Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 vs. Windows 8

D101149

Препоръчан отговор

Здравейте! Имам един въпрос имам Windows 7 и 8...Каква е разлика между 7 и 8..смисъл коя е по-бърза,по-красива и т.н....смисъл характеристика според вас  ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напиши в youtube windows 7 vs 8 :-) И ще откриеш отговора на въпроса си :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Имам един въпрос имам Windows 7 и 8...Каква е разлика между 7 и 8..смисъл коя е по-бърза,по-красива и т.н....смисъл характеристика според вас  ;)

Ами след като ги имаш и двата Windows-а мисля ти е редно да кажеш какви са ти впечатленията ;)

Иначе съм имал достъп до PC с Windows 8 и мен лично не ме кефи. Падам си по 7-цата и по-точно по Ultimate.

Ta...какви са ти впечетленията от двете OC, след като ползваш и двете?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сложих 8-цата на лаптоп и ми хареса визията, но нещо много объркан ми се струва.. нещо като Индия  :biggrin: Може би защото не съм свикнал.. какво е вашето мнение за това пуснах темата, за да проверя дали много хора мислят като мен  ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... какво е вашето мнение ...

Ами аз казах мнението си-за мен си е недодялан булашик, но това си е мое мнение :D

Да почват да го хвалят тези с 8-цата :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В момента не ползвам ,нито един от ОС ,за които питате ,но съм имал възможността да ползвам и 7-ца и 8-ца. Честно казано симпатизирам повече на 8-цата. Разбира се при всяка нова ОС ,ще ви е странно и ще сте леко озадачен ,кое ,къде и как ,но с времето се свиква. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей малко се отклонявам от темата,но според мен windows 7 е много по-добра от 8-цата.Пробвах и 2те на лаптопа и най-стабилна се оказа 7-цата

Вече е въпрос на вкус всеки както си предпочита.Надявам се да съм помогнал с дилемата.Лек ден

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

8 ми харесва повече. сякаш работи по добре от 7.

Поне аз доста мажа по ОС и имам наблюдения на темата.

Метро менюто - изобщо не го отварям - защото не ми харесва.

Имам отворен тулбар на старт лентата с папката на старт меню, с което подминавам проблема с "ъъъ тая програма дето я инсталирах преди малко, къде отиде?"

Най-общо мога да кажа, че и неразбиращите клиенти, след като получат 8-ца по-малко се обаждат за проблеми. Тормози ги метро менюто, но както казах се лекува с обикновен тулбар.

Малко ме дразни, къде са набутали например премахването на метро скайпа и други подобни.

Уж работят за ОС, която е юзър френдли, пък има неща, които сякаш с цел са ги набутали в трета глуха - но това са бели кахъри.

7 е стабилна. 8 е по-...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

8 е недоразумение ,те за това скоро се очаква да пуснат 9 .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

8 е недоразумение ,те за това скоро се очаква да пуснат 9 .

хаха т'ва не го знаех за 9-ката.. Човек учи нещо ново всеки ден  :D  ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първият е като визия и функционалност е повече за компютри,а вторият е за таблети.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каня се да правя и аз преинсталация защото омазах 7цата и ми е по-лесно да преинсталирам. Та... имам 1ТБ диск, който всъщност не е 1ТБ а 1 000 000 МБ, което е... абе по-малко от 1 ТБ, ама м@*ната му, че си забравих мисълта. Аааа да. Ще оставя един голям дял за сторидж (500-600 ГБ), а другата половина ще я разцепя на 3 - една част за преинсталираното 7, една част да се запозная с 8.1 и последната част за някакъв Линукс който е юзър френдли - разбирай дуракоустойчив (по класацията в този сайт се класирам към 4,5,8 точките) за човек който е ползвал Windows 3.1 и нататък в поредицата. A от линукса се е изкефил най-много на един десктоп който е като куб и можеш да го въртиш. Та това е големия ми план и смятам да го почна когато отида на работа и ми писне от игрите. Дано докато се върна след 2-3 месеца успея да дам отговор в темата ти ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Диска си е 1 тб ама производителите на HDD  смятат  1000 мб =1 гб докато ОС смята 1024=1 гб от там идва разликата.

