Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Здравейте,Проблемът е следния - при пускане на лапопа се стартира вентилатора на максимални обороти,и до там екрана е черен,след няколко секунди вентилатора минава в нормални обороти и нищо/Caps Lock-не светвa,свети само индикатора на wi-fi и този за захранването/.Четох из нета както и тук във форума.Към външен дисплей не може да се включи - дислея и там си стои черен/пробвах да го включа с Fn бутоните+ F4 в случая/Друго,което пробвах:

1.Махнах рамта,пробвах няколко комбинации само с една пръчка,с двете,почистих им конекторите и т.н.2.Задържах копчето за включване над 1мин.- за да изчисти тоците3.махнах харда4.пробвах с друга зарядно5.Махнах батерията на БИОС-а /пробвах със и без нея/6.Махах и батериятаИз нета пише,че дъното е заминало - знам че има такава вероятност.Вие какво мислите по въпроса.Благодаря предварително на отзовалите се!

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако е с nvidia или ati пробвай следното - включваш го и го оставяш да върти вентилатора 10-20 минути, после гасиш и пак включваш. ако тръгне значи е за боклука - прегрял си чипсета/видеото...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

ако е с nvidia или ati пробвай следното - включваш го и го оставяш да върти вентилатора 10-20 минути, после гасиш и пак включваш. ако тръгне значи е за боклука - прегрял си чипсета/видеото...

Пуснах го да върти,след десетина минути ще га изгася и ще го пусна пак.Само не разбрах ако тогава се включи и е в същото положение е умрял така ли?П.П.Вентилатора си мина в нормални обороти

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако пак не се включи или чипсета е много прецакан, или е южния мост, който много често се оставя на гол кристал, а си грее яко... или пък се е прецакало нещо друго по дъното... при включване вентилатора като врътне на макс и си сложиш ръката духа или само леко лъха? ако само лъха със сигурност  проблемът е от прегряване...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако пак не се включи или чипсета е много прецакан, или е южния мост, който много често се оставя на гол кристал, а си грее яко... или пък се е прецакало нещо друго по дъното... при включване вентилатора като врътне на макс и си сложиш ръката духа или само леко лъха? ако само лъха със сигурност  проблемът е от прегряване...

като е на мах си духа,не лъха леко,пробвах с тоя метод,същата работа е.Интересното е че си работеше нормално,даже му качих нов win7 затворих го,и после като го отворих беше на това дередже.Сега като го оставих да поработи и като си сложа ръката на вентилатора/покрия охлаждащия отвор ,вента си вдига оборотите/


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

нормално е да си дига оборотите като запушиш отворите - тогава вентилатора се разтоварва и си дига оборотите, същото става и с прахосмукачка... проблемът може и да е друг... може да е опукало нещо примерно от токов удар и пак да не пали...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Тоест е за ново дънце,така ли да разбирам :)П.П. а тия компоненти нямат ли термозащита като процесора??

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

най добре го занеси в сервиз... някои компоненти играят роля на зашитаващи - пазят от по големи поражения, но защитават веднъж и трябва да се сменят за да тръгне лаптопа... пък и не всичко е вечно...

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това и ще направя,благодаря за помощта ,лека и спокойна вечер желая (:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пиша,относно развитието на въпроса.Занесох го на сервиз и още от вратата ме посрешняха със " да не е G62" .кякто и да е оказа се че се е отлепил някой от компонентите и щяли да го"пекат".Дано стане.Стискайте палци.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи чипсета и ще го реболват.Колко пари ти поискаха за ремонта?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

70 Кинта ? Ок ли е или са ме минали.Аз си мисля че е ок.Можи ли някой с 2 думи да обясни процеса или да даде линк ,в който да прочета.

