Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте от 1 месец имам някакъв проблем със стария компютър който е при баща ми той го ползва за работа в интернет нищо по тежко .Та проблема е че компютъра понякога просто се изключва и за да се включи трябва да извадя захранващия кабел и пак да го сложа тогава тръгва но от снощи започна супер много да гасне предполагам че е от захранването но все пак реших да се допитам до вас защото съм леко парично затруднен !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно това е проблема. Тествайте ако може с друго захранване. Може да се провери за подути кондензатори по дъното, захранването и видеокартата.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможно е и самият захранващ кабел да не е в ред.Така че,опитайте с някой друг кабел.Вижте и самият конкакт в какво положение е.

Ако можете,тествайте с друго захранване,от някой познат например.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вероятно това е проблема. Тествайте ако може с друго захранване. Може да се провери за подути кондензатори по дъното, захранването и видеокартата.

 

 

Възможно е и самият захранващ кабел да не е в ред.Така че,опитайте с някой друг кабел.Вижте и самият конкакт в какво положение е.

Ако можете,тествайте с друго захранване,от някой познат например.

Ами нямам такава възможност да го тествам но ще се опитам да го намеря ако не на меря ще пробвам с моето от подписа ми .А сега се сетих че в контакта който е включен компютъра има 1 милион неща на него включени + още един контакт което е включен към първи :D може ли и това да е проблем претоварване на контакта ?

Така преди малко забравих да кажа разглобих захранване щото си помислих че е пълно с прах и загрява много но вътре нямаше и прашинка не видях подути кондензатори .В момента компютъра работи ама незнам до кога ще е така .

Редактирано от Йоан Арабов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами нямам такава възможност да го тествам но ще се опитам да го намеря ако не на меря ще пробвам с моето от подписа ми .А сега се сетих че в контакта който е включен компютъра има 1 милион неща на него включени + още един контакт което е включен към първи :D може ли и това да е проблем претоварване на контакта ?

Не е проблема в това. Провери да не би да имаш като за начало подути кондензатори.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не е проблема в това. Провери да не би да имаш като за начало подути кондензатори.

Не нямам до колкото виждам смисъл на дъното и захранването

Може ли да е от недостиг на ток :

Леко клокнат AMD Athlon 64, 2382 MHz

Gigabyte GA-K8NE-RH

Системна памет 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)

NVIDIA GeForce 7300 GS (256 MB)

И един хард 80GB

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не нямам до колкото виждам смисъл на дъното и захранването

Може ли да е от недостиг на ток :

Леко клокнат AMD Athlon 64, 2382 MHz

Gigabyte GA-K8NE-RH

Системна памет 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)

NVIDIA GeForce 7300 GS (256 MB)

И един хард 80GB

 Върни настройките на Default и сложи ПС на отделен контакт и тествай тогава. Леко клокнат "котлон" е опасно начинание.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Върни настройките на Default и сложи ПС на отделен контакт и тествай тогава. Леко клокнат "котлон" е опасно начинание.

Ако имате предвид температурите те не минават 50 градуса натоварен !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако имате предвид температурите те не минават 50 градуса натоварен !

Както и да е. Все пак тествай това, за което те посъветвах и кажи резултата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опасно начинание...пуф... Може пък изобщо да не е вдигал волтажа, а само Multiplier-а, пък и 50 градуса щом не вдига е мноого добре.

Дали се претоварва ? Ами ние като не знаем захранването - какъв отговор очакваш ?

Аз също залагам на захранването. Няма от какво друго да е.

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2094756

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опасно начинание...пуф... Може пък изобщо да не е вдигал волтажа, а само Multiplier-а, пък и 50 градуса щом не вдига е мноого добре.

Дали се претоварва ? Ами ние като не знаем захранването - какъв отговор очакваш ?

Аз също залагам на захранването. Няма от какво друго да е.

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2094756

Волтажа e на 1.400 е май а за захранването днес го чистих не че имаше какво

Редактирано от Йоан Арабов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Както и да е. Все пак тествай това, за което те посъветвах и кажи резултата.

От както почистих захранването не е спирал ако спре пак ще махна клока благодаря ви за съветите !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От както почистих захранването не е спирал ако спре пак ще махна клока благодаря ви за съветите !

Как си почистил захранването? Ако ще правиш профилактика давай наред.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как си почистил захранването? Ако ще правиш профилактика давай наред.