хаха т'ва не го знаех за 9-ката.. Човек учи нещо ново всеки ден  :D  ;)

Ето ти инфо Линк

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Диска си е 1 тб ама производителите на HDD  смятат  1000 мб =1 гб докато ОС смята 1024=1 гб от там идва разликата.

Знам, но мен като потребител би ме зарадвало 1024 мегабайта да са 1 гигабайт, 1024 гигабайта да са 1 терабайт. Защото по моите сметки (не знам до колко точни) ми се губят около 47,43 Гигабайта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знам, но мен като потребител би ме зарадвало 1024 мегабайта да са 1 гигабайт, 1024 гигабайта да са 1 терабайт. Защото по моите сметки (не знам до колко точни) ми се губят около 47,43 Гигабайта.

Това няма оправия от години :))))))))))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз също като вземах компютъра описанието беше 1тб ама ми излязоха 980-990 гигабайта  :D  да сме живи и здрави ся за 20гб проблем няма да правим  :D .... Между другото искам да пробвам този осмак, но като влязо в boot-а нали избирам диск-а и ми излиза Публикувано изображениеи няма мърдане и не мога да го инсталирам.... На лаптоп го инсталирах, но не на мой лаптоп и там тръгна на моя комп не ще...

Каня се да правя и аз преинсталация защото омазах 7цата и ми е по-лесно да преинсталирам. Та... имам 1ТБ диск, който всъщност не е 1ТБ а 1 000 000 МБ, което е... абе по-малко от 1 ТБ, ама м@*ната му, че си забравих мисълта. Аааа да. Ще оставя един голям дял за сторидж (500-600 ГБ), а другата половина ще я разцепя на 3 - една част за преинсталираното 7, една част да се запозная с 8.1 и последната част за някакъв Линукс който е юзър френдли - разбирай дуракоустойчив (по класацията в този сайт се класирам към 4,5,8 точките) за човек който е ползвал Windows 3.1 и нататък в поредицата. A от линукса се е изкефил най-много на един десктоп който е като куб и можеш да го въртиш. Та това е големия ми план и смятам да го почна когато отида на работа и ми писне от игрите. Дано докато се върна след 2-3 месеца успея да дам отговор в темата ти ;)

Т'ва линукса мисля, че не става много много за игри ако греша някой да ме поправи..Мисля, че той е подходящ за правене на програми или такива работи?!? За какво ти е като знам че и ти си фен на игри като мен и на коли естествено :D Иначе визията радва...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз също като вземах компютъра описанието беше 1тб ама ми излязоха 980-990 гигабайта  Публикувано изображение  да сме живи и здрави ся за 20гб проблем няма да правим  Публикувано изображение .... Между другото искам да пробвам този осмак, но като влязо в биос-а нали избирам диск-а и ми излиза и няма мърдане и не мога да го инсталирам.... На лаптоп го инсталирах, но не на мой лаптоп и там тръгна на моя комп не ще...

Т'ва линукса мисля, че не става много много за игри ако греша някой да ме поправи..Мисля, че той е подходящ за правене на програми или такива работи?!? За какво ти е като знам че и ти си фен на игри като мен и на коли естествено Публикувано изображение Иначе визията радва...

