Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Оля Илиева

Samsung Galaxy S2 Plus въпрос за HDR приложение за панорами?

Препоръчан отговор


Интересува ме има ли приложение с което да си правя HDR панорамна снимка? Пробвах с вграденото и направи прилична панорама, но като реших да я напрявя в HDR и не ми хареса резултата. За това се интересувам дали може да се намери такова приложение, понеже търсих в маркета, но намирам само за HDR, а за панорамно HDR не откривам. Ще съм ви благодарна ако ми помегнете. Иначе от телефончето съм много доволна :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз поне не знам, но може пък и да има.

Принципа на HDR е, че се правят няколко снимки - нормална, недоекспонирани и преекспонирани с неподвижна камера, а след това   снимките се обединяват в една HDR.

При панорамните снимки камерата се движи и заснема няколко изображения които се залепват едно за друго.

Точно заради това, че в единия случай камерата трябва да е неподвижна, а в другия трябва да се движи се съмнявам, че може да се наложи  направиш няколко отделни HDR изображения и после ги залепиш на ръка като ползваш Фотошоп или нещо подобно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ясно, разбрах защо не откривам. Обаче не мога да се ориентирам кое от всичките приложения в маркета ще ми свърши работа за HDR снимките. Също така щом ще се сглобяват има ли и такова приложение, или да си снимам панорамата с телефона, пък после да се направи в HDR. До сега обаче попадам все на такива, които почти нищо не пряват. ако можеш да ме ориентираш ще съм ти много благодарна :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм на "ти" с Андроида, но си мисля, че алгоритъма "първо панорами, а после от тях HDR" няма как да стане. Ако въобще е възможно, по-вероятно е  да се получи по обратния път "първо HDR, после залепване".

Не знам какви настройки на камерата има Samsung Galaxy S2 Plus, но си мисля, че би трябвало да се снима различните части от панорамата с еднакви настройки за да няма големи разлики между отделните части.

Сега погледнах в Google play и попаднах на AutoStitch Panorama - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cloudburstresearch.autostitchfree

Дано ти свърши работа!

П.П. По-добрия вариант е да ти отговори някой, който се е занимавал с нещо подобно. В Плея мярнах и някаква HD Panorama, не знам да не е от сорта на това което търсиш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То вграденото приложение си прави доста прилични панорами, но като опитам да ги направя в HDR и почти нищо не се получава. Това дето си го предложил ще ги обединява в панорама, но с кое да правя HDR снимките?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен идеята ми е, не първо да направиш панорама, и после от нея HDR, а обратното. За HDR трябва поредица от снимки с неподвижен фотоапарат и когато снимаш едно HDR изображение реално камерата прави няколко бързи снимки една след друга и после ги обработва като софтуерно ги свежда до една единствена HDR. 

Погледнах в Google Play - има голям брой приложения които правят HDR снимки, ако в телефона ти няма такова можеш да си изтеглиш.Вече готовите HDR снимки можеш да опиташ да обединиш в общо панорамно изображение с приложението което посочих по-горе. То може да прави панорами не само при непосредствено снимане с камерата, а и от предварително направени готови снимки, като има изискване за минимум 30 % застъпване на изображенията в съседните кадри.  

Тоест опитай да нащракаш отделните HDR със сериозно застъпване. После опитай с AutoStitch Panorama да  обединиш предварително съхранените в папка отделни HDR  изображения. 

Дано се получи!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От всички програми за HDR които съм тествал само тази се справя най-добре: Pro HDR Camera (все пак 2,84лв. не са много)!

Имай в предвид обаче, че телефона не трябва да мърда при снимане, защото ако има и съвсем малко трепване се вижда на крайния резултат!

AutoStitch Panorama не съм го тествал, защото HDR панорамата си я правя на компютъра, като първо сглобявам три или повече снимки в панорама с Panorama Maker (имам си я от диска към сапунерката TZ-3), и после с Photomatix Pro 4.2.6  правя панорамата в HDR ;)

Тук съм показал такава панорама: http://www.kaldata.com/forums/topic/179667-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8/page-4#entry2681665

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...