Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Гост

Как се познава годно ли е или развалено едно месо(бекон)

Препоръчан отговор

Гост

Купих една опаковка печен бекон, която беше вакумирана и със срок на годност до 15.05.14г, обаче когато го отворих миришеше и на нещо леко накиселяващо, което не мисля че е нормално. И все пак - как точно да се познае годно ли е или са ми пробутали вакуум в "срок на годност" 40годишно ирландско месо?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вчера си купих пилешко месо "вакумирано" , срока на годност беше до 24.06.14 г. Но когато го отворих миришише на нещо подобно на "развалено" , върнах го в магазина направих им рекламация, смениха ми го. Отворих пред тях това което ми дадоха, то беше същото и ми върнаха парите. Моя съвет е върни го в магазина ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

като го дадеш на кучовците пред блока и се разбягат с потрес

 

ето още боклуци тука

http://www.kaldata.com/forums/topic/101070-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%8F%D0%B4%D0%B5%D0%BC/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лепне ли? 

Цвета клони ли към сиво?

 

Щом не ти харесва го върни в магазина, това че е в срок нищо не значи, ако е съхранявано на топло 100% се е развалило.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Лепне ли? Цвета клони ли към сиво? Щом не ти харесва го върни в магазина, това че е в срок нищо не значи, ако е съхранявано на топло 100% се е развалило.

За цвета не мога да преценя, но за лепненето - като отворих опаковката между парчетата имаше нещо като слуз. Някакво такова особено за бекон, който по принцип дори само пушен без да е печен не е толкова мазен или каквото е това. Смятам да го върна в магазина, но утре - вече е затворил. Дано рекламацията да бъде уважена, а да не се мине с номера - "на етикета пише, че става за ядене, в срок е"

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За цвета не мога да преценя, но за лепненето - като отворих опаковката между парчетата имаше нещо като слуз. Някакво такова особено за бекон, който по принцип дори само пушен без да е печен не е толкова мазен или каквото е това. Смятам да го върна в магазина, но утре - вече е затворил. Дано рекламацията да бъде уважена, а да не се мине с номера - "на етикета пише, че става за ядене, в срок е"

Връщал съм развален колбас в срок и точно така ми отговориха "на етикета пише, че става за ядене, в срок е" Любезно ги помолих да си хапнат от колбаса щом според тях става за ядене............... върнаха ми парите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смятам да го върна в магазина, но утре - вече е затворил. Дано рекламацията да бъде уважена, а да не се мине с номера - "на етикета пише, че става за ядене, в срок е"

 

Течмайстера няма да спи тази нощ заради разваления бекон. :D

 

Успех при рекламацията в бакалията.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Купих една опаковка печен бекон, която беше вакумирана и със срок на годност до 15.05.14г, обаче когато го отворих миришеше и на нещо леко накиселяващо, което не мисля че е нормално. И все пак - как точно да се познае годно ли е или са ми пробутали вакуум в "срок на годност" 40годишно ирландско месо?

Не е нужно да е четиридесет годишно, защото още щом се убие животното, започват гнилостните процеси. Докато иде от кланницата до магазините, месото изминава доста дълъг път и няма как да не бъде нападнато от бактерии.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

амииииииииии, една стока (храна) има ли някаква обработка значе нещо не е била наред в сорово състояние

 

Така е, въпреки че ни убеждават в противното.

Храните, предлагани от кулинарните щандове в магазините се приготвят от продукти с изтекъл или изтичащ срок на годност.

Крайно време е да се научим да връщаме в магазина всяка негодна храна, а не просто да я хвърляме, защото ни мързи да се разправяме.

Купих една опаковка печен бекон, която беше вакумирана и със срок на годност до 15.05.14г, обаче когато го отворих миришеше и на нещо леко накиселяващо, което не мисля че е нормално. И все пак - как точно да се познае годно ли е или са ми пробутали вакуум в "срок на годност" 40годишно ирландско месо?

 

За приготвянето на колбаси, пушени, печени и др. деликатеси масово се използва нискокачествено замразено месо, внесено кой знае откъде.

Освен това в редица магазини продуктите не се съхраняват правилно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

За приготвянето на колбаси

В които от тях въобще има месо :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

За приготвянето на колбаси, пушени, печени и др. деликатеси масово се използва нискокачествено замразено месо, внесено кой знае откъде.Освен това в редица магазини продуктите не се съхраняват правилно.

Месото отдавна го махнах. А на произход пишеше "Холандия" Обаче както е вакуумирано за какво да гледа човек, за да не взема нещо, което не е съвсем годно, защото не може да го помирише или да се избягват вакумираните продукти въобще?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Месото отдавна го махнах. А на произход пишеше "Холандия" Обаче както е вакуумирано за какво да гледа човек, за да не взема нещо, което не е съвсем годно, защото не може да го помирише или да се избягват вакумираните продукти въобще?

 

Най-добре е вакуумираните продукти да се избягват, но това не винаги е възможно по различни причини.

При покупката на вакуумиран продукт първо се гледа дали опаковката не се е развакуумирала, след това срокът на годност и то внимателно, защото може да е подправен и разбира се цветът на продукта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

При покупката на вакуумиран продукт първо се гледа дали опаковката не се е развакуумирала, след това срокът на годност и то внимателно, защото може да е подправен и разбира се цветът на продукта.

И опаковката беше вакумирана и цветът изглеждаше относително нормално и срокът на годност беше с над месец напред. Проблемът е, че на много места много продукти се предлагат повече опаковани или вакумирани, защото на продавачите им е по-лесно така.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И опаковката беше вакумирана и цветът изглеждаше относително нормално и срокът на годност беше с над месец напред. Проблемът е, че на много места много продукти се предлагат повече опаковани или вакумирани, защото на продавачите им е по-лесно така.

 

Тогава навярно продукта е некачествен или просто не е по нашия вкус.

Вакуумираните продукти имат и още предимства, освен че са улеснение за продавачите - не се замърсяват и срокът им на годност е в пъти по-дълъг, отколкото този на насипните.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

случвало ми се е да купя вакумирано пилешко което мирише на белина

Точно такива магарии никой не обича. Все пак даваме пари. Не ги даваме, за да купим нещо, с което да се натровим. Разбирам между производител/продавач и купувач да има лоялни отношения, но хем нагло някой да вземе парите, хем да ти пробута развалено нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В САЩ обработват пилетата с белина, но нашите производители се кълнат, че не го правят.

Може и така да е, но къде е гаранцията, че не ни пробутват чуждоземни пилета под прикритието на български?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.com/watch?v=jelq07wRsuY

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...