Прав си. Но една от игрите, които играя най-много WOT е "безплатна" (поне игратаПубликувано изображение )и са я подкарали на Линукс. А съм по Германско и там ги следят тези неща с пиратските простотии. Та ако ме подгони много параноята или Ангела Меркел и компания ще разкарам windows-ите и ще съм си спокоен с Линукса и няколкото игри които са ми интересни и възможни за игра на тази система. Пък и в началото докато разуча основните неща, като как да си пусна филм, да браузвам и да инсталирам офис пакет и някоя читава игра ще ми е дооооста интересно Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си. Но една от игрите, които играя най-много WOT е "безплатна" (поне игратаПубликувано изображение )и са я подкарали на Линукс. А съм по Германско и там ги следят тези неща с пиратските простотии. Та ако ме подгони много параноята или Ангела Меркел и компания ще разкарам windows-ите и ще съм си спокоен с Линукса и няколкото игри които са ми интересни и възможни за игра на тази система. Пък и в началото докато разуча основните неща, като как да си пусна филм, да браузвам и да инсталирам офис пакет и някоя читава игра ще ми е дооооста интересно Публикувано изображение

а какво е трудно толкова? Чувал съм, че повечето неща са били с команди  :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

а какво е трудно толкова? Чувал съм, че повечето неща са били с команди  Публикувано изображение

Ами точно тези команди ме притесняват. Грубо казано, за да инсталирам нещо ще трябва да пиша редове вместо да кликна 2 пъти по едно *.exe . Не знам, и не претендирам да знам нещо повече от теб за Линукс. Имах един френд в унито който беше информатика и ме зарибяваше по Линукс, но той беше доста напред с материала. В началото точно този куб ме грабна, но като метна мишката настрани и почна да пише романи в конзолата и да показва неща се шашнах и отказах. Нали мога да изкарам година без да преинсталирам уиндос (вече бях напреднал тогава Публикувано изображение ), за какво ми е този пингвин след като не мога да играя игри на него, но като гледам сега са се променили малко нещата в тази посока.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами точно тези команди ме притесняват. Грубо казано, за да инсталирам нещо ще трябва да пиша редове вместо да кликна 2 пъти по едно *.exe . Не знам, и не претендирам да знам нещо повече от теб за Линукс. Имах един френд в унито който беше информатика и ме зарибяваше по Линукс, но той беше доста напред с материала. В началото точно този куб ме грабна, но като метна мишката настрани и почна да пише романи в конзолата и да показва неща се шашнах и отказах. Нали мога да изкарам година без да преинсталирам уиндос (вече бях напреднал тогава Публикувано изображение ), за какво ми е този пингвин след като не мога да играя игри на него, но като гледам сега са се променили малко нещата в тази посока.

И аз ли да го сложа..?!? но мисля, че не си струва.. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз ли да го сложа..?!? но мисля, че не си струва.. 

Слагай и` го там (на машината) и виж как се държи куба и дали наистина се върти. После ще те питам кое как си правил. Колкото повече - толкова повече (ОС) казал Мечо Пух и умрял от свръхдоза :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Слагай и` го там (на машината) и виж как се държи куба и дали наистина се върти. После ще те питам кое как си правил. Колкото повече - толкова повече (ОС) казал Мечо Пух и умрял от свръхдоза :D

хахаахахх  :biggrin: чудя се дали си струва да си изгубя 4-те часа в търсене на кодове и писането им на лист  :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Куба е голяма гъзария ,но под Линукс трябва четене.Иначе се инсталва от флашка за 15 минути ,после някой друг ъпдейт ,програма и за час има няма имаш ОС .

Зависи от машината :D :D :D Ако говорим за лицензирани ОС - Windows 8.1 :)

Че то тук има ли такива с нелегален :))))))))))))))))) звъня на Цв.Цв :lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти ги остави големите. Откраднаха милиарди от банка и няма да им кажат нищо. Гледай нас да не подгонят за тези полулегални ОС. Както се похвали един приятел, " ами че той моя уиндос оригинален, от сайта на майкрософт е. Само един активатор ми пратиха на пощата че не мога да вляза в замунда " :D

Куба е голяма г*зария ,но под Линукс трябва четене.Иначе се инсталва от флашка за 15 минути ,после някой друг ъпдейт ,програма и за час има няма имаш ОС .

Че то тук има ли такива с нелегален Публикувано изображение)))))))))))))))) звъня на Цв.Цв Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...