Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linux - обща дискусия 3

ivoarch

Препоръчан отговор

Пределно ми е ясно,че всичките дистрибуции на ниво конзола са еднакви  и ако знаеш командите ще си ги ползваш без да те е много грижа кое е дистрото и къв му е пакетния менажер и как се обновява и тн. Тука няма да споря  ама хич. Цялото това приключение с Арч го направих от чисто любопитство  и мерак  за да видя кво толкова го хвалят и що за животно е . Ако седна да чета 2 седмици тук и там за да си  настроя 5 програми  ще се изгубя в превода :) Като му  преправя 100 файла и пренапиша 20 други работи  е ясно ,че ше тръгне и ще работи както искам но не това е идеята.

Това ясно ,ама защо трябва да е трудо с такива гимнастики и т.н,излишно сложно е

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

публикувано (редактирано)

Пределно ми е ясно,че всичките дистрибуции на ниво конзола са еднакви  и ако знаеш командите ще си ги ползваш без да те е много грижа кое е дистрото и къв му е пакетния менажер и как се обновява и тн. Тука няма да споря  ама хич. Цялото това приключение с Арч го направих от чисто любопитство  и мерак  за да видя кво толкова го хвалят и що за животно е . Ако седна да чета 2 седмици тук и там за да си  настроя 5 програми  ще се изгубя в превода :) Като му  преправя 100 файла и пренапиша 20 други работи  е ясно ,че ше тръгне и ще работи както искам но не това е идеята.

Ако беше направил точно това, поне щеше сега да си научил повече, и дa си вдигнал ранга, не да си останеш вечен начинаещ пчелар :P

Аз така разбирам нещата, когато ми харесва едно нещо, аз гледам да го разбера възможно най добре,

старая се да съм по добър, и винаги гледам да научавам поовече, не се плаша от грешките и трудностите, а се преспособявам към тях. Това е малко като спорта :)

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на такива дистрота е да  се заровиш до ушите в  ровене из нета и да  пишеш команди до припадане и така да научиш кво е линукс. Като  преинсталираш 30 пъти драйвер за видео от конзола и после щеш-нещеш и умрял да си  ше знаеш кво да правиш :) Лошото тука е ,че ако някой малко по-нервен седне да ги прави тия работи ще дойде момент в който  да мене компютъра през прозореца или ще е изпушил  2 кутии с цигари и  с подути очи .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идеята на такива дистрота е да  се заровиш до ушите в  ровене из нета и да  пишеш команди до припадане и така да научиш кво е линукс.

Така е само в началото, после само HACK ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Mozo: Все още си на пътя. Мисля, че все още търсиш индивидуалност и смяташ, че има дистрибуции за начинаещи и такива за напреднали. Почти всеки твой пост е в този дух.

Абсолютно никъде не съм твърдял подобно нещо, не ми слагай думи в устата, тъкмо напротив. През цялото време се опитвам да обясня, че е много по-лесен, след като е настроен. Аз ли криво пиша, ти ли криво четеш? Да го повторя още един път, барем стоплиш?

Специално за настройването на програмите не виждам защо въобще намесваш дистрото. VLC примерно си е VLC, където и да го ползваш.

Идеята на такива дистрота е да  се заровиш до ушите в  ровене из нета и да  пишеш команди до припадане и така да научиш кво е линукс. Като  преинсталираш 30 пъти драйвер за видео от конзола и после щеш-нещеш и умрял да си  ше знаеш кво да правиш :) Лошото тука е ,че ако някой малко по-нервен седне да ги прави тия работи ще дойде момент в който  да мене компютъра през прозореца или ще е изпушил  2 кутии с цигари и  с подути очи .

