Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Garen

Въпрос относно V-Sync

Препоръчан отговор


Добър вечер!

Наистина ли когато играя по тежка игра без V-Sync се разваля по-бързо компютъра ?

например когато играя бф 4 с V-Sync вадя 40-60 фпс което малко ме дразни а когато играя без V-Sync ми вади 60 + винаги но играя винаги с V-Sync защото съм чувал, че компа се разваля по бързо така.

Моля ви за помощ :)

Благодаря за вниманието !

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами ... без V-sync се натоварва повече системата защото няма ограничение на кадрите и се ползва цялата налична мощ на компютъра (или поне на видео картата). Лично аз го включвам само при по стари игри които без тая опция ми хвърчат с някакви си 500 fps (примерно F.E.A.R. 1), а има игри от типа "Скрити предмети" които минават и 1000 fps. При такива игри не виждам смисъл да натоварвам машината с излишна работа и пускам V-sync. Ако имаш добро охлаждане не мисля че ще имаш проблеми, аз ползвам лаптоп и както казах само на някои по стари игри включвам тази опция.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Натовара повече , но да разваля...Ако толкова те дразни Vsync , сложи един FPS Limiter(MSI Afterburner OSD ) гугълни малко , намираш настройваш и  ти лимитира кадрите на всички игри, на желаните от теб цифри.Аз примерно я ползвам за игри на който Vsync-a е ужасно имплементиран( Killing Floor) , обаче ми хвърчат излишни кадри, защо да вадиш 200 като на дисплея излизат само 60.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма как с ВС да ти вади 40-60fps, а без ВС да хвърчи. Противоестествено е. Ако има нещо подобно, то това е проблем с играта или драйверите. Много игри са проблемни при мен с включена ВС, но това не означава, че нещата не могат да се подобрят. Примерно чрез 'насилствено" включване на вертикална синхронизация от контролния панел на NVIDIA,  с каквато карта съм. Ако това не помогне, прибягвам до адаптивната вертикална синхронизация. Предполагам при теб проблема идва от това, че синхронизацията се променя автомтично. Гадно е наистина. Видя ли нещо такова, просто включвам адаптивната вертикална синхронизация, а при FC3  нещата се оправят след натискане на alt+enter   два пъти. освен всичко друго, ако се ползват настройките на някои игри за ВС, е възможен и голям лаг. Точно затова отново се бърника в настройките на драйверите, като се включва ръчно ВС и се поставя опцията "maximum pre-rendered frames" на "1":

 

Публикувано изображение

 

Това означава, че забавянето ти ще е само един кадър, което в общия случай е достатъчно за добра вертикална синхронизация  и за нисък лаг.  Адаптивната ВС казах кога се включва - когато ти иуграят кадрите, както предполагам е при теб. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...