Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

plamen86

проблем с wi-fi

Препоръчан отговор


Здравейте,

първо искам да се извиня ако темата не е на точното място, или вече има отговор на въпроса ми ( аз не го намирам)

Проблема е следния:

Лаптопа е medion akoya до вчера със windows xp и си работеше безотказно.

От днес със windows 7, wi-fi адаптера не иска да се включи да намери безжичната мрежа вкъщи..

Дадената клавишна комбинация е fn+f1 но не действа.

Няма бутон за включване на wi-fi.

Съвети, или други начини за пускане?

Благодаря предварително!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В Device manager всичко ли е наред ? Инсталирани ли са драйверите за WiFi адаптера ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

От днес със windows 7, wi-fi адаптера не иска да се включи да намери безжичната мрежа вкъщи..

Дадената клавишна комбинация е fn+f1 но не действа.

Без драйвър,адаптера не може да се включи от бутон или клавишна комбинация...или неточна версия инсталирана.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В Device manager всичко ли е наред ? Инсталирани ли са драйверите за WiFi адаптера ?

да. Всички драйвери са инсталирани и всичко е наред... 

Без драйвър,адаптера не може да се включи от бутон или клавишна комбинация...или неточна версия инсталирана.

всички драйвери са теглени от сайта на пройзводителя в зависимост от OC версия и bit, всичко останало си работи, показва ми иконката за мрежата но си стой червения хикс, все едно няма мрежи в обсег, а това не е така...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да. Всички драйвери са инсталирани и всичко е наред... 

всички драйвери са теглени от сайта на пройзводителя в зависимост от OC версия и bit, всичко останало си работи, показва ми иконката за мрежата но си стой червения хикс, все едно няма мрежи в обсег, а това не е така...

Я покажи в Network conection какво се случва...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да. Всички драйвери са инсталирани и всичко е наред... 

всички драйвери са теглени от сайта на пройзводителя в зависимост от OC версия и bit, всичко останало си работи, показва ми иконката за мрежата но си стой червения хикс, все едно няма мрежи в обсег, а това не е така...

 

Да не си забранил (Disable) адаптера ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да. Всички драйвери са инсталирани и всичко е наред... 

всички драйвери са теглени от сайта на пройзводителя в зависимост от OC версия и bit, всичко останало си работи, показва ми иконката за мрежата но си стой червения хикс, все едно няма мрежи в обсег, а това не е така...

Предполагам че от тук са свалени и инсталирани драйверите. Пробвай само с F11. Има ли светлинен индикатор, който да показва че безжичната карта е включена?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Я покажи в Network conection какво се случва...

Предполагам че от тук са свалени и инсталирани драйверите. Пробвай само с F11. Има ли светлинен индикатор, който да показва че безжичната карта е включена?

да от там са свалени, има светлинен индикатор но не свети, със F11 нищо не става...

post-294859-0-78415200-1398419229_thumb.

post-294859-0-51821200-1398419237_thumb.

post-294859-0-45889800-1398419243_thumb.

post-294859-0-15481600-1398419251_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да от там са свалени, има светлинен индикатор но не свети, със F11 нищо не става...

Щом има x, означава, че безжичната карта не е включена. Кажи точния модел на лаптопа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом има x, означава, че безжичната карта не е включена. Кажи точния модел на лаптопа.

мedion akoya E5211 , MSN: 30009570

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато не се включва адаптера от клавишната комбинация,можеш да го разрешиш и включиш също и от тук с десен бутон :Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато не се включва адаптера от клавишната комбинация,можеш да го разрешиш и включиш също и от тук с десен бутон :Публикувано изображение

пробвал съм го излиза ми надпис "wireless capability is turned off - no fixed, нито има как да го пусна нито нищо...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

мedion akoya E5211 , MSN: 30009570

Предполагам драйверите са свалени от тук. Ако не тръгва безжичната мрежа, вероятно си инсталира погрешен драйвер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Още едно нещо, което може да се провери :

 

http://www.tp-link.com/ca/article/?id=290

 

P.S. Но след предпоследния пост явно няма да е от там.

P.S. 2 : http://www.thewindowsclub.com/fix-wireless-capability-turned-off-in-windows-7

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предполагам драйверите са свалени от тук. Ако не тръгва безжичната мрежа, вероятно си инсталира погрешен драйвер.

от там са свалени, всичките ги пробвах които отговарят на windows 7... все същото си е...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

пробвал съм го излиза ми надпис "wireless capability is turned off - no fixed, нито има как да го пусна нито нищо...

Можеш ли да влезнеш,в свойства на адаптера от там?Може да е изключен адаптера от свойствата му: Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

от там са свалени, всичките ги пробвах които отговарят на windows 7... все същото си е...

Има 2 за Wiindows 7. Освен това си си инсталирал и драйверите за chpset, нали така?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Можеш ли да влезнеш,в свойства на адаптера от там?Може да е изключен адаптера от свойствата му: Публикувано изображение

да и ми излиза само това

 

Има 2 за Wiindows 7. Освен това си си инсталирал и драйверите за chpset, нали така?

драйвера за chipset-a беше първия който инсталирах....

post-294859-0-60371000-1398421650_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

драйвера за chipset-a беше първия който инсталирах....

Безжичната карта се включва с fn+f1 ( може да опиташ само f1). Трябва да светне светлинен индикатор, когато е включена. Щом не светва индикатор може да има и хардуерен проблем.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Безжичната карта се включва с fn+f1 ( може да опиташ само f1). Трябва да светне светлинен индикатор, когато е включена. Щом не светва индикатор може да има и хардуерен проблем.

трябва но не светва.

Някоя програма да ми препоръчате за пускане на адаптера освен клавишна комбинация?

Или команда...  или де да знам и аз вече какво д търся...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

трябва но не светва.

Някоя програма да ми препоръчате за пускане на адаптера освен клавишна комбинация?

Или команда...  или де да знам и аз вече какво д търся...

Няма програма. Адаптера се пуска само по този начин. Ето и ръководството . Нещо да е правено друго с този лаптоп ( да е изпускан, прегряван, отварян)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

До колкото виждам в по-горните снимки, има включен кабел към лан картата и съобщението е, че не се свързва. Говори се за мрежа, но има ли рутер изобщо? Този кабел от вън ли идва или от рутера?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Деинсталирай сегашните драйвъри за Wi-Fi картата ти и пробвай с този надявам се, че ще ти помогне.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма програма. Адаптера се пуска само по този начин. Ето и ръководството . Нещо да е правено друго с този лаптоп ( да е изпускан, прегряван, отварян)

Отварянето със сигурност не, като знам кой го използва. Изпускането - много малко вероятно, интересното е че под xp всичко работи...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Отварянето със сигурност не, като знам кой го използва. Изпускането - много малко вероятно, интересното е че под xp всичко работи...

Тогава си инсталирал неправилния драйвер. Пробва ли само с F1 ( без  Fn).  Ако си сигурен, че всичко е направено както трябва, тогава просто проблема е в безжичната карта и ще трябва лаптопа да се отвори.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...