Вече споменах - драйвърът се инсталира с точно една команда. Това, че някакъв си графичен инсталатор ти е усложнил живота, не ти е виновен Arch. Когато спукаш гума кого обвиняваш? Производителя на гумата или на автомобила? И вече показах каква огромна разлика има в леснотата на инсталиране на програми. В Минт пишеш пет дни и я стане, я не, в Arch една команда и си готов. Това ли е сложното? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Mozo бака, 

Дали да го ева  след като написах не една ми 10 команди не се осра цялата работа ? Даже и в твоя форум рових и видях  същия тоя  конфликт при опит за инстал  на драйвера. Като изтрих драйвера който правеше мизерия  се инсталира nvidia- та но след това се срина средата и трябваше и нея да дебъгвам :) И тва го оправих и тамън да е изкефа,че съм стигнал финала  ми изтрещя  проблема със дяловете за монтиране :) ееееееееее колко  да го удордисвам тоя Арч  ,че да  земе да работи като Минт от 2008 година ми кажете ? Едно направиш 5 други работи изгърмят и трябва и тях да ги дебъгваш . В крайна сметка аз ше го ползвам ли или ше си играем с него на тука има тука нема през 3 дена ?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:)  баси да го еWa още ли се занимаваш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка аз ше го ползвам ли или ше си играем с него на тука има тука нема през 3 дена ?

Това е истинската тръпка. Да се чудиш след всеки ъпдейт, какво няма да работи - графика, bluetooth, звук, видео и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Баси тръпката :)  по-скоро е краста като зелевата чорба,всеки път като пиеш се чудиш дали на следващия ден ще си със раЗстроена перисталтика :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Баси тръпката :)  по-скоро е краста като зелевата чорба,всеки път като пиеш се чудиш дали на следващия ден ще си със раЗстроена перисталтика :giggle1:

На кой каквото му допада това да ползва.и вземи да прочетеш тази поговорката за киселото грозде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:) да кисело е чак вкиснало тоя арч,както казах въпрос на вкус

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стана готина дискусия  на тема що е то Линукса и има ли  почва в нащо село :) Аз с 3 любовници се оправям та с Арча  нема се оправя :D  Ще го настройвам до 14 септември и за първия учебен ден ше ви пусна  няколко шота от  него да се накефите как съм го направил :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стана готина дискусия  на тема що е то Линукса и има ли  почва в нащо село :) Аз с 3 любовници се оправям та с Арча  нема се оправя :D  Ще го настройвам до 14 септември и за първия учебен ден ше ви пусна  няколко шота от  него да се накефите как съм го направил :P

Викаш няма се даваш на ОС писана от психопати с кървясъл поглед и оцъклени зъркели от зяпане в конзолата :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Mozo бака, 

Дали да го ева  след като написах не една ми 10 команди не се осра цялата работа ? Даже и в твоя форум рових и видях  същия тоя  конфликт при опит за инстал  на драйвера. Като изтрих драйвера който правеше мизерия  се инсталира nvidia- та но след това се срина средата и трябваше и нея да дебъгвам :) И тва го оправих и тамън да е изкефа,че съм стигнал финала  ми изтрещя  проблема със дяловете за монтиране :) ееееееееее колко  да го удордисвам тоя Арч  ,че да  земе да работи като Минт от 2008 година ми кажете ? Едно направиш 5 други работи изгърмят и трябва и тях да ги дебъгваш . В крайна сметка аз ше го ползвам ли или ше си играем с него на тука има тука нема през 3 дена ?

Пак ще повторя - това, че инсталатор, който не е писан от дивелъпърите на Arch, ти инсталира един милион ненужни пакета и после има конфликти, няма нищо общо с Arch. Ти инсталира ли го като хората, както пише в Arch wiki - то? Не. Все едно аз да рева срещу Windows, защото съм дръпнал някаква самоделка от маймунда.

Това е истинската тръпка. Да се чудиш след всеки ъпдейт, какво няма да работи - графика, bluetooth, звук, видео и т.н.

Не правя абсолютно нищо, освен да го ползвам и да го ъпдейтвам всеки ден. До ден днешен имаше само един проблем с това, че когато си на кирилски лейаут, не работят хоткийс, но това си беше бъг на KDE и съм го рипортнал лично и хората го оправиха. Аз вече съм забравил за този бъг, вие, г*зарите със стабилните системи ще си го влачите една година тепърва. С нищо друго никога не съм имал проблем.

Записваш си на един файл какво трябва да направиш, след като си разбрал как се прави. След това инсталацията и настройката е не повече от час-два, съвсем стандартно. А после - кеф. Нищо не бараш, нищо не пипаш, инсталираш програми с едно мигване на очите, само ползваш.

А оня, с тъпия лаф за кръвясалите очи в конзолата - ами, хич не е прав. Дзвериш се докато го настроиш. После само ползваш. Сумарно на Минт и разни други *бунту, се събира много повече киснене в конзола, защото там е постоянно, особено, ако искаш нещо, което го няма в репото. Седиш, пишеш, мажеш, компилираш, инсталираш зависимости и накрая боза. 

Редактирано от Mozo (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Определено Арч не е моята дистирбуция и  се отказвам да я ползвам. Има  плюсове но е пълна и с минуси. Не ползвам  други среди освен Mate която  ми е  удобна на мен. Плеара за торент телевизията  ми работи без различни гимнастики под Минт . Не държа и да съм с последната версия на даден софтуер на всяка цена. Харесвам стабилните,добре организирани и удобни за ползване дистрибуции и за това  мисля да насоча вниманието си към дядо Дебиан и неговите внучета. Предпочитам като седна на компютъра да изпитвам наслада и да ми е удобно от колкото да се зверя тук и там за скрити бомби. Щом програмистите от Минт са успели да направят графични инструменти които да са разбираеми на  100 езика и от 100 нации значи  и Арч програмистите могат да направят една дистрибуция в тоя и вид за да могат потребителите да отценят и сравнят двете философии. Всяка една дистрибуция има конзолен режим за работа и  не е проблем за напредналите потребители да работят с тях. Имах желанието да пробвам и нещо различно но невъзможността да работя с това което искам и по-начина който искам ме отблъсна от Арч и неговите клонинги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кой графичен инструмент не може да се инсталира при Arch? Какви бомби, какви пет лева... Казах ти, че ако седнеш на моето РС, освен yaourt и pacman, всичко друго е все едно си на някакво Кубунту или Минт с КДЕ или каквото там се сетиш. С малката разлика, че чужди пакети се инсталират с мигване при Arch, за разлика от гореспоменатите.

Ето ти Apper, ето ти всичко:

Публикувано изображение

Къде е разликата, с което и да било KDE? С кое по-точно не можеш да работиш? Освен по-сложната инсталация, кое друго е минус? Че винаги си ъп ту дейт? Че е бърза? Че не инсталираш на всеки шест месеца, а остава завинаги? Изключително подробното Archwiki, което може да служи за учебник по Линукс? Кое?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Mozo как да  я ползвам тая дистрибуция като не ми работи плеара с нея бе човек ? Записал съм си на един тефтер стъпките за инсталация (с пояснения) и го инсталирам с Мate графична среда. Не ми дреме , ни за VLC ни за  който  да е друг софтуер дето го има във всяко хранилище от тук до Малдивите. За да се инсталира драйвера за Nvidia трябва да се изтрие mesa  драйвера защото прави конфликт (при мен ) от  което се чупи пък десктопа до степен да седи черен екран. Не ползвам  никакви странни софтуери и платки дето ги има само в музеите ,че да  ми е проблем това. Добавих си теми,икони,шрифтове и тн. след 1 час ръчкане :) Кажи ми как да оправя нещо толкова бутиково което има пакети само за дебиан и е портнато с клизма за Cent OS и Аrch  и на всичкото отгоре в АUR с червено пише,че пакетите са стари ? Заради смяната на един пакет с нова версия  става тая мизерия със всичките Арч деривати и докато някой умник не намери цаката да преправи  пакетите  за мене Acestream  е мираж в Арч. Дал съм 50 лева за VIP  във сайта за торент телевизия и на всяко пускане на листата да ходя да преправям демуксера на плеара е леко  изнервящо. Ще  седна и за 1 ден ше го настроя тоя пущиняк да работи и изглежда както искам ама има работи дето нито знам как да ги оправя нито пък има нови пакети за тях. Ей за това си кибича на Минт защото там  всичко което ми трябва работи и аз само си цъкам с мишката и чопля семки. Нито съм администратор на сайтове нито хоствам на квартала FTP  та да ме интересуват  по-сложни работи. Един мижав браузер +два плеара+скайп+ TeamViewer ей това ползвам аз . Хич ми не дреме на късите гащи  дали ядрото ми е последното и предпоследното да ти кажа. Като ме засърби има виртуалка и си начесвам крастата за нула време и за скриптове и за ръчкане на каквото друго се сетиш. Не съм на норма и не засичам за колко ми стартира 10 годишния  кошник с едноядрен Семпрон . Имам 80 хард и е целия за линукс та и мястото не ми е проблемно. Що да си усложнявам живота като аз реално нищо не правя на тоя компютър освен да пиша из форумите и да зяпам телевизия и филми ? От тука на сетне всякакви доводи кое било и как било по-лесно и интуитивно за мене губят смисъл след като аз не мога да го ползвам за целите които имам. На едното ми отнема 40 минути за инстал и настройка след което го ползвам а на другото 6 часа за инстал и настройка и  работи на 80%  от това което ми трябва на мене. Та работата не е кое с къв инсталатор  е и дали е с 3 секунди по-бързо ,а дали ти върши работа или не. Може да е много иновативно дистрото и да е последния писък на модата  ама не е за мене  в тоя си вид и начин на работа. Се едно сега някой да ти даде на тебе едно Ферари и ти да нямаш книжка и да си на социални помощи и подпис в Бурото по труда :) Ква ти е файдата че го имаш след като нямаш 5 лева за бензин на тая кола ? И понеже  забелязах,че имате някакви съмнения каво аджеба сваля тоя графичен инсталатор ви предоставям представителна извадка на пакетите в спойлера. Искам много добре да ги разгледате и да кажете  кое е излишното :) Това е от Евото но пакетите са същите и в Антегрос като  там е добавена и Мейт пак с  минималните пакети за нея. Другия път като приказвате си направете труда да проверите поне малко от малко  кой какво е писал и на кой разработчик е тоя инсталатор и кой го подкрепя и развива.

