Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте съфорумници. Бих желал да споделя с вас следния проблем, който се появи наскоро с моя компютър. Конфигурацията ми е следната:

Дъно: ASUS P5B Deluxe

Процесор: Intel Core2 Duo E6300 @ 1.86GHz

Рам: 4 x 512 Mb A-DATA

HDD: 1 x Hitachi 80Gb

1 x Hitachi 320Gb

Видеокарта: Inno3D Geforce 7600 GT 256MB GDDR3 PCI-Express

Захранване: FSP Group Blue Storm II 500W ATX

Записвачки: 2 x Lite-On

Звукова Карта: Sound Blaster Audigy 2 ZS

OS: Windows XP Professional Edition SP3

Значи проблема е следния: Сърфирам си в интернет и без причина мишката ми (PS/2) спира , всичко останало си работи. След рестарт всичко си е наред! След време същото се случва и с клавиатурата (PS/2) , видях как светлините се изключиха и след това пак се включиха. USB мрежовата карта също ми е прекъсвала. Предположих че портовете към дъното не са наред. Проверих за подули се кондензатори, но нямаше.

Интересно ми стана след като тока спря! Изключих компютъра от копчето на захранването. След като тока дойде, включих захранването и изчаках около 5 минути, след което се опитах да стартирам системата, но без успех. Индикатора на дъното показваше че има ток . Изчаках още 2-3 минути и видях как мишката светна, натиснах бутона за старт и системата тръгна и заработи без проблем! Конфигурацията ми не е от скоро, но досега не съм имал подобен проблем, използвал съм я за игри, кодиране на видео... !

Ако някой е имал подобен проблем или знае нещо нека сподели!

Поздрави!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като за начало потърси от приятел друго захранване , тестваш и споделяш как е .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Задължително пробваш с друго захранване както е казал колегата jonov. Ако нямаш възможност да тестваш занеси компютъра на сервиз. Това, че няма подути кондензатори не значи, че някой от тях не може да прави проблем.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Задължително пробваш с друго захранване както е казал колегата jonov. Ако нямаш възможност да тестваш занеси компютъра на сервиз. Това, че няма подути кондензатори не значи, че някой от тях не може да прави проблем.

 

А има ли възможност да е от дъното ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А има ли възможност да е от дъното ?

Може само да се предполага.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.