Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Здравейте, искам да ви попитам това под fans, където пише GPU 100% какво означава, че графичния процесор е натоварен на максимум ли ? Или че вентилаторът работи на максимални обороти?

Става въпрос за този лаптоп - http://www.pcstore.bg/bg/laptop-hp-probook-450-e9y44ea.html?___SID=U .

Също така нали лаптопът има външна и една вградена видеокарта? Как мога да разбера коя от двете работи ? Питам, защото вентилаторът работи постоянно, а това според мен не е много нормално.

Също така от тези драйвери - http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdHome/?sp4ts.oid=5405424&spf_p.tpst=swdMain&spf_p.prp_swdMain=wsrp-navigationalState%3DswEnvOID%253D4059%257CswLang%253D%257Caction%253DlistDriver&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken

съм изтегли само тези до BIOS (включително). Та трябва ли да тегля други?

Също така се получи нещо странно. Когато exe-то на програмите ми е в E/програми тогава изкарва, че не съществува такава директория и т.н. ( изкарва Ерор), а когато сложа exe-тата само в Е , тогава тръгват да се инсталират ? Много странно, защо така?

П.П. ОС-то е Windows 7 professional.

П.П.2 Това със 100% вече го няма като инсталирах наново драйверите на вградената видеокарта. Другите проблеми, обаче остават, дори и постоянно работещият вентилатор.

П.П.3 вижте прикачената снимка - това , какво е което е 114 градуса :О . Пробвах на друга разновидност модел Hp probook 450 , която е с 3-то поколение i7 и пак същото показва ??? Помня, че и под линукс SUSE с една от командите за температура пак се показваше някаква подобна температура.

П.П.4 Като тръгна да инсталирам драйверите за USB 3.0 ми пише, че лаптопа не покрива минималните изискавния ???

post-343233-0-25025700-1394216126_thumb.

Редактирано от rusrusrus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проверете температурите с AIDA 64 или Speccy - доста по-точно отчитат от SpeedFan

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Благодаря за отговора.Да, това  направих. С тях няма такива температури (нереални). Обаче при температури на процесора към 45 градуса вентилаторът пак е включен. Защо така? Първо ме притеснява да не се развали бързо така като работи почти нон-стоп и второ, когато се ползва на батерия ще я изтощава по-бързо.Не мога ли от някъде да регулирам кога да се пуска вентилаторът ? Също така с коя програма мога да видя на колко оборота се върти вентилаторът? Преди ставаше с еверест, ама сега като я инсталира като цъкна на "Датчик" и ми изкарва само една температура - на процесора.Много странно. Aida64 за жалост няма тази опция(поне при мен).

Редактирано от rusrusrus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

 второ, когато се ползва на батерия ще я изтощава по-бързо.

Това не е задължително да е вярно. Що реши, че консумацията на нагорещения и охладения процесор е еднаква?

Тези, които са правили лаптопа ти и софтуера управляващ вентилатора, си изкарват хляба с тая работа. Не мисля, че ще се справиш по-добре от тях просто така...

Редактирано от flare (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да не искате да спрете вентилатора на лаптопа? Пробвай със Speccy или HW info, не съм ги ползвал, но виждам  че колегите ги препоръчват. Нещо не разбрах какъв проблем имате с exe-тата, ако може да поясните и да пуснете снимки от трите програми, за които говорихме.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Проблемът е exe-тата е следният: имам директория E:/програми . Тегля си в папката E:/програми/VLC съответния плеър.Тръгвам да го инсталирам и ми изписва "There I not such a directory(и още нещо довечера ще напиша какво точно)" Местя папката в Е:/ т.е. я изкарвам от папката програми и вече като отворя exe-то всичко е нормално. Много странно. Относно вентилаторите - flare, може да си прав за това, че при по-малка температура процесорите са по-икономични, но ми е странното, че понякога дори, когато екранът вече е изгаснал(сам от стоенето) и нищо не е отворено (нито браузъри,нито скайпове, нито е свързан към интернет, нито нищо).Чудех се просто, ако направя така, че вентиларите да се включват при 50 -55 градуса няма да е по-добре.Иначе май биосът съм го update-нал.Другият проблем пък с USB 3 също ми е много странен. Няма ли начин драйверите сами да се търсят(читаво). Когато се опитам от manage и натисна да ги обнови ми изписва, че са си актуални дори и да са от 2009 примерно. Благодаря за отговорите

Редактирано от rusrusrus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Те охлажданията са изчислени. Не можете да си играете така с вентилатора. Много е вероятно в момента в който спре вентилатора за нула време да ви докара сини екрани. (ако приемем че изобщо има контрол върху вентилатора, в което се съмнявам)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря много за бързите отговори.

Това, което ме притеснява, както казах, е постоянно работещият вентилатор. Вече съм имал допир до 2 probook 450  с i7 (3-то и 4-то поколение) и двата са с (почти) постоянно работещи вентилатори.В биоса гледах опцията, за постоянно работещ вентилатор, когато лаптопа е на зарядно и не е отметната. Биосът уж е обновен. Чудя се дали не беше грешка да си взема тъничък лаптоп. Другият ми вариант беше - http://www.pcstore.bg/bg/laptop-lenovo-g510-59-412598.html?___SID=U , но този май е в по- ниския клас. Друг вариант беше thingpad с i5, но пък за тях има бая оплаквания (в интернет). Това, което ми изглеждаше по- надеждно е, че са по-дебели и това ме навяваше, че ще се охлаждат добре. Като цяло още мога да сменя лаптопа, ама дали въобще си струва ? Ще се радвам, ако изкажете някакви впечатления и ако дадете аргументиран съвет.

