Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


От една седмица компа не тръгва от първия път,гасне след 2-3секунди,през които се задейства само вентилатора на захранжането,старт бутона само мига.В момента съм искарал дънната платка извън кутията(мислех си кутията да не дава някъде накъсо) и свързах захранването и харда-така пали.Волтажите ме притесняват!!!Пробвах и с друго захранване едно и също дава 12v=3.250 V.Моля за помощ

HP d530.txt

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ресет на BIOS не помага,тои си е стария.Не знам как да го ъпдеитна без флопи и дали това ще помогне

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Върнах дъното в кутията и свързах всичко.За сега няма проблем,пали си но волтажите си останаха 12v=3.250 V,може сензора да не показва правилно.За сега ще карам така.Благодаря за монолога :) :) :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
волтажите си останаха 12v=3.250 V,може сензора да не показва правилно

 

Ако реално е 3.25, компютъра няма да тръгне изобщо. Софтуерните програми, които измерват напреженията не са верни. Единствения сигурен начин е да мериш с мултицет.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако реално е 3.25, компютъра няма да тръгне изобщо. Софтуерните програми, които измерват напреженията не са верни. Единствения сигурен начин е да мериш с мултицет.

С мултицет бих проверил ако имах само едно захранване и му нямах доверие.По горе съм описал,че съм го пробвал с 2-ве захранвания работещи без проблеми на други компютри.С тия волтажи знам,че няма да тръгне.Според мен грешката е в датчиците.За сега машината върви,така ще кара докато може ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето,че компа даде фира :shock11: ,не отчита хард диска.В момента харда го инсталирам на друг комп без проблеми.Забелязах,че светлинните индикатори на вградената лан карта светят постоянно,дори без включен кабел.Моля за съвет!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето,че компа даде фира :shock11: ,не отчита хард диска.В момента харда го инсталирам на друг комп без проблеми.Забелязах,че светлинните индикатори на вградената лан карта светят постоянно,дори без включен кабел.Моля за съвет!

Имам същия компютър. Лан картата отзад и при мен свети и изгоря. Отпиши я. Проблема е, че за да смениш лан картата (да добавиш външна) трябва да се отстрани сегашния лан чип (вградения), защото при мене става конфликт между двете лан карти (дори като вградената е махната от биоса). Единствения вариант е usb lan или usb wifi. За хард диска си провери ide кабелите, пробвай с други.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дайте повече информация за проблема.

Извинявам се!Сега се сетих да отбележа,че първия екран на БИОС доста мисли(бих казал направо замръзва)докато не излезе мигаща черта в горен ляв ъгъл.Като натисна F10 пак доста бъгаво влиза в БИОС

Имам същия компютър. Лан картата отзад и при мен свети и изгоря. Отпиши я. Проблема е, че за да смениш лан картата (да добавиш външна) трябва да се отстрани сегашния лан чип (вградения), защото при мене става конфликт между двете лан карти (дори като вградената е махната от биоса). Единствения вариант е usb lan или usb wifi. За хард диска си провери ide кабелите, пробвай с други.

ПОЛЕЗНО-ще го имам на предвид

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А възможно ли е целия проблем да идва от вградената лан карта, за волтажите които съм посочил по горе?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Провери си хубаво IDE кабелите. Обикновенно се ползват такива, които се разклоняват на два порта, и кабелчетата са вързани успоредно и първо минава през първия и след това през втория. Ако на единия от тях се закачи небачкащо у-во - тогава прекъсва линията и все едно нямаш нищо закачено. Или пък може кабела да е за смяна.

Редактирано от Атанас Пачoff (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Провери си хубаво IDE кабелите. Обикновенно се ползват такива, които се разклоняват на два порта, и кабелчетата са вързани успоредно и първо минава през първия и след това през втория. Ако на единия от тях се закачи небачкащо у-во - тогава прекъсва линията и все едно нямаш нищо закачено. Или пък може кабела да е за смяна.

Съгласен съм с теб,но кабела към харда е САТА

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.