Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,колеги.Пиша ви с тъга на сърцето,защото май си прецаках видео картата.Сутринта си пуснах Компа,поиграх СК2 и WitcherII,при което по едно време,получих черен екран и заби картината и звука,и аз веднага спрях компютъра от захранването.После получих от монитора нещо от сорта на "No video input" и яко се панирах.Пуснах компа отново.Пуска се десктопа,и бам пак "No video input".Получиха се и биипкания от типа на този при включване на компютъра.Веднага го изгасих,изчаках 15ина минути и го пуснах-в сафе мод(от където ви пиша)

Видеото е PowerColor 78501гб.Някакви идеи от какво може да е?

Гаранцията от Никем ще го покрие ли,имайки предвид,че видеото е овърклокнато?

Мерси предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Носи на сервиз да се види доколко е зле проблема. Гаранцията ще покрие това което е записано в документацията.Защо е овърклокнато видеото?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Питах в форума,казаха,че ще е ОК и няма да има проблеми с гаранцията.Овърклокната е от близо Месец и не съм имал проблеми преди това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имаш възможност,тествай с друго видео-вградено(ако имаш) ,или пък от някой познат вземи неговата карта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Странен проблем дотолкова доколкото ако видеото е заминало на кино , няма да има и сейф мод . Ако картата е изгоряла няма да има нищо на екрана , та мани да се визуализира сейф мод .


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Свалете плочката/те памет , почистете ги от прах , стартирайте компютъра .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Деинсталирай драйвъра за видеото под SafeMode и инсталирай последния от сайта на ATI.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Утре ще се разкарам до Никем,трябва ли преди това да им звънна?

Mobo-ASRock 980DE3/U3S3

CPU-FX 6300

RAM-4GB 1600

Video:7850

Това ми е конфигурацията.

Ще опитам преинсталация на драйвърите,ако не стане-до световрачане.само ако може да ми разясните какво трябва да говоря с момчетата от Никем.

Мерси предварително

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе картата ти не е повредена,инак как щеше да получаваш какъвто и да е сигнал на монитора? Преинсталирай драйверите,или пък смени изходите на картата.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе картата ти не е повредена,инак как щеше да получаваш какъвто и да е сигнал на монитора? Преинсталирай драйверите,или пък смени изходите на картата.

А може ли напрво да преинсталирам Уина?Нямам съществена информация,а драйверите си ги имам на флашка.

Опитах се да си отворя Каталист центъра през сафе моде и ми изписа това:

No AMD Graphics driver is installed, or the AMD driver is not functioning properly.Please install the AMD driver appropriate for your hardware.

Тоест просто трябва да си инсталирам драйверите.

Или това е пак от онези съобщения които нищо не решават?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Инсталирай си направо драйвера.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Версия 13.2 или Бета 14.2?

За инсталацията-Safe mode with command prompt?

Махам старият драйвър от Uninstall or change a program и инсталирам новия,нали?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От преинсталиране на ОС на този етап няма нужда . Картата доказано не е изгоряла щом има нещо на екрана .

Повреден драйвер е възможен проблем , но лично аз се съмнявам в това . Автора казва че чува бипкания при старт на системата . Нека да опише какво се чува , като например колко дълги или къси бипове се чуват . Това е сигнал за повреда по хардуера . Ще е от голяма полза за всички , и нас и него .

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами,нормално бийп.Но се случи само 1 път и сега не се случва.Работя си в сафе моде вече близо час,така че според ограничените ми познания само в нормал моде,та проблема май е в софтуера?

Ще преинсталирам драйвърите за всеки случай.

Мерси предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако преинстлацията на ОС и драиверите не помогне по добре го носи на сервиз.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Мерси на всички.Преинсталирах драйвърите(sweepnah предишните с Driver Sweeper)и за сега нямам проблеми.Чукам на дърво да си остане така.

Моля да не затваряте темата,защото ако не дай си боже нещо пак стане,да питам.

EDIT:Компа ми ме мрази.Точно след като написах коментара,пак се изгаси.

Редактирано от lannister (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Mомчета,моля ви отговорето бързо,защото се притеснявам от няколко неща.

1)Тъй като видеото е било Овърклокнато,никем ще ми зачетът ли гаранцията?

2)Целият ли комп трябва да нося,или само видеото?

3)Ако не се зачете гаранцията,колко горе долу трябва да платя,имайки предвид,че видеото работи?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преинсталирах Windows-а.Същия проблем.В сафе моде си работи,в нормал спира по някое време.Нервя се.Имате ли някакви идеи как да го оправя?Ще го нося в никем в скоро време,но ми се иска да знам дали ще я заменят с друга 7850ка или ще ям дървото?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Овърклокнал си видеото, ама как? На мен нищо не ми става ясно за конфигурацията ти. Какво е захранването? Така като ти гледам видеокартата, няма да се учудя ако си спестил от захранване и си го взел заедно с кутията.  Черен екран може да означава липса на достатъчно захранване на видеокартата, прекален клок и така нататък. и като станаха тия неща, премахна ли клока? И пак питам, как е клокната картата и постоянно ли е клокната? Да си държиш постоянно карта клокната без нужда, е най-голямата глупост, която може да се направи, както и тоя клок да се зарежда заедно със зареждането на Windows. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

PSU FORTRON FSP400-60APN 85+ е захранването.Клокът е премахнат.Конфигурацията не е правила проблеми преди това,а и работи перфектно в сафе моде,така че се очудвам от какво може да е.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами да изкажа едно предположение. Захранването е с две 12 V линии. Как си свързал видеокартата към тях?  Аз навремето имах проблеми с подобо захранване, макар и водещо се 450 вата - Chieftec. Проблемът бе, че има две 12 V линии, на които трябва да се разпредели правилно натоварването. И когато едната линия се натовари повече, то следва черен екран. Ти имаш две 17 А линии, което е малко, особено ако правиш и клок на видеокартата. А ако си и с бърз процесор, нещата стават още по-лоши, защото видеокартата в реалността се товари почти винаги на максимум, което води и до по-голяма консумация на енергия.  С времето нещата се влошават още повече, защото и възможностите на захранването намаляват. Твоето е ново и това не трябва да е проблем. Но ето как аз решавах проблемите, докато не взех подходящо захранване за моята конфигурация и за клок. Обикновено тия черни екрани ми се появяваха след някакво чистене на  хардуера. Тогава се случваше така, че сменям местата на някой друг кабел и това водеше до по-голямо натоварване на едната 12V  линия, а от там и задействане на защитата в определен момент. Та налагаше се пак да преразпределям натоварването и в доста случаи да налучквам правилната комбинация. Това вършеше работа в началото, но след поставяне на четириядрен i5, консумацията скочи много. Не само защото процесора е малко по-лаком ( то това няма значение на практика), а защото видеокартата почна при всички игри да се товари на 100%, а това увеличи неимоверно много консумацията, особено след клок. Преди това бях със слаби процесори и видеокартата през повечето време работеше на празен ход. Дори и две клокнати карти съм поставял на дъното, но това не оказва влияние на консумацията по простата причина, че процесора ограничаваше тяхната работа.  Не знам дали и при теб причините са подобни, но определено захранването  е слабо за клок, а тия 12V  линии утежняват ситуацията при неправилно разпределяне на натоварването. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Конфигурацията е сглобяване от Никем,не знам как са сглобявали.От PowerColor support-a ми казаха да сменя слота на картата(х16?),просто изваждам и слагам?Понятие си нямам от това,но просто питам.Дали ще ми отпадне гаранцията от Никем,ако отворя кутията?

Мерси предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колеги да взема да ви питам дали ще ми падне гаранцията ако отворя кутията и им занеса само Видео картата?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Носи го целия, да си го тестват и да решат проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.