Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

streleca_stz

Multiupload система - как?

Препоръчан отговор


Здравейте!

 

Искам да ви попитам как точно биха изглеждали проверките за ъплоуд система на снимки? Самата форма освен да речем 12 file полета има и други текстови полета, които после също трябва да бъдат проверени. Та искам да ви попитам как бих могъл да обходя всичките полета, да ги проверя за валидност и вече да ги кача на самия сървър и да ги запиша в базата данни?

 

Ето я базата данни

 

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `gallery` (  `gall_id` int(12) NOT NULL AUTO_INCREMENT,  `date` int(12) NOT NULL,  `views` int(12) NOT NULL,  `title` varchar(255) NOT NULL,  `descr` text NOT NULL,  `uploaded` tinyint(2) NOT NULL,  `photo_1` text NOT NULL,  `photo_2` text NOT NULL,  `photo_3` text NOT NULL,  `photo_4` text NOT NULL,  `photo_5` text NOT NULL,  `photo_6` text NOT NULL,  `photo_7` text NOT NULL,  `photo_8` text NOT NULL,  `photo_9` text NOT NULL,  `photo_10` text NOT NULL,  `photo_11` text NOT NULL,  `photo_12` text NOT NULL,  PRIMARY KEY (`gall_id`)) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=3 ;

 

Някакви идеи? :/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На първо време си оправи таблицата. Какво ще стане ако някой иска да си качи 15 снимки, например? :P

 

Иначе, тука пише как става:

http://www.php.net/manual/bg/features.file-upload.multiple.php

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това става с OneToMany релация, като отделиш снимките в отделна таблица с релация, по потребител, галерия или нещо подобно което е общо. Тая практика да бухаш всичко в една таблица, чупи от всякъде нормализацията.Иначе от там нататък е лесно, взимаш примерно от сесията user_id-то, въртиш $_FILES в loop, за всяка итерация правиш каквито валидации искаш и накрая пишеш.По тоя начин дори да гръмне някоя валидация ( някоя снимка да не е ОК или да не е изобщо снимка ), получаваш записи с читавите снимки, а можеш да си кечваш ексепшаните и след това да уведомиш потребителя, че еди си кои файлове не са в ред.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...