Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Adrix

C# бутон

Препоръчан отговор


Искам да попитам, някой знае ли как мога да си направя бутон за Previous снимка в slideshow във C# Form Application. Успях да си направя Next бутона, но имам проблеми с направата на Previous  за да ми върне една снимка назад.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какъв точно е проблемът? Може ли примерен код, за да опитам да помогна?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами проблема е там че и аз не мога да измисля никакъв код. Пробвах няколкото варианта но не се получава това което ми трябва. Иначе кода ми досега е:

using System;using System.Collections.Generic;using System.ComponentModel;using System.Data;using System.Drawing;using System.Linq;using System.Text;using System.Threading.Tasks;using System.Windows.Forms;namespace slideshow{   public partial class Form1 : Form   {   public Form1()   {   InitializeComponent();   }   private int imageNumber = 1;   private void loadNextImage()   {   if (imageNumber == 4)   {   imageNumber = 1;   }   else imageNumber++;   imgPicture.ImageLocation =   string.Format(   @"C:UsersbotecaDesktopslideshowslideshowueue{0}.jpg",   imageNumber);   }   private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)   {   loadNextImage();   }     private void button1_Click_1(object sender, EventArgs e)   {   timer1.Stop();   }   private void button2_Click(object sender, EventArgs e)   {   timer1.Start();   }   private void button3_Click(object sender, EventArgs e)   {   loadNextImage();   }   private void button4_Click(object sender, EventArgs e)   {   if (imageNumber == 4)   {   imageNumber = 1;       }   else imageNumber--;       }   }}

 

 

Трябва ми само за button4 това е един вариант който съм измислил но не се получава търсения ефект от мен, а именно картинките да се връщат назад една след друга.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз бих написал още един метод, аналогичен на loadNextImage(), и от handler-а за click на бутона да се вика въпросния метод, и логиката да е изцяло в метода - както вече е направено за button3.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси, оправих се вече.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Greak
      Здравейте,
       
      Наскоро си купих Opel Astra G 1999 г, която разполага с бутони за контрол на радиото на волана, но я закупих с радио, което не поддържа тази функция, при което намерих оригиналното радио за тази кола, където вече би трябвало да работят, но това, което искам да направя, е да интегрирам bluetooth така, че да може се сменят песните от бутоните на волана. Идеята ми е подобна като от този клип:
      https://youtu.be/Np4fpJmfu50
      Дали въобще има такива bluetooth адаптери, които да могат да се интегрират така, че при връзка с телефон, да може да се сменят песните от бутоните на волана?
       

       
      Търсих из Aliexpress, има десетки видове bluetooth адаптери за интегиране, но не знам кой точно би могъл да свърши работа.
      Искам да използвам този метод, тъй като качеството на звука би било най-добро, разни трансмитери не ми вършат работа, пък и не искам да ми заемат място в колата. 
       
      Благодаря
    • от Krusto Todorov
      Трябва ми малко помощ за намирането на кординатите на курсора на мишката в конзолата. Трябва ми, за да направя бутони, тоест кординатите на мишката ако отговарят на тези от бутона де се изпълни код. В интернет търсих за намирането им, но намерих само код за намиране на глобалните им кординати.
    • от genatraikova
      Моля, ако някой има малко свободно време в този постоянно изпълнен с ежедневни и наложащи задачи, да ми помогне със изпълнението на това ми задание. Нямам против и на лично съобщение, Важното до четвъртък да го направя, а наистина не мога, даже ако може линк  за да си изтегля  Visual Basic , за да се пробвам да го видя после. Благодаря прдварително!
      Най-вероятно ще имам нужда и от още е дно домашно, но за сега това ми трябва, нямам и идея на текстов документ трябва ли нещо да се пише или самата програма създава заданието и само чрез нея после се вижда,...хич ме няма в тая област, ама...някой ден може и до там да стигна.......към 80 години сигурно
      Моля помогнете ми!
       
      P.S.
      Това не е цялото задание не мога да прикача документа с цялото съдържание, , затова го прикачих в докс-а , ето линк:
       
      http://dox.bg/files/dw?a=53a0b1c11b
    • от Gergicataa
      Моля Ви се търся си игри за телефона на JAVA ама нищо не намирам. Между другото телефонът ми е Nokia Asha 300 и е TFT Дисплей (т.е. Touch feat. Type ( Докосни и натисни) ). Моля помогнете ми!! Телефонът ми изглежда така
    • от sparcosl
      Здравейте имам следното питане (става въпрос за нокиа 8800) днес един "професор" (на магазин за GSM-и в англия) го разглоби за да оправи прожинката на капачето че имаше проблем с клавиатурата (като го отвориш и трудно се затваря - трябваше да натиснеш клавиатурата в долната част защото опираше и така се затваряше) та следният "професор" (пакистанец) "оправи го" вече се затваря и отваря без никакъв проблем но бутоните за ок и изтриване - (да поясня бутоните над бутоните за разговор и затваряне,не ОК посредата на джойстика) не работят - нито на дисплея изписва нещо нито нищо,менюто се загуби,няма опций за контакти или каквото и да било, (единственно работят тия бутони - левия и десния , за отключване ) мислих да върна заводските настройки (но нямам нито меню нито опций),пробвах с код да ги върна (*#7780#) излиза ми питане искатели да ги възтановите но не ми излиза нито ОК нито нищо и с бутона за вдигане (зелената слушалка) не става. Благодаря ако някой би ми помогнал и най вече на тия които ще си направят труда да го прочетът. Живи и здрави
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...