Ми разглобих го и го почистих от вътре а за другите части се чисти много често

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми разглобих го и го почистих от вътре а за другите части се чисти много често

Да. Продухваш и изчистваш от прах хардуера. Ако се налага си купуваш контактен спрей и пръскаш слотовете на пам паметта, видеокарта, мрежова карта и т.н. Сменя се и термопаста на процесора ако се налага.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да. Продухваш и изчистваш от прах хардуера. Ако се налага си купуваш контактен спрей и пръскаш слотовете на пам паметта, видеокарта, мрежова карта и т.н. Сменя се и термопаста на процесора ако се налага.

За сега работи ако има проблем ще направя изредените неща благодаря !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За сега работи ако има проблем ще направя изредените неща благодаря !

Виж в разконителя, където е включен, да не би щепсела да не прилепва добре. Също ако имаш възможност го включи в друг контакт. Може и от това да ти идва проблема. Ако се получи пад на напрежение и компютъра се рестартира.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж в разконителя, където е включен, да не би щепсела да не прилепва добре. Също ако имаш възможност го включи в друг контакт. Може и от това да ти идва проблема. Ако се получи пад на напрежение и компютъра се рестартира.

Добре ще го направя и ако имам проблем ще пиша

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре ще го направя и ако имам проблем ще пиша

Виж сега. Това са само предположения. Да не вземеш сега всичко подред да го правиш ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж сега. Това са само предположения. Да не вземеш сега всичко подред да го правиш ;)

 

Добре благодаря отново

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от BluePower
      USB Портовете не ми работят ето и снимка

    • от Petar02
      Здравейте,           Не успях да намиря друга тема, по моя въпрос и за това отварям нова. Имам лаптоп Lenovo x61 windows 7 home premium. Когато го включа щом ми каже добре дошли става черен екрана и само мишката може да се движи. Така стои и не ми зареждат иконите. Щом дам Ctrl+Alt+Del и отворя Task Manager и изчакам ми се отварят иконите и си зарежда. След изчакване 30 минути при опит за отваряне на controll panel някой път се отваря, но почти винаги забива и се рестартира.
      Лаптопът е закупен втора употреба и е на норвежки, след като не мога да стигна до control panel, ни мога да му сменя и езика.
      Моля за помощ.
    • от Мирослав Каменов
      Здравейте, моят проблем е следният лаптопът ми е Guru M67SRU закупих си оригинален диск за Windows 7 от Microsoft с цел да вдигна битовете на моят понеже е 32 Bit а искам 64 Bit така сложих диска във лаптопът пуснах инсталацията започнах да го инсталирам и ми изписа че „Windows не може да се инсталира защото е стартиран безопасен режим натиснете Ok за да продължите натискам и вадя диска и пускам Windows normally излиза ми това натискам ok пак това пробвах да вляза във Safe Mode да го спра не става излиза ми само това на снимката и не ме пуска вътре помощ!!!!
       

    • от fresh_bones
      Добър ден от няколко дена компютъра прави проблеми . Не иска да стартира . Пускам го от кобчето тръгва да свети пък не зарежда windows . Трябва го изключа и да го включа пет пъти за да зареди . И още нещо някой път не върти перката на  захранването и също така по някой път като зареди Windows  след като влезе след 2-3 минути ми забива и излиза син екран . Не знам какво да права да го вода на ремонт или ще мога сам да го поправа .  Днес го преинсталирах ама проблема си остава .  Параметрите му са 2 рам  процесор Intel Celeron e3300  две ядра , дънна платка biostar G47-M7 ,  видеокарта Nvidia Getforce  210 1gb . хард диск ADATA sp550 (sata 3 ) . 
      Ето го синия екран http://prikachi.com/images.php?images/643/9357643t.jpg
    • от Zikkciwe
      Здравейте , от около два или три месеца имам проблем с телефона ми. Когато си ровя из фейсбук или където и да е било , понякога ми се пуска менюто за рестартиране , самолетни режими , изключване и другите простотии (все едно задържам бутона за пускане , но не го правя ) и така нататък. От онзи ден дори спря да работи самото копче , и се налага да го включвам като използвам USB кабел. Включвам го в компютъра , и чак тогава светва екрана , иначе ако имам късмет веднъж на 1 час да работи копчето. Преди да започне проблемът , копчето се беше извадило и се наложи да го търся из леглото ми. (в крайна сметка го намерих , и го сложих обратно.) Дадох го на един човек да го оправи , първите дни работеше , но вече тотално спря да работи. Въпросът ми е , дали трябва да го занеса обратно в магазина (няма да казвам оператори и такива неща) за да го оправят , защото още е в гаранция , или да си поръчам ново копче и да го залепя някак си да не мърда , понеже самото копче се клати когато се натисне , и може би това е проблемът?
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.