b43-fwcutterbasebase-develcrdadnsutilsdosfstoolshavegedipw2100-fwipw2200-fwmodemmanagernet-toolsntfs-3gopensshpkgfilesudotransmission-cliunzipunrarusb_modeswitchwhoiswireless_toolswpa_actiondzd1211-firmwarefirefoxxf86-input-synapticsxf86-input-vmmousexorg-serverxorg-server-utils{C}netctlcdrkitdvdauthorempathyevincefile-rollergdmgeditgksugnome {C}gnome-calculatorgnome-control-centergnome-disk-utilitygnome-extra {C}gnome-keyringgnome-screenshotgnome-shellgnome-system-monitorgnome-terminalgnome-themes-standardgnome-tweak-toolgst-libavgst-plugins-badgst-plugins-basegst-plugins-goodgst-plugins-uglygstreamer0.10-bad-pluginsgstreamer0.10-base-pluginsgstreamer0.10-ffmpeggstreamer0.10-good-pluginsgstreamer0.10-ugly-pluginsgvfs-mtphicolor-icon-themelibgnomeuinautilusnetwork-manager-appletnetworkmanager-openvpnnetworkmanager-pptpshotwelltelepathy-gabbletelepathy-saluttelepathy-rakiatelepathy-hazetransmission-gtkttf-dejavuttf-bitstream-verattf-droidttf-ubuntu-font-familyxdg-user-dirs-gtkxfburnxnoisecdrkitcinnamoncinnamon-control-centercinnamon-screensavercinnamon-theme-nadiadvdauthorempathyevincefile-rollergeditgksugnome-calculatorgnome-disk-utilitygnome-keyringgnome-screenshotgnome-system-monitorgnome-terminalgnome-themes-standardgst-libavgst-plugins-badgst-plugins-basegst-plugins-goodgst-plugins-uglygstreamer0.10-bad-pluginsgstreamer0.10-base-pluginsgstreamer0.10-ffmpeggstreamer0.10-good-pluginsgstreamer0.10-ugly-pluginsgvfs-mtphicolor-icon-themelibgnomeuilxdmnemonetwork-manager-appletnetworkmanager-openvpnnetworkmanager-pptpshotwelltelepathy-gabbletelepathy-saluttelepathy-rakiatelepathy-hazetransmission-gtkttf-dejavuttf-bitstream-verattf-droidttf-ubuntu-font-familyxdg-user-dirs-gtkxfburnxnoisecdrkitdvdauthorevincegamingksugnome-calculatorgnome-disk-utilitygstreamer0.10-bad-pluginsgstreamer0.10-base-pluginsgstreamer0.10-ffmpeggstreamer0.10-good-pluginsgstreamer0.10-ugly-pluginsgst-libavgst-plugins-badgst-plugins-basegst-plugins-goodgst-plugins-uglygvfs-mtplxdmleafpadlxpolkitnetwork-manager-appletnetworkmanager-openvpnnetworkmanager-pptppidginristrettothunar-archive-pluginthunar-volmantransmission-gtkttf-dejavuttf-bitstream-verattf-droidttf-ubuntu-font-familytumblerxarchiverxdg-user-dirs-gtkxfce4xfburnxfce4-battery-pluginxfce4-datetime-pluginxfce4-goodies {C}xfce4-notifydxfce4-screenshooterxfce4-taskmanagerxnoisealsa-firmwarealsa-firmwarealsa-ossalsa-utilsfile-rollerfontconfig-ubuntugksugpicviewlaptop-detectleafpadlxde {C}lxdmnetwork-manager-appletnetworkmanager-openvpnnetworkmanager-pptpttf-dejavuttf-bitstream-verattf-droidttf-ubuntu-font-familyalsa-firmwarealsa-firmwarealsa-ossalsa-utilsfile-rollerfontconfiggalculatorgeditgksugmrungnome-disk-utilitygnome-keyringgnome-themes-standardgpicviewgsimplecalgst-libavgst-plugins-badgst-plugins-basegst-plugins-goodgst-plugins-uglygstreamer0.10-bad-pluginsgstreamer0.10-base-pluginsgstreamer0.10-ffmpeggstreamer0.10-good-pluginsgstreamer0.10-ugly-pluginsgtk-engine-murrinegtk-enginesgucharmapgvfs-smbgvfs-afpgvfs-mtphicolor-icon-themehsetroothtopinkscapelaptop-detectleafpadlighttpdlsb-releaselxappearancelxappearance-obconflxdmlxinputlxpolkitlxrandrlxtasklxterminallzopnbdnitrogennetwork-manager-appletnetworkmanager-openvpnnetworkmanager-pptpnotify-osdobconfoblogoutobmenuopenboxp7zipparcellitepcmanfmplankpython2-xdgrefind-efirsyncsakurascrotspacefmtint2tclthunartransmission-gtkttf-dejavuttf-bitstream-verattf-droidttf-ubuntu-font-familyudeviludiskievolumeiconxdg-user-dirsxfburnxfce4-notifydxfce4-terminalxnoisexorg-utilsxorg-xinitxorg-xkillxtermxxkbzip{C}yaourtbluezbluez-utilsgnome-bluetoothcupsfoomatic-db-nonfreegsfontsgutenprinthplipsystem-config-printersplixgnome-extrattf-dejavuttf-bitstream-verattf-freefontttf-arphic-umingttf-baekmukttf-ms-fontslibreoffice-calclibreoffice-commonlibreoffice-gnomelibreoffice-impresslibreoffice-writerxcompmgrtransset-dfufwflashpluginlibdvdcssnouveau-drixf86-video-nouveauati-drixf86-video-atiintel-drixf86-video-intelxf86-video-openchromevirtualbox-guest-modulesvirtualbox-guest-utilsxf86-video-vmwarev86dbroadcom-wlbtrfs-progse2fsprogsjfsutilsnilfs-utilsntfs-3gdmraidreiserfsprogsdosfstoolsxfsprogsopendesktop-fontsntpefilinux-efigrubos-probergrubos-probergrubos-probergummiboot-efirefind-efidosfstoolsefibootmgr