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми има 2 варианта:1/ Нагряват го с пистолет с горещ въздух. Върши работа за известно време, но не струва 70 кинта. Също така не се нарича Ребол.2/ Отлепят чипа и го запояват наново. Върши работа за малко по-дълго "известно време".  Това вече си е по-скъпо, но не знам колко върви тази услуга в сервизите.Ако са направили 2, то 70лв ми звучи окей, но ако са направили 1, то по-скоро са те минали.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

70 Кинта ? Ок ли е или са ме минали.Аз си мисля че е ок.Можи ли някой с 2 думи да обясни процеса или да даде линк ,в който да прочета.

Безмислена ще бъде тази процедура. Само ще закрепят нещата и след някой друг месец пак ще се получи същото нещо.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Един познат ме помоли да отворя същия модел лаптоп за почистване, смяна на паста и преинсталиране. Лаптопа е изключвал от прегряване според собственика му. Отворих го, почистих го и му смених пастата. След като го сглобих дойде проблема ми, а именно не тръгва. Не тръгва вентилатора и не светва никакъв светодиод с изключение само на този до захранващата букса. Светва бяла светлина и при натискане на бутона за пускане премигва три пъти в червен цвят. Един дълъг последван от два къси сигнала. Отворих пак да видя дали нещо съм объркал, но не. Веднъж само запали и на екрана излезе надписа да натисна някой бутон, но аз задържах бутона и го изключих. Сглобих го отново и пак на тръгва. Сега отново е разглобен и не зная какво да го правя. Замерих напрежението на на конектора на захранването и между черните и червените (по две са) излиза 18,9 волта, на другите три спрямо черния нищо не излиза, може би те са за двуцветния светедиод.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от sv3tlio
      Здравейте на всички! Ще гледам да съм максимално кратък и ще карам направо. Както виждате от заглавието на темата имам проблем с Хромиум. Като цяло проблемът ми е доста сходен с този : https://www.kaldata.com/forums/topic/270658-след-зареждане-на-windows-се-стартира-chromium/ . Същата работа е при мен. Преди около седмица си изтеглих BS Player, и от тогава се появи и този Chromium. BS Player-ът го изтеглих баш от сайта им, не от някакво измислено място, но явно и от там няма гаранция. Както и да е. Всеки път като се включи компютъра, било то след рестарт, или обикновено включване (това е само след пълно изключване на компютъра, когато го включа след "режим на готовност", този проблем го няма) веднага ми отваря Chromium и по-точно раздела history. На пръв поглед е все едно гледам Chrome, но не е. Отначало когато за пръв път се появи имаше историята от Chrome + каквито видео файлове съм пускал. Примерно влизал съм в еди си кой сайт, гледал съм еди си кой филм. Помъчих се да го деинсталирам обаче не става (ще приложа снимки какво точно ми излиза). 

      След като щракна върху Промени/премахни, пък ми излиза това: 

       И така до безкрайност. Писах "Chromium" в търсачката на компютъра (едно кученце). То търси, търси, чете някакви книжки, гледа с една лупа и накрая ми показа къде стоят файловете на този ми ти Chromium. Изтрих ги, нямаше никакъв ефект. После с Ctrl+alt+del влязох в "Процеси" и от там изтрих редовете на които пишеше chromium.exe. Тук беше и най-големият ми напредък, щото историята от Chrome + видео файловете отваряни откакто този компютър е станал компютър ги нямаше. Обаче остана това, че всеки път като включа компютъра и ми изкача нов прозорец в Chromium, ами освен това усещам как ми бави и самият Chrome - той е браузърът ми по подразбиране. Само да вметна, деинсталирах BS Player, Google Chrome, Mozilla Firefox, Avast също махнах за малко, барем се оправи, но не постигнах желаният от мен ефект. В темата която постнах по-горе от човека със същия проблем, пробвах да изтегля препоръчаният му fixlist, обаче ми дава грешка в страницата. Аз даже първо мислех, да си постна проблема там като коментар, ама викам айде да не спамя на човека темата, по-добре сякаш да отворя нова. Пък ако модераторите решат, че темата ми нещо е извън правилата, моля да бъда извинен за невежеството си. Та общо взето това е, бих се радвал на всякаква помощ. Лека вечер от мен!
       
    • от NighTStalKER765
      Добър ден! Започвам направо по темата. След прегряване на преносимия ми компютър(т. е. Лаптоп), мишката ми изгуби сигнал. Когато лаптопът ми е спрян, мишката работи и обратно. Смених мишката, същият проблем. Предполагам, че нещо е изгорял около flash port-овете, защото са под вентилатора, а там загрява най-много(проблемът с вентилатора се случва като се запълни с прах, почивствам го и гт). Деинсталирах драйверите за мишката, след което компютърът сам си ги изтегли. Питам тук, защото не ми се дават пари за ремонт, а търся вариянт да го закърпя за месец, та да си взема нов. Ако има нещо което мога да направя, без да го отварям моля помогнете. 
    • от Simply Red
      Здравейте!
      Тъй като наскоро се сблъсках с проблем с размера на флаш паметта ми след като си правих една буутваща флашка и след неуспешен опит с форматиране (от опциите на Уиндоус) да го поправя той си остана, аз се поразрових и прилагам тук моето решение за всички, които в бъдеще имат този проблем. Намерих безплатната програмка BOOTICE която дори няма нужда от инсталация.
      Давам програмката по-долу.
      1. Стартираме Bootice от .exe файла (не се налага инсталация)
      2. Избираме USB флаш устройството
      3. Кликваме на "Parts Manage" бутон
      4. Кликваме на "Re-Partitioning" бутон
      5. Избираме опцията "USB-HDD mode (Single Partition)"
      6. Опционално (по избор): Избираме предпочитаната от нас файлова система за флашката - FAT32 или NTFS (NTFS формата позволява да се работи с файлове по-големи от 4GB) и даваме име USB флашката.
      7. Кликваме на "OK".
      Оригиналния размер вече е възстановен.
       
      Това е. Дано съм бил полезен.
       
       
      BOOTICEx86_v1.3.4.0_2016.06.17.exe
      BOOTICEx64_v1.3.4.0_2016.06.17.exe
    • от Тошко2001
      Здравейте! Имам следните питания - от две години бъхтя здраво по биология и по химия, най-вече по химия, защото тя ми е по-проблемна,  по химия си уча от учебниците на изд. "Абагар" , и се упражнявам от сборниците по химия на МУ Варна . По биология си уча от учебниците от училище, те са на изд. "Булвест" ние имахме биология 9,10,11 клас. По химия задачите с отворен отговор си ги правя по едни планове - решенията-решения, обясненията-обяснения и всичко е точно. Но по биология ми остават притесненията- говорих с един медик от бърза помощ, чиито деца са учили МУ- Варна, та той ми каза, че на писмената част  по биология всяка проява на оригиналност от моя страна е в мой ущърб, защото проверяващите, гледали не знам какви планове, ако ще всичко да съм написал, не е ли по плана- ме гъзят. Та следващата седмица имам път до Варна, и ви моля да ми препоръчате учебник, в който всичко е ред по ред, план по план, тъй че на проверяващите да им е угодно, от книжарницата на МУ ВАРНА имам и трите сборника с тестове, решавам сега за 10-и клас ама темата като не мога да си напиша като хората темата ...........язък за труда ми.  Благодаря ви предварително!
    • от Метин Шабан
      Здравейте , моля да ми помогнете да реша проблема с драйвера на видео картата. Когато пуснах днес да играя dota2 играта ми крашна и проблема беше свързан с Vulkan, също така от известно време някой елементи в играта както и сянката на някой обекти (най-вече на героите) бяха като "пулсиращ" квадрат. Днес след като влязох в Radeon setings забелязах ,че има нов ъпдейт и реших да актуализирам. За жалост като вляза и дам ъпдейт чек не отчита , че съм с новите драйвери. 
      Да отбележа, че в играта ползвам Vulcan а не Dx11. След като актуализирах проблема с Vulcan не се появи до 3-4 пускане, но после ми го даде отново, плюс това в играта има значителна разлика (накъсва)





  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.