Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-впечатляващият град в България

Featured Replies

• Автор
Според мен повечето казаха Варна, cool.gif освен ако Варна НЕ Е черноморски курорт. sad.gif

Е, ми да морето!!!

• Отговори 100
  • Прегледи 23,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Всички черноморски :angry:

Като чуя "черноморски курорти" веднага в главата ми това се асоциира с "мутренски" курорти, защото са наше нещастие там властват мутрите. :);)

И много трудно ще им се отнеме тази територия. Каква романтика да виждам там?

Да има я - вълните, пясъка, изгревите, залезите, но извън курортите, там някъде в уединение, на палатка... :)

А иначе аз съм за Казанлък :hush: , Пловдив и може би Мелник.

А София - да, стара София беше един прекрасен град, в който съм преживял десет години от живота си с много сладки и не толкова сладки спомени, но на днешната София харесвам само... Витоша - само за Витоша бих могъл да кажа, че завиждам мъничко на софиянци. :bye:

София много ме е впечатлил - с "чистотата" си, "любезните" хора, спокойствието, тишината (тука кавички нема да слагам-вие си знаете). Не ви трябва да гледате хорор филми или да скачате с бънджи, просто излезте и се разходете из софийските улици, пресечете няколко кръстовища и адреналина ви ще се покачи, гаранция ;).

Созопол - прекрасен малък черноморски град. Радвайте му се докато не го застроят с хотели и барове на плажа.

Пловдив - противоположността на София

Велико Търново - Царевец и Арбанаси

Асеновград - градът на булчинските рокли, Йерусалим на балканите, Родопите, Асеновата крепост и щото ми е роден град :yanim:

Редактирано от lpa (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

На мен много ми харесва Велико Търново :wow:

Трябвна - един от любимите ми български градове. Много обичам да ходя там. Българското си е останало там, но културния живот е в разгара си - присъствала съм на изложби, кино-прожекции и куп други неща там. Страхотна атмосфера и изключителна красота и чистота.

Мелник - вече имам смътни спомени от там, но помня, че бях много впечатлена от това градче. Пък и избите с виното не са лоши... :)

От по-големите градове: Пловдив и Варна поради ред причини...

Аз пък си харесвам родния Бургас,защото хоатата тук са много топли.Отделно имаме най-голямото пристанияще в Бългрия,а летището- на Балканския полуостров.Тук е чисто и топло и имаме море.Не знам защо винаги остава на заден план... :)

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

На първо място Пловдив,след това много ми харесват Казанлък,Бургас,Благоевград и Несебър.....и Кърджали biggrin.gif

Никой ли не е идвал в Кърджали? biggrin.gif

Намене ми хареса малкото градче Созопол.За половин един час (някъде)бях там но останах със голямо впечатление.:)

Дай боже някои ден да отида на почивка лятото.

Възкръснала от пепелта - птицата Феникс. Стара тема на нов глас. Като ще е така, да кажа и аз мнението си. Доста градове ми харесват, но преобладаващата част от градовете в България са пълна скръб. Оставяйкли моя град настрана, защото не е коректно да го хваля, моят ТОП е: Мелник, Котел, Търновград ( не Велико Търново), Старият Пловдив( иначе другото е отвратително) и нататък се затруднявам, след дълго мислене. Навремето много ми допадна центъра на Толбухин, защото всичко бе ново и комунистическо и разбира се много ме впечатлиха паветата на София преди 11 години.

Всъщност най се зареждам тук, от тая архитектура, паркове и градинки( Авраамова поляна :headphones: ) :

DSC02467DesktopResolution.jpg

ПП: Има ли тема за най-неуютен град?

Ето и аз да се вмъкна тук ;)

На мен като цяло ми харесват три града общо.

Като за начало да започна с Велико Търново - сравнително тих град, останал съм с добро впечатление от жителите там, богата история има, красиви културни и исторически паметници (Царевец на първо място естествено), множество старинни сгради и на последно място, но не и по важност, красива природа.

На второ място Варна - голям град, от това следва да отпадне и тишината и спокойствието до известна степен, но иначе е добре подреден, добре устроена централна част, която е само пешеходна зона, морска градина, в която може да си отдъхне човек, красиви изгреви, красиви туристки лятно време (българки и чужденки), общо взето красив град, също с дълга история като Велико Търново, но липсват многото старинни сгради, като цяло обаче от големите градове това ми е любимият. ;)

