Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Препоръчан отговор


Здравейте!

 

Имам ужасната задача да направя проект с Expression Web 4, което се оказа непосилно за мен.

Някой може ли да ми обясни, как се свързват страниците и как се създават външни стилови таблици. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето линк с първоначални уроци. Има още доста в интернет просто трябва да се поразтърсите. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ето линк с първоначални уроци. Има още доста в интернет просто трябва да се поразтърсите. 

 Тук идва проблема, създавам въпросната таблица и после трябва да я приложа на останалите страници, но явно нещо бъркам, защото не се появява. Не мога да я съхраня като отделен файл (CSS file).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Тук идва проблема, създавам въпросната таблица и после трябва да я приложа на останалите страници, но явно нещо бъркам, защото не се появява. Не мога да я съхраня като отделен файл (CSS file).

Какво трябва да има в тази таблица и защо трябва да е CSS file?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какво трябва да има в тази таблица и защо трябва да е CSS file?

Понеже толкова много не разбирам, че дори не знам как да си задам въпроса и ви обърквам, ето това трябва да направя  :D
Създайте външна стилова таблица с име MYSTYLE, с която дефинирате следните стилове:
body: background image : bg-body.gif; 
font: VERDANA, size: 10pt, color: #167F61;
hyperlink – color: # FACE7B;
hyperlink hover – size: 12pt;
visited hyperlink – color: # CC6600;
table: background-color: # E2ECD0;
изображения: подравняване – left,  отстъпи - отдясно и отдолу – 5 рх
 
Създайте следните страници: Index, Recycle With Us, Interesting Facts, Usefull Information, Gallery:
В страница Index изградете общата  структура на сайта
Title: ЕКОБУЛПАК
Keywords: екология, разделно събиране, рециклиране.
Oформение:
Свържете страницата Index с MYSTYLE.css /Attach Style Sheet/
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"Създайте външна стилова таблица с име MYSTYLE" - Искат да кажат на създадеш файл с име Mystyle.css и в него да дефинираш по скоро следните класове или идентификатори.

 

В HTML страниците трябва да направиш връзка с този CSS файл. Не знам само защо те карат да го правиш с този инструмент. Един Notepap++ ще свърши страхотна работа. Така само повече ще те объркат.

 

За да направиш този проект трябва да имаш елементарни познания по HTML и CSS.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

"Създайте външна стилова таблица с име MYSTYLE" - Искат да кажат на създадеш файл с име Mystyle.css и в него да дефинираш по скоро следните класове или идентификатори.

 

В HTML страниците трябва да направиш връзка с този CSS файл. Не знам само защо те карат да го правиш с този инструмент. Един Notepap++ ще свърши страхотна работа. Така само повече ще те объркат.

 

За да направиш този проект трябва да имаш елементарни познания по HTML и CSS.

Програмата е доста кофти, ще се опитам да го напиша с html и ако пак се объркам, ще ви попитам отново. Благодаря за отделеното време! :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от peekmemf
      Здравейте, правя един WebApi проект и досега всичко беше наред.Написах си всичко, което ми трябва, цялата логика, направих връзка с базата и т.н.Накрая, когато реших да го тествам при стартиране на проекта ми дава някаква грешка в Startup.cs. Ако някой може да ми обясни какво не е наред и как да го оправя, ще съм му много благодарен! Ето линк за кода на контролера https://codeshare.io/axV9PR. Оставил съм и снимки на всичко, което имам в проекта и снимка на самата грешка.Благодаря предварително!


    • от dipsuchos
      Hелоу Pийпс,

      Правя някакви начални стъпки в HTML писането, ама кирилицата не ми я разпознава. Дали проблемът е в незнанието ми (би трябвало, щом има кирилизирани сайтове)?

      Мерси за дискусията, която ще се заформи след 3... 2... 1! Старт!









      * Песничката е на Антибиотика, идеална е за дизайнване на сайтове, олдскул, детство.

    • от Димитър Кунчев
      Привет, форум.
      От седмица имам един тривиален проблем, какъвто преди не съм имал.
      Не знам защо, но много често вече, когато цъкна да отворя някой линк или страница на лаптопа ме редиректва към някакви рекламни сайтове. Отваря ми желаната страница на нов таб и старият/текущият го редиректва към разни рекламни/секс сайтове.. 
      Как мога да го махна? Браузвам с Chrome, предполагам е възможно нещо от настройките, но поразцъках в Settings-а и не открих решение.
      Моля за помощ.
    • от AngryChichko
      Здравейте, съфорумци! Търся си добра HD Web камера, която да бъде способна да записва качествени видео клипове (примерно live streaming, vlogging и т.н). Бюджетът ми е 40-50 лв. Какво бихте препоръчали?
       
       
    • от vELiNiO
      Здравейте, разполагам със следната камера: , но уви, не мога да намеря подходящ драйвер за Windows 7. Преди я бях подкарал някак си с диска, който вървеше с нея, но го загубих. Опитах с драйверите от официалния им сайт за ХР (защото за 7 няма), инсталирах ги, но камерата все още не се разпознава, пробвах и през Device Manager-а да ги актуализирам, но не намери по-подходящи. Има ли някаква надежда драйвер да се намери и тази камера да тръгне? Благодаря!
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...