Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

Здравейте,Проблемът е следния - при пускане на лапопа се стартира вентилатора на максимални обороти,и до там екрана е черен,след няколко секунди вентилатора минава в нормални обороти и нищо/Caps Lock-не светвa,свети само индикатора на wi-fi и този за захранването/.Четох из нета както и тук във форума.Към външен дисплей не може да се включи - дислея и там си стои черен/пробвах да го включа с Fn бутоните+ F4 в случая/Друго,което пробвах:

1.Махнах рамта,пробвах няколко комбинации само с една пръчка,с двете,почистих им конекторите и т.н.2.Задържах копчето за включване над 1мин.- за да изчисти тоците3.махнах харда4.пробвах с друга зарядно5.Махнах батерията на БИОС-а /пробвах със и без нея/6.Махах и батериятаИз нета пише,че дъното е заминало - знам че има такава вероятност.Вие какво мислите по въпроса.Благодаря предварително на отзовалите се!

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ако е с nvidia или ati пробвай следното - включваш го и го оставяш да върти вентилатора 10-20 минути, после гасиш и пак включваш. ако тръгне значи е за боклука - прегрял си чипсета/видеото...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

ако е с nvidia или ati пробвай следното - включваш го и го оставяш да върти вентилатора 10-20 минути, после гасиш и пак включваш. ако тръгне значи е за боклука - прегрял си чипсета/видеото...

Пуснах го да върти,след десетина минути ще га изгася и ще го пусна пак.Само не разбрах ако тогава се включи и е в същото положение е умрял така ли?П.П.Вентилатора си мина в нормални обороти

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ако пак не се включи или чипсета е много прецакан, или е южния мост, който много често се оставя на гол кристал, а си грее яко... или пък се е прецакало нещо друго по дъното... при включване вентилатора като врътне на макс и си сложиш ръката духа или само леко лъха? ако само лъха със сигурност  проблемът е от прегряване...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ако пак не се включи или чипсета е много прецакан, или е южния мост, който много често се оставя на гол кристал, а си грее яко... или пък се е прецакало нещо друго по дъното... при включване вентилатора като врътне на макс и си сложиш ръката духа или само леко лъха? ако само лъха със сигурност  проблемът е от прегряване...

като е на мах си духа,не лъха леко,пробвах с тоя метод,същата работа е.Интересното е че си работеше нормално,даже му качих нов win7 затворих го,и после като го отворих беше на това дередже.Сега като го оставих да поработи и като си сложа ръката на вентилатора/покрия охлаждащия отвор ,вента си вдига оборотите/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

нормално е да си дига оборотите като запушиш отворите - тогава вентилатора се разтоварва и си дига оборотите, същото става и с прахосмукачка... проблемът може и да е друг... може да е опукало нещо примерно от токов удар и пак да не пали...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

Тоест е за ново дънце,така ли да разбирам :)П.П. а тия компоненти нямат ли термозащита като процесора??

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

най добре го занеси в сервиз... някои компоненти играят роля на зашитаващи - пазят от по големи поражения, но защитават веднъж и трябва да се сменят за да тръгне лаптопа... пък и не всичко е вечно...

Редактирано от the professor (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пиша,относно развитието на въпроса.Занесох го на сервиз и още от вратата ме посрешняха със " да не е G62" .кякто и да е оказа се че се е отлепил някой от компонентите и щяли да го"пекат".Дано стане.Стискайте палци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи чипсета и ще го реболват.Колко пари ти поискаха за ремонта?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)

70 Кинта ? Ок ли е или са ме минали.Аз си мисля че е ок.Можи ли някой с 2 думи да обясни процеса или да даде линк ,в който да прочета.

Редактирано от andibgpz (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми има 2 варианта:1/ Нагряват го с пистолет с горещ въздух. Върши работа за известно време, но не струва 70 кинта. Също така не се нарича Ребол.2/ Отлепят чипа и го запояват наново. Върши работа за малко по-дълго "известно време".  Това вече си е по-скъпо, но не знам колко върви тази услуга в сервизите.Ако са направили 2, то 70лв ми звучи окей, но ако са направили 1, то по-скоро са те минали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

70 Кинта ? Ок ли е или са ме минали.Аз си мисля че е ок.Можи ли някой с 2 думи да обясни процеса или да даде линк ,в който да прочета.

Безмислена ще бъде тази процедура. Само ще закрепят нещата и след някой друг месец пак ще се получи същото нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 години по-късно...

Здравейте!

Един познат ме помоли да отворя същия модел лаптоп за почистване, смяна на паста и преинсталиране. Лаптопа е изключвал от прегряване според собственика му. Отворих го, почистих го и му смених пастата. След като го сглобих дойде проблема ми, а именно не тръгва. Не тръгва вентилатора и не светва никакъв светодиод с изключение само на този до захранващата букса. Светва бяла светлина и при натискане на бутона за пускане премигва три пъти в червен цвят. Един дълъг последван от два къси сигнала. Отворих пак да видя дали нещо съм объркал, но не. Веднъж само запали и на екрана излезе надписа да натисна някой бутон, но аз задържах бутона и го изключих. Сглобих го отново и пак на тръгва. Сега отново е разглобен и не зная какво да го правя. Замерих напрежението на на конектора на захранването и между черните и червените (по две са) излиза 18,9 волта, на другите три спрямо черния нищо не излиза, може би те са за двуцветния светедиод.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване