Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще се усети ли разлика при добавянето на SSD на стара конфигурация

Препоръчан отговор

Момчета, ако си сложа SSD на конфигурацията  ще усетя ли някаква разлика в сърфирането (youtube/face) , при зареждането на някои страници,когато скролвам надолу в долната част се появява бяло за няколко секунди преди да зареди,което не е проблем ,но ме дразни много. Играя една игра , която е за телефон и използвам симулатор за компютър "BLUESTACKS"  ,но усещам ,че е една идея по-бавно на компа.

Другото нещо , което ме интересува е защо като пусна клипче от youtube 2160p 4k ми насича? Видеото ли не става?

Процесор - Intel Core 2 Quad Q8400 2.67 GHZ /DeepCool Охлаждане

RAM - 2х2 GB DDR2 @ 800Mhz 
Видео - SAPPHIRE HD 6670 1GB GDDR5
Хард - Western Digital Hard Drive - 1TB, 64 MB Cache @ 7200 RPM 
Дъно - ASUS P5G41 ML X
Захранване - cooler master 460w elite power
Кутия - Vento A8

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, видеото не става(за  нормално плейване на 4К клипа). Въобще системата е стара. Принципно най-тясното място на всяко система е твърдият диск, но в случая причините е по-вероятно да са други(относно проблема със скролването), даже изключвам да са хардуерни(освен ако не се случва когато на компютъра вървят още много други, често излишни процеси на програми и услуги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Другото нещо , което ме интересува е защо като пусна клипче от youtube 2160p 4k ми насича? Видеото ли не става?

А каква ти е скоростта на достъп до интернет ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От "близуууу" бегай надалеч :D Ъплоуда е яко кофти и ако сийдваш и торенти да гепат повечето кънекции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От "близуууу" бегай надалеч Публикувано изображение Ъплоуда е яко кофти и ако сийдваш и торенти да гепат повечето кънекции.

Де да мога и аз един такъв нет да си поръчам при мен ...

много се размечтах май за сега.

Публикувано изображение

Съжалявам за офтопика ама нета е едно от нещата за които ви завиждам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За 4к видео  ще ти трябва карта  най малко  GeForce GTX 650  или от 7-ма серия 750 .При Ати  почваш  с карти  от 7770 серия или R5  и нагоре. който иска да си пробва желязото да свали  от тия клипове 4K UHD 60p clip

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!
Искам да ви попитам набързо за едно сравнение.
Дали е нормално, когато стартирам видео клип с качество 2160p. с плеъра PotPlayer, процесора да товари на максимума тоест между 96-100 %, а кадрите да са едвам 2-3 fps?
По време на работа на плеъра, като памет заема над 800 МБ, RAM-памет и сече яко!
Това нормално ли е като се има в предвид хардуера с който разполагам?

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не не е нормално и погледни  в настройките на тоя умрял плеар  отметната ли  хардурната акселерация. Със тази видео карта процесора тъи трябва да е на 2%  -10% максимум

Венци видеото ти е умряло човек  и не може да енкодва тоя формат.  Процесора  ще  плейне и 8K video  без проблем. Щом вградената видео карта 4400-4600 на интел  се оправя  смятай. Битрейта на тия видеа е зверски и ако  е само от процесор няма да стане работата изобщо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не не е нормално и погледни  в настройките на тоя умрял плеар  отметната ли  хардурната акселерация. Със тази видео карта процесора тъи трябва да е на 2%  -10% максимум

Предполагам този отговор се отнася за мен. Ако е така, то кажи ми как да намеря "хардуерна акселерация" и да махна отметка ако има такава?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам този отговор се отнася за мен. Ако е така, то кажи ми как да намеря "хардуерна акселерация" и да махна отметка ако има такава?

Ама вземи малко отвори едно две търсения с Гугъл, що аджеба е "хардуерно ускорение". Не си на 5 години, или да си нов член и знаеш(или би трябвало да знаеш), че мързела не се толерира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ей сега си свалих едно тестово клипче от тубата да пробвам на моя котор  с видео 5450  под минт 17 и  пуснах клипа с VLC ( не става за гледане 100% цпу ) след това  пробах Тотем и там същата работа ама накрая си инсталнах SM Player  и о чудооооо  клипа върви гладко  и процесора седи на 85% . Pot плеар не ползвам  но се загледах в кодека който ти е пуснало  и си залагам главата че в него е проблема. Отделно от това на mkv ше видиш ускорение на 36 в шестак  да ти кажа. Свали си един MP4 клип  и пробвай пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ей сега си свалих едно тестово клипче от тубата да пробвам на моя котор  с видео 5450  под минт 17 и  пуснах клипа с VLC ( не става за гледане 100% цпу ) след това  пробах Тотем и там същата работа ама накрая си инсталнах SM Player  и о чудооооо  клипа върви гладко  и процесора седи на 85% . Pot плеар не ползвам  но се загледах в кодека който ти е пуснало  и си залагам главата че в него е проблема. Отделно от това на mkv ше видиш ускорение на 36 в шестак  да ти кажа. Свали си един MP4 клип  и пробвай пак.

Ето как изглеждат нещата при пускане на видео MP4 формат.

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, но не забелязах това с GPU-то. При пуснат видео файл с mkv разширение видеото почти не се товари, но пък за сметка на това CPU-то се товари отвсякъде, а кадрите са едвам 2-3 fps.При другия файл с разширение mp4 пък се забелязва по умерена работа тоест процесора и видеото се товарят наполовина, а fps е малко под нормалните 60 fps.Колегата "AlkatrazBG" споделя, че не е нормално такова натоварване на процесора при първата снимка която показах. По тази логика втория клип, който пуснах CPU не би трябвало да се товари повече от 5% ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колко реални ядра ти се товарят защото на снимката покзва само 2 а ти си с 4  реални. За тоя битрейт и с тоя бъгав плеар  е нормално натоварването.  Технологията е още нова и  тепърва ще пишат кодеци  и плеари за нея.  От  бала на Лили Иванова се знае,че при MKV няма ускорение. Отделно от това ти гледаш на 1080  монитор  и допълнително товариш машината. Петко пусни друга тема да не спамим на Венци в темата повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В друг форум за хардуер в тема за спам бях попитал същото като в темата и там ме изкараха ,че съм бил работил за ретропц и какво съм се хвалил с процесора (българска работа) Никъде не съм им казал ,че е някаква мощ или ,че е най-добър просто като нормален човек ги попитах в кое е причината. Те се нахвърлиха 2-3ма ,че процесора бил зверски слаб и т.н . Аз им написах ,че най-вероятно не са прави за процесора и е от видеото и бях запсуван.
Ще опитам и аз с SM Player да видя какво ще стане.Защото и при мен се товари процесора към 100 %

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...