Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте от 1 месец имам някакъв проблем със стария компютър който е при баща ми той го ползва за работа в интернет нищо по тежко .Та проблема е че компютъра понякога просто се изключва и за да се включи трябва да извадя захранващия кабел и пак да го сложа тогава тръгва но от снощи започна супер много да гасне предполагам че е от захранването но все пак реших да се допитам до вас защото съм леко парично затруднен !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно това е проблема. Тествайте ако може с друго захранване. Може да се провери за подути кондензатори по дъното, захранването и видеокартата.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможно е и самият захранващ кабел да не е в ред.Така че,опитайте с някой друг кабел.Вижте и самият конкакт в какво положение е.

Ако можете,тествайте с друго захранване,от някой познат например.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно това е проблема. Тествайте ако може с друго захранване. Може да се провери за подути кондензатори по дъното, захранването и видеокартата.

 

 

Възможно е и самият захранващ кабел да не е в ред.Така че,опитайте с някой друг кабел.Вижте и самият конкакт в какво положение е.

Ако можете,тествайте с друго захранване,от някой познат например.

Ами нямам такава възможност да го тествам но ще се опитам да го намеря ако не на меря ще пробвам с моето от подписа ми .А сега се сетих че в контакта който е включен компютъра има 1 милион неща на него включени + още един контакт което е включен към първи :D може ли и това да е проблем претоварване на контакта ?

Така преди малко забравих да кажа разглобих захранване щото си помислих че е пълно с прах и загрява много но вътре нямаше и прашинка не видях подути кондензатори .В момента компютъра работи ама незнам до кога ще е така .

Редактирано от Йоан Арабов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами нямам такава възможност да го тествам но ще се опитам да го намеря ако не на меря ще пробвам с моето от подписа ми .А сега се сетих че в контакта който е включен компютъра има 1 милион неща на него включени + още един контакт което е включен към първи :D може ли и това да е проблем претоварване на контакта ?

Не е проблема в това. Провери да не би да имаш като за начало подути кондензатори.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е проблема в това. Провери да не би да имаш като за начало подути кондензатори.

Не нямам до колкото виждам смисъл на дъното и захранването

Може ли да е от недостиг на ток :

Леко клокнат AMD Athlon 64, 2382 MHz

Gigabyte GA-K8NE-RH

Системна памет 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)

NVIDIA GeForce 7300 GS (256 MB)

И един хард 80GB

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не нямам до колкото виждам смисъл на дъното и захранването

Може ли да е от недостиг на ток :

Леко клокнат AMD Athlon 64, 2382 MHz

Gigabyte GA-K8NE-RH

Системна памет 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)

NVIDIA GeForce 7300 GS (256 MB)

И един хард 80GB

 Върни настройките на Default и сложи ПС на отделен контакт и тествай тогава. Леко клокнат "котлон" е опасно начинание.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Върни настройките на Default и сложи ПС на отделен контакт и тествай тогава. Леко клокнат "котлон" е опасно начинание.

Ако имате предвид температурите те не минават 50 градуса натоварен !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имате предвид температурите те не минават 50 градуса натоварен !

Както и да е. Все пак тествай това, за което те посъветвах и кажи резултата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опасно начинание...пуф... Може пък изобщо да не е вдигал волтажа, а само Multiplier-а, пък и 50 градуса щом не вдига е мноого добре.

Дали се претоварва ? Ами ние като не знаем захранването - какъв отговор очакваш ?

Аз също залагам на захранването. Няма от какво друго да е.

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2094756

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опасно начинание...пуф... Може пък изобщо да не е вдигал волтажа, а само Multiplier-а, пък и 50 градуса щом не вдига е мноого добре.

Дали се претоварва ? Ами ние като не знаем захранването - какъв отговор очакваш ?

Аз също залагам на захранването. Няма от какво друго да е.

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2094756

Волтажа e на 1.400 е май а за захранването днес го чистих не че имаше какво

Редактирано от Йоан Арабов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както и да е. Все пак тествай това, за което те посъветвах и кажи резултата.

От както почистих захранването не е спирал ако спре пак ще махна клока благодаря ви за съветите !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От както почистих захранването не е спирал ако спре пак ще махна клока благодаря ви за съветите !

Как си почистил захранването? Ако ще правиш профилактика давай наред.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как си почистил захранването? Ако ще правиш профилактика давай наред.

Ми разглобих го и го почистих от вътре а за другите части се чисти много често

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми разглобих го и го почистих от вътре а за другите части се чисти много често

Да. Продухваш и изчистваш от прах хардуера. Ако се налага си купуваш контактен спрей и пръскаш слотовете на пам паметта, видеокарта, мрежова карта и т.н. Сменя се и термопаста на процесора ако се налага.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да. Продухваш и изчистваш от прах хардуера. Ако се налага си купуваш контактен спрей и пръскаш слотовете на пам паметта, видеокарта, мрежова карта и т.н. Сменя се и термопаста на процесора ако се налага.

За сега работи ако има проблем ще направя изредените неща благодаря !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За сега работи ако има проблем ще направя изредените неща благодаря !

Виж в разконителя, където е включен, да не би щепсела да не прилепва добре. Също ако имаш възможност го включи в друг контакт. Може и от това да ти идва проблема. Ако се получи пад на напрежение и компютъра се рестартира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж в разконителя, където е включен, да не би щепсела да не прилепва добре. Също ако имаш възможност го включи в друг контакт. Може и от това да ти идва проблема. Ако се получи пад на напрежение и компютъра се рестартира.

Добре ще го направя и ако имам проблем ще пиша

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре ще го направя и ако имам проблем ще пиша

Виж сега. Това са само предположения. Да не вземеш сега всичко подред да го правиш ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж сега. Това са само предположения. Да не вземеш сега всичко подред да го правиш ;)

 

Добре благодаря отново

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
    • от даниел павелов
      Здравейте! Имам един проблем. След много разговори с майка ми се отказах от рисуването и сега се чудя с какво да следвам след 12-и клас, аз сега съм 11 - и клас. Дайте ми съвет. Търся някоя специалност, след завършването, на която да имам реализация и добро заплащане....
      По български съм добре
      По история брилянтен
      По английски живот и здраве ще държа изпит този септември за c1, но като цяло не ми вървят езиците
      По география съм добре.....
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.