Никъде не видях обаче третият град посочен, а именно моя роден град Троян, където и да ходя каквото и да правя накрая като сравня останалите с него и винаги мога да посоча някое преимущество на Троян пред останалите. Да започна с няколко хубави преимущества - Троянската сливова ракия, ако е домашна и отлежала, рядко може да се сравни с нещо друго. Също Троян е и един от най-дългите градове в България - от единия край до другия е приблизително 13,5 км. Природата не е като в другите градове извън града или затворена вътре в града под формата на някакъв парк обграден от всякъде с улици, в случая 2 парка обграждат целия град по дължина от западната страна парка "Турлата", а от източната страна парка "Капинчо", парковете предоставят прекрасна среда за излет или пикник през хубавите дни. Наличието на 2 минерални извора по на 15 км. от града всеки от тях (Шипково и Чифлик). Зимно време Стара Планина предоставя добри условия за ски-туризъм, а лятно време за планински туризъм, все пак голяма част от община Троян е разположена в национален парк "Централен Балкан". Особеност на града са чистият въздух и чистата вода, за разлика от някой други градове, като София например, които не могат да се похвалят с нито едно от двете :headphones: Хората в града са дружелюбно настроени и градът е доста тих. Зимата е мека, а лятно време е прохладно.

Та това е от мен.

P.S. Като погледнах сега колко съм изписал за Троян и май трябва да се замисля да стана професионален гид cool.gif

Ето и аз да се вмъкна тук :)

На мен като цяло ми харесват три града общо.

Като за начало да започна с Велико Търново - сравнително тих град, останал съм с добро впечатление от жителите там, богата история има, красиви културни и исторически паметници (Царевец на първо място естествено), множество старинни сгради и на последно място, но не и по важност, красива природа.

На второ място Варна - голям град, от това следва да отпадне и тишината и спокойствието до известна степен, но иначе е добре подреден, добре устроена централна част, която е само пешеходна зона, морска градина, в която може да си отдъхне човек, красиви изгреви, красиви туристки лятно време (българки и чужденки), общо взето красив град, също с дълга история като Велико Търново, но липсват многото старинни сгради, като цяло обаче от големите градове това ми е любимият. :)

Никъде не видях обаче третият град посочен, а именно моя роден град Троян, където и да ходя каквото и да правя накрая като сравня останалите с него и винаги мога да посоча някое преимущество на Троян пред останалите. Да започна с няколко хубави преимущества - Троянската сливова ракия, ако е домашна и отлежала, рядко може да се сравни с нещо друго. Също Троян е и един от най-дългите градове в България - от единия край до другия е приблизително 13,5 км. Природата не е като в другите градове извън града или затворена вътре в града под формата на някакъв парк обграден от всякъде с улици, в случая 2 парка обграждат целия град по дължина от западната страна парка "Турлата", а от източната страна парка "Капинчо", парковете предоставят прекрасна среда за излет или пикник през хубавите дни. Наличието на 2 минерални извора по на 15 км. от града всеки от тях (Шипково и Чифлик). Зимно време Стара Планина предоставя добри условия за ски-туризъм, а лятно време за планински туризъм, все пак голяма част от община Троян е разположена в национален парк "Централен Балкан". Особеност на града са чистият въздух и чистата вода, за разлика от някой други градове, като София например, които не могат да се похвалят с нито едно от двете :huh: Хората в града са дружелюбно настроени и градът е доста тих. Зимата е мека, а лятно време е прохладно.

Та това е от мен.

P.S. Като погледнах сега колко съм изписал за Троян и май трябва да се замисля да стана професионален гид cool.gif

Спомням си само едни павета и това е. Все пак е град, а всеки град отвращава с нещо. Търново не е никак тих град. Там е лудница. Просто не знаеш къде се намираш, ако си с кола. За Варна или добро , или нещо. Пет години ми стигат. Нито центъра център, нито движението движение. Само една "Морска градина". Капанчетата на плажа - отврат. Морето е друга работа. Някои го мразят, други като мен го обожават. Обичам втора буна, Oфицерския, Зоната или както му викате сега. 40 дена изкарах на плажа там и мисля пак да повторя някой слънчев ден :P

Изобщо българските градове са отвратителни - мръсни, неорганизирани и отнемащи енергията ви.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Търново не е никак тих град. Там е лудница. Просто не знаеш къде се намираш, ако си с кола.

За съжаление наистина стана така в последните 3-4 години...Трафикът е отвратителен,и по главната улица трябва да се ходи с противогаз...Има страхотно презастрояване,населението може би нарастна двойно за няколко години...

Спомням си само едни павета и това е. Все пак е град, а всеки град отвращава с нещо. Търново не е никак тих град. Там е лудница. Просто не знаеш къде се намираш, ако си с кола. За Варна или добро , или нещо. Пет години ми стигат. Нито центъра център, нито движението движение. Само една "Морска градина". Капанчетата на плажа - отврат. Морето е друга работа. Някои го мразят, други като мен го обожават. Обичам втора буна, Oфицерския, Зоната или както му викате сега. 40 дена изкарах на плажа там и мисля пак да повторя някой слънчев ден :angry:

Изобщо българските градове са отвратителни - мръсни, неорганизирани и отнемащи енергията ви.

