Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бензин, дизел или газ

Tragedy

Какъв тип автомобил предпочитате да карате?  

319 гласували потребители

1. 1. Какъв тип автомобил предпочитате да карате?

• Бензин
      106
    • Дизел
      121
    • Пропан-бутан
      46
    • Метан
      15
    • друг (останаха ли?)
      7

Препоръчан отговор

Като вземеш книжка, като покараш някоя друга година бензин, после като покараш дизел ..... и тогава прави сравнения

Остави го, на такива през едното ухо влиза и през другото излиза. Няма ли банани да раздават тука? На база умствен багаж :rolleyes: То тогава няма да остане за другите. Колко акаунта още ще направиш?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 166
  • Създадено
  • Последен отговор

А ти от къде си толкоа сигурен че акаунта ми не е преименуван ? С акъла съм си много добре за разлика от други а ти не ми отговори каква кола караш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При минус 10-15 градуса зимата комшията си запалваше дизеловото голфче без проблеми. Виж ако колата няма подгравни свещи може и да не пали зимно време :computer2:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То пък по прекрасните български пътища само бегачка ти трябва. По-скоро някой джип Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж ако колата няма подгравни свещи може и да не пали зимно време ;)

Да бе, ние зимно време ги държим на трупчета, викаме таксита и чакаме с нетърпение да се стопли времето Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, ние зимно време ги държим на трупчета, викаме таксита и чакаме с нетърпение да се стопли времето Публикувано изображение

Ти прочете ли ми въобще целия пост? А и колко нови коли нямат подгряване?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ти от къде си толкоа сигурен че акаунта ми не е преименуван ?

С акъла съм си много добре за разлика от други а ти не ми отговори каква кола караш.

Последно карах това: Ford Tourneo Connect 1.8 турбо дизелче. Изключително удобна кола. Други въпроси?

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз дадох глас за дизела. Това, че зимата не палят са баш глупости. Зимата в минусовите температури и служебната кола си палеше без проблем и учебната кола палеше от раз, без значение, че няколко нощи са седели вън. А и не само те...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има си места, които казват следното. Примера е за Голф 4 Среден разход дизелови 5,88л/100км (1.9 TDI) Среден разход бензинови 8,25л/100км (1.8T) или 40,31 % по-висок разход в литри при бензина. Измерено в пари по днешните цени на горивата, това прави 10,82 лева за дизела и 16,50 лева на 100 км. за бензина, или 52,50 % по-голям разход в пари при бензина. Taзи статиска не съм я измислил аз сега. Това е на база хиляди данни дадени от шофьори. Сметките си правете вие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти прочете ли ми въобще целия пост? А и колко нови коли нямат подгряване?

Оххх, ами нито едно Пежо например, просто са Hdi, не зная дали ти говори нещо това. В момента сме 2009 година за справка :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

че то има ли дизел без подгряване? мойта е 16 годишна и стана чакмак с новите свещи и със 10w40

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не з аписал съм курса... :lol6: Не казвам че Дизела е ЛОШ а че е за влекачи и колата която е със дизел е ВЛЕКАЧКА. Я ми кажи ти какъв Автомобил караш ? Иначе Франзцуите са с доказани Дизели HDI I DCI но не говоря за това. Като цяло ги подреждам. 1. БЕНЗИН , 2. Дизел. 3. Газ

1. Бегачка

2.ВлекаЧКА

3. Кретени с лади,кадети,астри и тнт.

Според мене ти:

а) Никога не си имал кола

б) Си на 14г.

в) Си безмозъчен

Като подкараш кола и вземеш книжка,пак ще си говориме!

И не говори така за газта,защото сигурно и баща ти кара жигулката на газ Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нека си пали с голфчето само че незнаех че Дизеловото Голфче е бегачка :)

незнам за вас обаче аз сам на газ.на бензин ми гори 5на100.на газ 5.5 на 100.от севлиево ходя на море и се пребирам с 45 лв.и реното си бяга с 140 км идеално
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди време ако не се лъжа дадох глас за газта , нооо днес ми се отдаде възможност да покарам една Октавия 2 2.0 TDI-PD .Направо съжалявам , че гласувах за газта :)

Демек DIESEL POWER baby Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди време ако не се лъжа дадох глас за газта , нооо днес ми се отдаде възможност да покарам една Октавия 2 2.0 TDI-PD .Направо съжалявам , че гласувах за газта :baby:

Демек DIESEL POWER baby Публикувано изображение

Това с качвамето на турбо дизела го маправих още преди 16 години. И от тогава повече не се возя в бензин или газ :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип обичах повече бензина, но след като взех книжка (на Golf IV 1.9 TDI) просто...няма равно... :) Ако се държи на икономичност според мен класацията е : 1. Газ 2. Дизел 3. Бензин Но все пак зависи и от самата кола. Не знам Дизелите `08-`09г. колко горят, но аз миналия месец с Renault 11, 1.4 - бензин-газ, производство 1987г, изминах разстояние от 250км, от които около 40км бяха градско (София) с около 15литра газ..сами си правете сметката колко ми гори... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип обичах повече бензина, но след като взех книжка (на Golf IV 1.9 TDI) просто...няма равно... :huh: Ако се държи на икономичност според мен класацията е :

