Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте! Проблемът ми е следния:

Имам един стар лаптоп Acer 5315 с Windows 8.1 който след включване си работи напълно нормално , но след като се остави да бездеиства и екрана угасне не ще да го включи. Екрана просто избледнява за миг и след това си остава черен , лаптопа продължава да си работи но не включва дисплея. Видеокартата е вградена. С други операционни системи го нямаше този проблем/ XP, Vista, 7,ubuntu/.

Благодаря предварително!

Редактирано от 326132 (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Come back to Джам7-схващаш ли?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте! Проблемът ми е следния:

Имам един стар лаптоп Acer 5315 с Windows 8.1 който след включване си работи напълно нормално , но след като се остави да бездеиства и екрана угасне не ще да го включи. Екрана просто избледнява за миг и след това си остава черен , лаптопа продължава да си работи но не включва дисплея. Видеокартата е вградена. С други операционни системи го нямаше този проблем/ XP, Vista, 7,ubuntu/.

Благодаря предварително!

Изключи опцията за изгасване и готово.Освен тов на тоя Acer един Линукс ще му подхожда повече!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Изключи опцията за изгасване и готово.Освен тов на тоя Acer един Линукс ще му подхожда повече!За

За това се сетих и аз , но и постоянно да свети екрана - не ми допада /особено вечер/. Слагал съм му Линукс , въпроса е че в сравнение с ubuntoto -8.1 работи  досто по бързо особено при няколко отворени прозореца  на браузера. По добре е и от 7. Лаптопа се използва кажи речи като настолен , т.е. работи постоянно. Другия ми Acer 5740G  e също с  8.1 но 64 битов и този проблем го няма.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Актуални ли са драйвърите за видеото /и не само/ ?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж това Както и това

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Подобни теми

    • от Little Джигит
      Здравейте! Нов съм в сайта. Приятно ми е, Александър! Знам че има много изписани постове на тема "проблеми с видео карта" и т.н., но не намерих случай подобен на моя. Проблемът е следният - когато поставя видео картата в слота (видео картата е nvidia geforce 8500gt 256mb 128-bit) и сложа VGA кабелът, пускам компютъра всичко, тръгва, но почват да излизат цветни пикселчета, инсталирам драйверите, рестартирам компютъра и пак същият проблем. Надявам се разбрах те, какво имам предвид. Някви идеи защо става така?
    • от Стефан Илиев
      Здравейте, преди 2 месеца си закупих лаптоп от Емаг -  ASUS ROG GL553VE-FY022, вчера докато гледах клипчета в ютуб лаптопът изгасна и не успях да го включа отново. Това което успях да направя е да премахна долния капак, извадих кабела на батерията, изчаках известно време, пак го включих - без резултат, след това прочетох за хард ресет пробвах и него, първия път се включи - показа си логото на Асус, но изгасна сравнително бързо, след това опитите бяха безуспешни. С мултиметър успях да проверя дали идва захранване от кабела - всичко беше нормално с него. Странните неща, които забелязах са:
      1. Когато излюча захранването и изкарам кабела на батерията, оставя лаптоп така 10-тина минути и след това като включа кабела на батерията към буксата се получава леко искрене;
      2. Когато изкарам кабела на батерията и оставя лаптопа само на захранващия кабел от адаптера се чува лек кликащ звук в района на дънната платка, където се присъединява пиновия кабел на захранването.
      Пуснах молба към емаг за поправка, тъй като е в гаранция, но ми е интерестно какво може да очаквам - изгоряла дънна платка или проблем със захранването, според мен платката може да дава някъде на късо с корпуса на лаптопа, но поради факта че е в гаранция, не искам да го разглобявам изцяло.
    • от Nikolay Ognyanov
      Здравейте. Днес си закупих следните: intel i3 7100k, gigabyte 1050 ti 4gb, дъно msi h110m gaming, 8gb ram 3000mhz delta team и захранване raidmax rx500w. Увериха ме, че частите са съвместими, но след като ги сглобих, компютъра не тръгва. Имам предвид, че при натискане на POWER бутона компонентите като процесор видео карта и останалите вентилатори се стартират, но дори не зарежда биоса на дъното. Изкарах видео картата за да пробвам да стартирам отново компютъра, но отново същия проблем. Някакви идей?
    • от qkiq5
      Здравейте. Използвам лаптоп Делл Инспирон м5110. Днес като реших да го пусна се случи следното нещо- тръгва перката на лаптопа, екрана седи черен и не след дълго през кратки интервали се чуват 7 поредни равномерни бипкания. Помощ!
    • от Joke3a
      Здравейте до вчере нямах никакъв проблем при включването на компютъра , но днес когато станах и го включих седи на черен екран изобщо нищо не показва , а се включва ,защото се чува звука от влизането в уиндолса . Ето ви и малко информация за конфигурацията .
      Дъно - FUJITSU SIEMENS D2811-A1 (CPU)
      ПРОЦЕСОР- Intel P4 - 2.80 ghz
      Ram - 4gb
      hard - 160 
      video card - nvidia 9500 gt 
      Само да кажа пак вчера до преди да го изключа нямах никакъв проблем ......
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.