Е, всеки град с недостатъците си ама според мен Варна е далеч пред повечето български градове.Дори и пред София. Движението е малко кофти, малки улици и малко места за паркиране,но центъра си е екстра.Незнам защо не ти харесва cool.gif

Редактирано от saber123 (преглед на промените)

За съжаление наистина стана така в последните 3-4 години...Трафикът е отвратителен,и по главната улица трябва да се ходи с противогаз...Има страхотно презастрояване,населението може би нарастна двойно за няколко години...

И аз бях на същото мнение, докато не ми се наложи да заживея в София. Чак тогава си дадох сметка колко спокоен и чист град е Велико Търново.

Иначе впечатляващи кътчета, колкото щеш в България. :angry:

На мен ми харесва Русе - прекрасна архитектура. И Варна, разбира се, може би мнението ми е малко пристрастно, тъй като съм от там, но... за мен това е един наистина невероятен град. Красив е, истински красив!!! И не само през лятото!!!

Е, всеки град с недостатъците си ама според мен Варна е далеч пред повечето български градове.Дори и пред София. Движението е малко кофти, малки улици и малко места за паркиране,но центъра си е екстра.Незнам защо не ти харесва cool.gif

Добре, да кажа така. Харесва ми да се излежавам на плажа и вечер да седна някъде край морето. Движението никак не ми харесва, особено ако съм с кола. Морската градина е добре, сутрешния крос също! От центъра бих заложил на едно скъпо кафе сутрин+ една въдица на 2-ра буна. Чудя се, какво още ми харесва...

Мислех си, че морето е всичко. Оказа се, че море има и на други места.

Миналото лято час и половина не можах да намеря място за паркиране. Това никак не е в полза на Варна. Не, не бих живял там.

..... Старият Пловдив( иначе другото е отвратително)

Аахахахахаа,

що за смехория? :offtopic_s:

Колко от "другото" си видял?

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Аахахахахаа,

що за смехория? :offtopic_s:

Колко от "другото" си видял?

Ами видях, че трудно се намира място за паркиране в центъра. Паветата са повече, отколкото е необходимо - тоест дразнят. Няма светофари за ляв завой почти никъде и трябва да минаваш на жълто или червено. Въртя се безцелно из цигански махали и не мога да намеря Карловско шосе. Бил съм поне 6 пъти в Пловдив и никога не съм го откривал това Карловско!!! Чух двама пловдивчани на OMV, които разискваха политиката и вертоятно бяха журналисти, да упътват двойка, която вероятно бе от София - " То Пловдив е едно голямо село, така, че няма да се загубите". Изобщо - дупки колкото искаш, знаци никакви, неориентирани светофари и гадни павета. Единственото хубаво нещо бе Старият Пловдив, но и там на приятеля ми му изчезна подаръкът за любимата му - покрай паметника на Злати Бояджиев. Съжалявам, но и ние си имаме централна част и то доста по-добра от вашата. Русе няма равен в България от по-големите градове. Иначе за малките казах. Има доста хубави малки градчета.

Ами видях, че трудно се намира място за паркиране в центъра. Паветата са повече, отколкото е необходимо - тоест дразнят. Няма светофари за ляв завой почти никъде и трябва да минаваш на жълто или червено. Въртя се безцелно из цигански махали и не мога да намеря Карловско шосе. Бил съм поне 6 пъти в Пловдив и никога не съм го откривал това Карловско!!! Чух двама пловдивчани на OMV, които разискваха политиката и вертоятно бяха журналисти, да упътват двойка, която вероятно бе от София - " То Пловдив е едно голямо село, така, че няма да се загубите". Изобщо - дупки колкото искаш, знаци никакви, неориентирани светофари и гадни павета. Единственото хубаво нещо бе Старият Пловдив, но и там на приятеля ми му изчезна подаръкът за любимата му - покрай паметника на Злати Бояджиев. Съжалявам, но и ние си имаме централна част и то доста по-добра от вашата. Русе няма равен в България от по-големите градове. Иначе за малките казах. Има доста хубави малки градчета.

biggrin.gif

Да бе, спомням си, че миналото лято се жалваше в една тема, че не може да се направи ляв завой и че можело да се кара със 100км/ч в града biggrin.gif

А за централната част - тук съм съгласна. Майка ми е от Русе, тъй че - да, определено имам представа biggrin.gif и да - наистина русенския център е много хубав. Сега "по-"... тъпо е да се сравнява така. Много тъпо (леко комплексарско). biggrin.gif

Здравеите

Иван Ваzов някога е написал:

"Ако не бях дошьл в Тетевен , щях да остана чужденец на майка Бьлгария"

Поzдрави cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.