Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте! Значи проблемът ми е следния: на машинката и свърши тока, слагам зарядното и нищо. До преди този случай нямах проблеми със зареждането, но сега не иска да зарежда. Трябва да се разбутва буксата на зарядното, за да направи контакт и да почне да зарежда. Та, ако мога да помоля за малко помощ, да ми кажете къде може да е проблемът и дали, ако е в буксата на лаптопчето дали може да се върже директно по някакъв начин. Благодаря предварително на отзовалите се! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-добре попитай в някой сервиз, тъй като може и да е някакъв хардуерен дефект на самата букса. Разбира се може и самия накрайник на зарядното да е дефектен/дефектирал.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-добре попитай в някой сервиз, тъй като може и да е някакъв хардуерен дефект на самата букса. Разбира се може и самия накрайник на зарядното да е дефектен/дефектирал.

Ок, благодаря ти за съвета. 

Някой друг с някакви идеи?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако може да пробваш с друго зарядно няма да е зле, да се види дали е от зарядното или от бусата на самия лаптоп. Ако е от зарядното и си в СОфия мога да ти кажа от къде да си купиш заместител за 35 лв. или оргинално за 52 лв.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако може да пробваш с друго зарядно няма да е зле, да се види дали е от зарядното или от бусата на самия лаптоп. Ако е от зарядното и си в СОфия мога да ти кажа от къде да си купиш заместител за 35 лв. или оргинално за 52 лв.

Мина ми през ума да пробвам с друго зарядно, но уви нямам. :) А и не съм от София. :) За това ще чакам още някой да сподели своето мнение и може би като взема заплата да послушам techmaniak. Но все пак се опитвам да си оправя проблема с (побългаряване), защото нямам излишни парички за техници. :) А и мен главно ме интересува дали мога да го свържа някак си към мрежата и да се ползва като стационарен компютър и без това не излиза от къщи. Дано да има някакъв начин това да стане. Мислил съм си да отворя лаптопа, да срежа буксата на зарядното и да вържа (споя) директно кабелите, но не знам дали ще стане и за това се интересувам и търся съветите на по - опитните от мен :) Благодаря ви!!!


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ясно е, че нямаш резервно зарядно, но не пречи да се разходиш до някой сервиз в твоя град да ги помолиш за зарядно за минута да пробваш дали зарежда, а това с рязането и спояването, не бих те посъветвал,но ти си решаваш.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

100% проблем с буксата за зареждане на самия лаптоп. Имах същия проблем на стара тошиба сателит, след смяната на буксата всичко се оправи. Но в сервиз искат доста за подмяната на букса, така че си го занеси на сервиз за да видиш колко ще ти искат и си прецени дали си заслужава.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

100% проблем с буксата за зареждане на самия лаптоп. Имах същия проблем на стара тошиба сателит, след смяната на буксата всичко се оправи. Но в сервиз искат доста за подмяната на букса, така че си го занеси на сервиз за да видиш колко ще ти искат и си прецени дали си заслужава.

Добре благодаря на всички отзовали се. И аз си мисля, че е от буксата на самия лаптоп защото преди малко включих зарядното в контакта и като замерих буксата с фазомер има ток. Та това ме навежда на мисълта за смяна на буксата на самия лаптоп, но ще видим :) Отново ви благодаря.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колеги, днес стигнах до нов извод! И естествено се появиха и новите ми въпроси :) Днес махнах батерията на лаптопа включих зарядното и като замерих с фазомер пластинките който са за батерията има ток. Като сложа батерията и се опитам да го включа светват диодите за малко и угасват. И така нищо не се получава. И въпросите ми са: 1. Може ли лаптопа да работи на зарядно без батерията?2. Може ли целия проблем да е от батерията? (Понеже приятелката ми го ползва и каза, че инсталирала скайп ползвала го без зарядно и като свършил тока изписало "помислете за смяна на батерията" и угаснал. И след това се появява и проблемът).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колеги, днес стигнах до нов извод! И естествено се появиха и новите ми въпроси :) Днес махнах батерията на лаптопа включих зарядното и като замерих с фазомер пластинките който са за батерията има ток. Като сложа батерията и се опитам да го включа светват диодите за малко и угасват. И така нищо не се получава. И въпросите ми са: 1. Може ли лаптопа да работи на зарядно без батерията?2. Може ли целия проблем да е от батерията? (Понеже приятелката ми го ползва и каза, че инсталирала скайп ползвала го без зарядно и като свършил тока изписало "помислете за смяна на батерията" и угаснал. И след това се появява и проблемът).

