо намери играта и задай тя да работи с външната видеокарта. 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това, че не го изключваш не означава, че той не се изключва сам. И такива случаи съм имал. Уж лаптопа включен в контакта, а всъщност самият той не знае това :P  За целта погледни напрежението на процесора при натоварване, дали достига 1.08 волта. Може да го направиш, като инсталираш AIDA 64  и пуснеш за малко теста за стабилност.

Друго, което ми хрумва е че по някаква причина се включва вградената видеокарта. Затова погледни в настройките на контролния панел на NVIDIA, дали външната ти карта е включена по подразбиране за 3D приложения или е на auto. Мисля дори имаше възможност за всяка отделна игра да укажеш коя видеокарта да работи. Затова направо намери играта и задай тя да работи с външната видеокарта. 

Направих точно каквото ми каза и проверих дали волтажа достига 1.08.Отговорът е : Да достига го :D. Външната карта е включена по подразбиране на 3D.Но не разбрах как да  направя играта да работи с външната VC

Редактирано от Diamond. (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Направих точно каквото ми каза и проверих дали волтажа достига 1.08.Отговорът е : Да достига го :D. Външната карта е включена по подразбиране на 3D.Но не разбрах как да  направя играта да работи с външната VC

nvidia control panel --> manage 3d settings. С каква видеокарта ти е лаптопа?

710м?

Редактирано от bolgarin (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

nvidia control panel --> manage 3d settings. С каква видеокарта ти е лаптопа?

710м?

Видео картата на лаптопа ми е : NVIDIA GeForce GT 620M

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Видео картата на лаптопа ми е : NVIDIA GeForce GT 620M

Ето в този сайт можеш да видиш дали ще ти тръгне дадена игра. Аз съм с по-добра видео карта и ми дава, че не покривам минималните изисквания за тази игра, така че просто я забрави. 3ката я имам инсталирана и съм играл 2-3 часа и си върви добре, 4ката не съм я пробвал лично.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето в този сайт можеш да видиш дали ще ти тръгне дадена игра. Аз съм с по-добра видео карта и ми дава, че не покривам минималните изисквания за тази игра, така че просто я забрави. 3ката я имам инсталирана и съм играл 2-3 часа и си върви добре, 4ката не съм я пробвал лично.

Аз и за AC3 не покривам изискванията обаче ми върви без лаг на Max settings :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз и за AC3 не покривам изискванията обаче ми върви без лаг на Max settings :D

Пробвай я тогава, мъчи я. Влез в nvidia control panel за да си сигурен, че за това приложение се използва външното видео, дай го на висока производителност, обнови драйвърите на картата, свали настройките на играта и каквото стане, но не очаквай чудо.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз доколкотто разбрах, играта тръгва добре, с много fps,  но след това изведнъж падат. Така ли е? Ако е така, може със същата тая AIDA64  да запишеш какво става с процесора и видеокартата по време на игра. Отиваш в настройките на програмата и избираш следното:

 

Публикувано изображение

 

Трябва да се отметне чавката, която е в жълтото поле и да се зададе име на файл (в случая файла ще се казва "запис на събития"). След това се преглежда лога. Целта е да разбереш, дали вина за малкото кадри имат процесора и видеокартата. А как да разбереш това? Ами по спад в напрежението на процесора, промяна на честотата му надолу, промяна честотата на видеокартата. Точно тоя лаптоп ми е попадал в ръцете и то точно с тая видеокарта. Не е толкова слаба, но не е и кой знае какво. Сравнително новите игри се играят дори на High  и Very High с някоя товареща опция на Low  или Medium.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Zdraveite, nachi imam golqm problem weche ot ima nqma 2/3 meseca.. kupih si laptop predi 1 godina tochno Lenovo z500 6gb RAM video nvidia geforce gt 635m ddr3 2gb win8 dwuqdren processor intel pentium B980 2,40hz.. igraq dota 2 predi q igraeh na max wyrweshe unikalno. sega dori na minimalni nastroiki i na video i w igrata pak pada kakt osi igraq i pochw ada zabiwa zverski za okolo 3/4 secundi i pak se oprawq... taka pada i w CS 1.6 obache tam go oprawqms nvidia inspector optimusa go slagam na enable i se oprawq 100 fps i ne myrda obache w dota 2 ne stawa tozi nomer s nvidia inspector.. probwah kakwo li ne laptopa go otwarqh da go izchistq reinstall na wina wsichko kakto trqbwa razlika nqma... 40-50 gradusa dyrji processora raboti dobre no w igrata si pada fps-to... nqkoi da znae nqkakwi resheniq ???

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.