Премини към съдържанието

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Пингвинчета здравейте пак аз Публикувано изображение, и пак имам нужда от малко помощ.

От няколко дена, нашите сами възложели неколко изпотяващи задачки, и гледам да ги свърша бързо, та след това

да мога да се нарадвам и на моето време за отдих Линукс Публикувано изображение

 

Този път имам проблем със това така безисвестно и така безпроблемно "приложение" SKYPE Публикувано изображение, и понеже аз съм му голем фен, та нищо нему разбирам, та ето ме на  ...

 

Кажете тези коите сте по на ясно, на какво може да се дължи, да немам звук при получаване, на каквото и да е било известие?

 

Преди да сте ме попитали, АЗ отговарям.

 

1. Проверих настройките, там където е а известията, и имам листата със известия.

2. Проверих настройките на звука от панела, и силата на известяване е до максималко.

3. версията е тази от заглавието на темата, и е за във CentOS линукс.

 

Да се сещате за нещо друго, та да го оправим?

 

Благодаря!!!

Мерси!!

Saludos!!

Cheers!!

 

-ivo-

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Както вече коментирахме - наскоро инсталирах лаптопа на една позната и без pulseaudio нямаше звук в Skype. Не знам при теб как е положението. Искам само да те предупредя, че ако инсталираш сървъра, трябва да рестартираш машината.

Аз самият нито ползвам, нито съм инсталирал тази програма.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва ти пулсе аудио,иначе няма да стане!Аз опитах но не става,просто го инсталирай ,ако си със 64 бита ОС сложи и ia32-lib.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При "мен" единствено нема звук при известия, всичко друго, микрофон и тн.. си работи.

Колкото до pulseaudio сега пак ще погледна какви пакети имам тук на този комп, да не съм пропуснал нещо.

 

edit: Пакетите са OK!

 

Трябва ти пулсе аудио,иначе няма да стане!Аз опитах но не става,просто го инсталирай ,ако си със 64 бита ОС сложи и ia32-lib.

Да ясно!

Но въпроса е, че аз уж го имам, и всичко друго е OK!

 

За сега единствено се сещам, да пробвам със новата версия, но пък във Centos 6?

с тия нови зависимости на qt и т.н.. също незнам ако инсталирам pavucontrol, и ли там ко му се викаше, дали ще мога да почовъркам в некоя опция ако има.

 

Незнам, в краен случай, може и да рискувам с последните две, само да не разваля микрофона че после пак инсталации ме чакат :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм с 64 бита Минт и нямам проблеми,с 32 битовата имаше проблеми.Не съм се заминавал да ги реша ,просто сложих 64 бита дистро.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ще си позволя да споделя едно свое мнение, което споделих под друга статия:

 

 

 

Липсват ти едни плъгини. Затвори скайп и от терминала ctrl+alt+t ги инсталирай по следния начинsudo apt-get install libasound2-plugins:i386В случая става дума за това, че Скайп по подразбиране е 32-битово приложение, та тук му трябва въпросният преводач, за да работи и на 64-битова ОС.Но след това може да продължиш да имаш проблеми с някои действия в Скайп. Те са проблем и за 32, и за 64 битовата версия. Затова:sudo sed -i 's/^Exec=.*/Exec=env PULSE_LATENCY_MSEC=30 skype %U/' /usr/share/applications/skype.desktopТака, ако вече си направил някакви иконки за бързо достъп по панелите или десктопа, трябва да им отвориш properties, и да поставиш в графата commandenv PULSE_LATENCY_MSEC=30 skypeкато с това заменяш съдържанието на тази графа, ако има такова.P.S. На мен това ми помогна. Не се правя на разбирач, просто ти превеждам на български ето това (картинки има вътре)

 

http://500sovetov.com/advice/Computers-Internetq/Linuxq/linux-mint-16-problemi-so-skype-267/all

 

 

 

 

P.P.S. Каузата е за Убунту, но при другите ОС решението е подобно.Поздрави и дано съм бил полезен.

Както вече коментирахме - наскоро инсталирах лаптопа на една позната и без pulseaudio нямаше звук в Skype. Не знам при теб как е положението. Искам само да те предупредя, че ако инсталираш сървъра, трябва да рестартираш машината.

Аз самият нито ползвам, нито съм инсталирал тази програма.

Да, на скайпа определено му трябва Pulse audio. Не че не може да бъде подкаран пълноценно и без него, но докато се главичкаш, дотогава ще излезе новата LTS.

 

 

Иначе има бъг, но той не е в ОС, нито в скайп, а в самия Pulse, доколкото схванах от всичко това, което прочетох, докато си решавах проблема.

 

UPD Намерих го на руски, но не е сложно за разбиране - ето тук http://bizlevel.net/skype/ - Скайп при CENT OS

Редактирано от korduna (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

@korduna

 

Мерси, но и така не става нищо.

Така първо, аз ползвам 32бита на компютъра, пакета който вие ми казахте  libasound2-plugins:i386 е за Ubuntu, в Centos този пакет се казва alsa-lib и alsa-lib-devel за допълнителни библиотеки.

Това което направих е, видех че пакета alsa-lib-devel ми липсва, и пробвах като го инсталирам ще има ли промяна.

После изтрих и ~/.Skype директорията за всеки случай, и стартирах на нова skype със командата env PULSE_LATENCY_MSEC=30 skype

но без никакъв напредък, всичко по старомо.

 

Може нещо да пропускам.

 

 

OK, решено!!

Просто инсталирах последната версия на skype в Centos, и сега всичко работи.

Мерси на всички!!

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от cybercop
      Това е проблем, който се появи при мен преди няколко години  при  DELL 1700 с обновяването на версията на CUPS. Първият документ се отпечатва коректно. Всеки следващ документ се отпечатва, като хаотично нахвърляни символи или просто размазани и несъразмерно големи букви. Примитивно решение е да се изключва принтера от захранването или свързващият кабел след всеки документ, но това е кошмар при работа с много документи, както за потребителя, така и за принтера.
      Наскоро включих два принтера към машини под Linux - Lexmark и IBM, които се оказа, че имат същият проблем. Порових се и се оказа, че проблемът е в това, че не се разтоварва паметта на принтера след  завършването на печата.
      Проблемът се решава за около десет секунди по следният начин. Приемам, че принтерът вече е добавен в system-config-printers или през уеб интерфейса на CUPS.
      1. Засича се вида на принтера с командата :
      lpstat -p
      2. Копира се името, което се намира след "printer" . Същото име, трябва да го има и в списъка на system-config-printers при добавените принтери.
      3. Копираното име се поставя на мястото на "IBM-Infoprint-1222" (без кавичките) в долните два реда.
      sudo lpadmin -p IBM-Infoprint-1222 -R usb-unidir-default
      sudo lpadmin -p IBM-Infoprint-1222 -o usb-no-reattach-default=true
      4. Двете команди се копират и изпълняват последователно в терминала. Тези с мазохистични наклонности може и да ги препишат.
      5. Принтерът се изключва и включва от бутона за захранването.
      Проблемът е решен. Не се спомням, дали се наложи да рестартирам компютъра, но мисля, че няма нужда от това  допълнително усилие.
    • от Недко
      Здравейте !
      Не успявам да инсталирам VIBER на Linux Mint 18 XFCE 
      (заедно с лаптопа са описани в подписа ми)

      Свалих си .deb пакет за Линукс Убунту от сайта на Вайбър
      Опитах от терминал и с GDebi
      Не става. Излиза ми съобщение, че това не е deb пакет.

      Гугъл показа, че и други са имали същия проблем,
      https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=269712

      има и решение :
      https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=258067&hilit=viber

      но от постовете разбирам, че, изглежда VIBER има проблем с начина, по който създава .deb пакета 
      и решението е било, чрез изтегляне на .rpm , преформатиране в .deb
      и чак тогава инсталиране.
      Даже авторът на решението дава линк към файла, който е направил, но е за 64 битова версия ...
      а аз съм с 32 битова ...

      Моля за съвет или линк, ако някъде вече е публикувано решение на конкретната или подобна ситуация.

      Предварително ви благодаря !

      P.S. Пиша същия въпрос и в темите за Минт и за начинаещи в Linux ... знам ли къде ще се види по-рано и ще се намери решението.
      Моля да ме извините !
    • от rado7318@abv.bg
      Има много лесен начин да разберем Windows или Линукс е по добър!
      1. Ако се продават лаптопи, на които може да работи само Windows ще се купуват ли?   ДА!
      2. Ако на лаптопите може да работи само Линукс?
      Е , ще кажете то си има такива- Chromebook със Google Chrome OS.
      Следователно проблема на останалите Линукс дистрибуции е, че просто не са достатъчно разработени и на този етап са по скоро платформа за мазохисти. Не може безброй малки фирмички с по 5-6 програмисти да направят завършен качествен продукт, който да се равнява на продукта на фирми като Microsoft, Google или Аpple, нали?
    • от Недко
      Здравейте !

      Днес опитах да задействам Скайп, но не иска да ме "впише".
      Завърта анимацията с кръжащите точки ... и изключва.
      Опитах да го деинсталирам със Софтуерния мениджър,
      стигна до 75 % и спря.
      Изпълних едни команди :
      sudo apt-get autoremove --purge && sudo apt-get clean && sudo apt-get autoclean

      при което се появи и изречение, че почиства нещо, останало от Скайп.
      След това потърсих да инсталирам Скайп отново,
      но вече го няма в списъка на предлаганите пакети
      (или приложения, простете, аз съм начинаещ в Линукс вече около 9-10 години и 3 линукса).
      Вече без Скайп ли ще я караме ? 
      (Забравил съм откога не съм го ползвал)

      А всъщност си търсех начин да изпробвам микрофона на едни мултимедийни слушалки втора употреба,
      без да звъня на никого. (В Скайп имаше такава възможност)

      Моля за съвет или за линк, ако вече е отговаряно на тези въпроси.
      (Много теми виждам по темата, но докато ги прегледам всичките,
      ще стане ... утре... ).

      Предварително ви благодаря !
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване