Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Не мога да използван "Локален Диск (D:)


Препоръчан отговор

Добър вечер.

Сестра ми няколко пъти се е опитвала да стартира компютъра и след като се прибрах и пуснах компа, след като, точно преди да се покаже синия екран на windows ми излезе черен екран с безброй изречения и цифри. Зареждаха няк'ви проценти.

 Не знаех какво е и го изчаках. Стига до 100 процента и компа се пусна... НО какво да видя.

Не мога да използвам D диска.

http://prikachi.com/images.php?images/229/7498229k.png

За да ползвам Диска,трябва да го форматиран, което ще рече, всичко в него да бъде изтрито,а това не трябва да става.

Има ли начин, файловете от диск Д да бъдат запазени и ползвани отново?

 

Надявам се някой да помогне.

Лека вечер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей..Не си дал никаква информация за носителя на информация и затова ще се опитам да импровизирам. Като се има предвид големината на C:/ се предполага, че това е само дял от един и същ физически диск, към който е и дял D:/. И съответно се предполага, че е "твърд" диск, а не SSD (Solid-state drive).Ако тези предположения са верни - шанса да възстановиш информацията е голям. По-скоро на HDD е почти невъзможното нещо да заличиш, отколкото обратното.Както и да е, при теб в момента нищо не е изтрито. Просто някой (или нещо) ти е скапал файловата система (предполага се, въпреки че не е ясно какво сте правили за да се случи това). По-лесния вариант ще е да извлечеш всички файлове от там и наистина да го форматираш.. но така ако са много може да няма къде да ги сложиш. В случая имаш само 120 гб свободно в C:/.По-рационалния вариант е да се възстанови структурата на дяла.Лесен вариант е с програми като EaseUS Partition Master или MiniTool Partition Wizard. Инсталираш някоя от тях в C:/ и след като влезеш ще видиш реално този дял и всичко останало като свободно пространство. Като кликнеш на него ще ти даде опция за възстановяване. След известно сканиране и ако не си форматирал преди това място, ще ти изкара само една опция за възстановяване - старият ти дял. Ако имаш повече от една възможност - ориентирай се по големината на дяла.А ако искаш да възстановиш файловете на отделно място, може да ползваш програма като Partition Find and Mount. EaseUS Data Recovery Wizard също може да свърши работа. То реално за възстановяване има предостатъчно софтуер, просто повечето искат определена директория или дял, а тези двете ги знам, че сканират от определен сектор на диска до края му[email protected] Partition Recovery също е много добра възможност. Попаднах на разни техни клипове и ги давам информативно :https://www.youtube.com/watch?v=ZTUDRKPdTPshttps://www.youtube.com/watch?v=tl5XgWJ3xK8На теория дори и PTDD Partition Table Doctor би трябвало с един fixboot да ти реши проблема. Вече кой вариант ще избереш зависи от теб.И разгледай обстойно от къде се е появил този проблем на първо време. Може да имате някакъв malware който умишлено да ти променя секторите на дяла и сега и да ги възстановиш - утре пак може да се случи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Харда е Хитачи, разделен на 2 дяла: (C:) -  195GB и  (D:) -  270GB

Благодаря за изчерпателния отговор. Междувременно D дяла се оправи сам, без да му правя каквото и да е било.

До колкото разбрах от познати, има вероятно Хард диска да има лоши сектори.

Добре,че не избързах с форматирането. Сега докато мога да го ползвам ще си прехвърля важната информация на преносим носител и така вече квото стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...