Иначе, когато натоварих всичко с aida64 температурите на процесорите стигнаха до 86 градуса някъде(на процесора) , което май не е много малко, но пък и процесорът производителен. Така, че не мога да преценя дали са нормални тези температури.Лошото е, че не мога да намеря програма, която да ми показва оборотите на вентилатора. На стария лаптоп ми ги показваше с Everest, а сега не ми показва почти нищо с тази програма - само една температура :D . Другото, което ми е странно понякога от хардиска се чува като стържене - все едно вентилаторът стърже, но идва от хардискът ( видях къде е разположен, а и става когато лампичката за хардиска, която е накорпуса свети) . Това обаче не става винаги, когато свети тази лампичка. Например при тест с Hd tune се чуваше леко от време на време така, че имам съмнения, че е при записване (може би). Странно ми е от какво е това, но пък забелязах, че го има и в двете 450-та, с които съм имал допир. Такъв звук (може да е в по-редки случа) се чува и при HP на сестра ми (стар лаптоп от преди 4-5 години). До сега не ми е правило впечатление да съм чувал такъв звук от други марки лаптопи - да не са го патентовали това нещо HP :D.

Поздрави

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. Нормално е вентилатора да работи постоянно. Всички вентилатори  на лаптопи работят постоянно. Ако се чува прекалено е друг въпрос и се сещам за някои неща:- някой изпуснат драйвер за дъното? (поради което вентилатора върти на максимум обороти)- дефектирал вентилаторВкъщи имам един HP Probook 450 и съм изключително доволен. Тих е и не грее (да нормално е на стрес тест да стигнат 85 градуса температурите, при  максимум 100 или 105). Нито хард стърже, нито вентилатор се чува. Да не би да играете прекалено много игри? От HD Tune, може да качите снимки от таба Health. Също така се сещам и че на моя лаптоп с хард диск на Seagate имаше някакъв туул на Seagate, с който си настройваш харда с един плъзгач между "тих режим" и "производителносст". Реално погледнато само ставаше по-шумен, като се приплъзне плъзгача към производителност....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отново благодаря за бързите отговори.

За дравейте гледах да инсталирам необходимите. Лошото е обаче, че има качени за wireless два такива - единия пише intel , а на другия mediatek и не знаех кой точно.Уж гледам за конкретния модел може би и двата трябва. Има и също доста софуери ( от които може би съм пропуснал няколко).

Иначе игри не играя изобщо - знам, че не е полезно. За това, че всички вентилатори на лаптопи работят постоянно - не съм много съгласен. Примерно - старият ми лаптоп не беше с постоянно работещ вентилатор, а с често работещ такъв. Също така и на други лаптопи съм виждал, че не работят вентилаторите при някакво много леко натоварване, докато моят единият път нямаше нищо отворено, екранът беше изгаснал и пак работеше вентилаторът.

Може и да е нормално, не споря, просто ми се видя странно.А за хардиска малко по-късно ще потърся и аз някаква програмка.

И още един въпрос, който е малко тъпичък, но все пак да питам. Дясната половина на корпуса( от близката страна - която е към мен) е малко по - "незатворена" от лявата. Имам предвид, че между горният капак( който обгражда клавиатурата и на който е тъчпада) отстоява с малко от тази част, която идва отдолу от лаптопа ( ако ме разбрахте). Какво ме притеснява ли? Ами онзи ден забелязах, че точно там се натрупват малко влакънца и някакви такива малки боклучета  и че могат да влязат от там ( за разлика от лявата страна). Та ме притеснява дали ще влизат боклуци. Може да изгледа глупав въпросът, но за всеки случай да питам. Иначе от лявата страна няма такова разстояние, но от дясната може да се промуши нокът ==>  и боклучета.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко е странно да има проблем със сглобката. Вентилаторите си работят, просто не се чуват когато са на ниски обороти.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Друг спешен въпрос.Понеже лаптопа е тънък и не било възможно да сложа SSD на мястото на HDD, а HDD на мястото на DVD, тъй като оставало като дупка или нещо такова( там където е записвачката). Та май остава само вариант да си взема примерно едно SSD - 240 gb  и да го ползвам като основен.

Обаче нали имат определен брой записвания. Та няма ли да се скапе бързо.Аз като цяло искам да сложа 2 ОС-та - windows и linux и  някакви програми, но все пак знаете - на човек му е интересно да пробва някаква програма да я види, да изтегли нещо, чат-пат някой филм и т.н. Те имат гаранция 5 години, но тези 5 години едва ли покриват случай, в който са направени съответните записвания. Та какво ще кажете за тази идея?

П.П. Също така колко време ще издържи един Intel- ски диск, ако средно записвам по 2-3 гб на ден (не броя записванията на ОС).

Редактирано от rusrusrus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това с изтеглените програми се получава, защо на някои не им харесва с пътя до файла да има символи на кирилица. Т.е. ако папка "Програми" я прекръстиш на "Programi" примерно, всичко ще е ок.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, това ми каза и един приятел и така вече е наред. Благодаря ви много.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.