Всъщност проблема ми с моята тошиба беше хем че се изкл. когато си поиска заради буксата, хем и батерията го караше да се изключва. Ползвай си го без батерия, няма никакъв проблем.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Даже е препоръчително да се ползва само на зарядно, за да не се износва батерията от разреждане и зареждане. Това разбира се ако лаптопа не се размъква навън, и се ползва вместо настолен.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре, но той не иска да работи с батерия или без. Даже диодите не светят, просто като махна батерията замервам с фазомера пластинките за батерията и има ток, но не се включва нито светят диодите. А като сложа батерията и се опитам да го включа диодите светват за миг и угасват. Чудя се, къде ли е причината за това?  :ohmy:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре, но той не иска да работи с батерия или без. Даже диодите не светят, просто като махна батерията замервам с фазомера пластинките за батерията и има ток, но не се включва нито светят диодите. А като сложа батерията и се опитам да го включа диодите светват за миг и угасват. Чудя се, къде ли е причината за това?  :ohmy:

Буксата на самия лаптоп за зареждане. Носи го на сервиз.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колеги само да попитам, дали ще е по - добре и сигурно за мен да разглобя лаптопа и да им занеса само дънната платка в сервиза? Защото се притеснявам от "некъдърно" разглобяване и сглобяване. Знам че хората в сервизите са лицензирани и технически грамотни хора, но се съмнявам, че ще свършат всичко ей така на бързо без да се стараят. Така предишния ми лаптоп не беше правилно сглобен и липсваха много болчета. :)

Редактирано от aldinRpetrov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо, нямаш някаква гаранция че е от буксата на дъното. Може спокойно да е конектора на зарядното, не е необходимо да е с червата навън и да свети сигнална лампа, за да е прецакан.

Второ, като не ти се дават пари, си запои директно кабелите за дъното. Няма проблем, стига да поиш на правилните места...

 

Трето, дори мултицета да отчита напрежение на конектора на зарядното и пиновете на батерията, това не е гаранция, че плюса ти примерно не се държи на една жичка и съответно не достига достатъчно ток за да захапе лаптопа.

 

Четвърто, ако те е страх че въпросния сервиз няма да ти затвори правилно лаптопа, то не искам да си представям какви спойки правят..

 

Пето, диагностика на боб не се прави. Щом имаш поялник и /явно/ знаеш как да го ползваш, цепни си конектора на зарядното с макетен нож и виж как са спойките. А с пинсета примерно можеш да опиташ да разклатиш плюса на буксата на лаптопа, за да прецениш дали е здрав.

EDIT: Има малка вероятност да е спойката на кабела към самото зарядно. Клатене му е майката.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първо, нямаш някаква гаранция че е от буксата на дъното. Може спокойно да е конектора на зарядното, не е необходимо да е с червата навън и да свети сигнална лампа, за да е прецакан.

Второ, като не ти се дават пари, си запои директно кабелите за дъното. Няма проблем, стига да поиш на правилните места...

 

Трето, дори мултицета да отчита напрежение на конектора на зарядното и пиновете на батерията, това не е гаранция, че плюса ти примерно не се държи на една жичка и съответно не достига достатъчно ток за да захапе лаптопа.

 

Четвърто, ако те е страх че въпросния сервиз няма да ти затвори правилно лаптопа, то не искам да си представям какви спойки правят..

 

Пето, диагностика на боб не се прави. Щом имаш поялник и /явно/ знаеш как да го ползваш, цепни си конектора на зарядното с макетен нож и виж как са спойките. А с пинсета примерно можеш да опиташ да разклатиш плюса на буксата на лаптопа, за да прецениш дали е здрав.

EDIT: Има малка вероятност да е спойката на кабела към самото зарядно. Клатене му е майката.

Колега благодаря ти много полезна информация и съвети!!! Ще направя нещо по въпроса като се поосвободя малко, че от работа не ми остава време за друго :) и ще пиша.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колега благодаря ти много полезна информация и съвети!!! Ще направя нещо по въпроса като се поосвободя малко, че от работа не ми остава време за друго :) и ще пиша.

Моля :)Случка от вчера за пример: Дойде един лаптоп със зарядно, като натиснещ копчето за включване само премигва лампата за батерията. Зарядното си даваше нормално напрежение и кабела беше ок, но не искаше да работи с товар. Отделно някой виден гении беше сменил рамта за тест с неработеща плочка 512мб ддр2 :D 

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Моля :)Случка от вчера за пример: Дойде един лаптоп със зарядно, като натиснещ копчето за включване само премигва лампата за батерията. Зарядното си даваше нормално напрежение и кабела беше ок, но не искаше да работи с товар. Отделно някой виден гении беше сменил рамта за тест с неработеща плочка 512мб ддр2 :D

:D  Какво да се прави :) Благодаря ти отново за примера, ще пробвам първо със зарядното но за целта ще трябва да си намеря :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.