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как се инсталира ndiswrapper на Kubuntu базирана ситема (УСУ9). С тази команда ми пише, че такъв пакет няма - sudo apt-get install ndiswrapper-common  :huh:

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма kubuntu базирана система. Има Ubuntu базирани. Kubuntu-desktop е само работната среда.

Опитай с :

sudo apt-get update

sudo apt-get install ndisgtk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От целия спор не разбрах manjaro arch ли е и ли не, При мен се инсталира без проблем за 15 минути и си има всичко което трябва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От целия спор не разбрах manjaro arch ли е и ли не, При мен се инсталира без проблем за 15 минути и си има всичко което трябва.

Arch си е. Поне така възприемам дистрибуция, която ползва само хранилища на Arch. Но, второто ти изречение обижда големите майстори и скоро ще завалят опровержения. 

Редактирано от cybercop (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да се инсталира драйвера за Nvidia трябва да се изтрие mesa  драйвера защото прави конфликт (при мен ) от  което се чупи пък десктопа до степен да седи черен екран.

О това не е нищо в сравнение с опитите да го сложа на Оптимус конфигурация - там е ад бод небето.След 3 дни успях, но осъзнах, че не си е заслужавало!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ясно ,ама защо трябва да е трудо с такива гимнастики и т.н,излишно сложно е

Защото е много по-лесно да се поддържат няколко конзолни програми, отколкото една камара графични. И бъговете също са по-малко. Факт е, трябва да се поддържат нещата с малко усилия. Точно това се прави от Arch-a.

Пак ще повторя - това, че инсталатор, който не е писан от дивелъпърите на Arch, ти инсталира един милион ненужни пакета и после има конфликти, няма нищо общо с Arch. Ти инсталира ли го като хората, както пише в Arch wiki - то? Не. Все едно аз да рева срещу Windows, защото съм дръпнал някаква самоделка от маймунда.

Много правилно!То ако беше толкова лесно да се "плясне" графичен инсталатор, самите Arch щяха да са сложили много отдавна. Помислете над това, като си експериментирате. 

Записваш си на един файл какво трябва да направиш, след като си разбрал как се прави. След това инсталацията и настройката е не повече от час-два, съвсем стандартно. А после - кеф. Нищо не бараш, нищо не пипаш, инсталираш програми с едно мигване на очите, само ползваш.

+12 

Сумарно на Минт и разни други *бунту, се събира много повече киснене в конзола, защото там е постоянно, особено, ако искаш нещо, което го няма в репото. Седиш, пишеш, мажеш, компилираш, инсталираш зависимости и накрая боза.

И тук съм много съгласен стеб. Понеже дистрото е по-удачно сглобено, се излиза много по-лесно от непредвидени ситуации.За протокола и аз считам повечето от конфликтите в пакетите за гаф. Също така нямам проблеми с монтирането от графичният интерфейс, когато дяловете не са описани. Ползвам Cinnamon в Arch.

О това не е нищо в сравнение с опитите да го сложа на Оптимус конфигурация - там е ад бод небето.След 3 дни успях, но осъзнах, че не си е заслужавало!

Ами то и Debian-а няма да се справи с крайно нов хардуер, но това не значи че дистрото е виновно или че е тъпо. Ще трябва да се слага ново ядро и да се стартира от него, което впрочем не е елементарно.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...