1. Газ

2. Дизел

3. Бензин

Ако не говорим и коментираме икономията последната генерация бензинови двигатели са както винаги без конкуренция. И са меко казано перфектни и без конкуренция относно кефа и звука при каране. Качи се ако имаш въззможност на някое ново бензиново БМВ, Тойота или Хонда и ше ти се преобърнат представите за двигатели и автомобили Публикувано изображение Дори и в народния клас разликата е очевадна - с Рено, Пежо, Фиат, Опел и подобните.

Относно икономията последната генерация Hdi и подобните и изпревари газовите уредби. И като икономия и особено като мощност и въртящ момент :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип обичах повече бензина, но след като взех книжка (на Golf IV 1.9 TDI) просто...няма равно... :huh: Ако се държи на икономичност според мен класацията е :

1. Газ

2. Дизел

3. Бензин

Но все пак зависи и от самата кола. Не знам Дизелите `08-`09г. колко горят, но аз миналия месец с Renault 11, 1.4 - бензин-газ, производство 1987г, изминах разстояние от 250км, от които около 40км бяха градско (София) с около 15литра газ..сами си правете сметката колко ми гори... :)

голф4-ка.1.9 турбо дизел с интер колер. това е малка кола с голям двигател.разбира се че бяга и не гори много това е много добра комбинация
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не говорим и коментираме икономията последната генерация бензинови двигатели са както винаги без конкуренция. И са меко казано перфектни и без конкуренция относно кефа и звука при каране. Качи се ако имаш въззможност на някое ново бензиново БМВ, Тойота или Хонда и ше ти се преобърнат представите за двигатели и автомобили Публикувано изображение Дори и в народния клас разликата е очевадна - с Рено, Пежо, Фиат, Опел и подобните.

Относно икономията последната генерация Hdi и подобните и изпревари газовите уредби. И като икономия и особено като мощност и въртящ момент :)

Качвал съм се на БМВ-та, много от които са били последни модели..знам за какво иде реч.. ;)

Колкото до икономия...HDI/DCI едва ли са минали АГУ-тата...тази седмица гледах разни коли, между които имаше Renault Scenic `00-`02 - 1.9 DCI/90c.c. , Peugeot Partner `05 - 2.1 Hdi, Peugeot 406 `98-Hdi и да ти кажа...разхода им е 5.5-6.0л/100км извънградско, а градско стига до 6.5-7.0л/100км...

Да кажем, че разхода на дизела е 7л/100км градско...то това са ~ 13.30лв, а с Рено-то (Renault 11 `87г. , както съм споменал по-горе), което карам в момента ми излиза 9-10лв, не по-вече...говоря при разумно каране.. ;)

Извод - спестявам около 4лв на 100км, а 100км както предполагам, че знаете се правят за отрицателно време... ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Там е работата, че колкото и да го "пудрят" бензиновия двигател, с повече от 100 г. история той си е все същия и историята го е показала, че нищо не може да се извади повече от него. Натъпкаха го с електроника, всичко му управляват динамично, но резултата се свежда до някакви проценти, които в никакъв случай не могат да го доближат до дизела и по икономичност, и по изгорели газоде (екологичност), и по върящ момент и не на последно място и по мощност. Докато дизела в последните 20 г. направи качествен скок и доста изпревари бензина и мисля, че бензина няма повече шанс да го настигне.

......

Да кажем, че разхода на дизела е 7л/100км градско...то това са ~ 13.30лв, а с Рено-то (Renault 11 `87г. , както съм споменал по-горе), което карам в момента ми излиза 9-10лв, не по-вече...говоря при разумно каране.. :)

Извод - спестявам около 4лв на 100км, а 100км както предполагам, че знаете се правят за отрицателно време... ;)

Странна сметка си направил.

Не знам от кой град си, но ако кажеш че гориш на газ градско по-малко от 10 л. на 100, няма да ти повярвам Публикувано изображение, докато аз имам 1.4 HDI с което в най-голямите задръствания на София, без да излизам от града съм 6,5 - 6,7 на 100.

Та я сега сметни още веднъж колко спестяваш Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

дизел, дизел и само дизел. до сега не съм бил в пригодена за газ кола в която да не мирише. газта е 4 пъти по - малко калорична от бензина. как ги правите тия сметки за разхода нз..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 6 месеца по-късно...

дизел, дизел и само дизел. до сега не съм бил в пригодена за газ кола в която да не мирише.

газта е 4 пъти по - малко калорична от бензина. как ги правите тия сметки за разхода нз..

аз пък карах жигула на газ и никога не е миришело в колата (предполагам е въпрос на монтаж и качество на газовото)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...