Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем с влизането в phpMyAdmin на xammp


Препоръчан отговор


Здравейте!

Инсталирах xammp 1.6.8. Всичко е ок, но когато опитам да вляза в phpMyAdmin, за да създам базата данни, ми дава следното съобщение Fatal error: Maximum execution time of 60 seconds exceeded in C:xamppphpMyAdminlibrariesselect_lang.lib.php on line 373. На какво се дължи и как да оправя нещата? С XP sp3 съм, някяква побългарена версия, която иначе работи коректно.

Моля за помощ и благодаря на отзовалите се!

Любомир Духлински

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. ползвай сравнително актуални софтуери. https://www.apachefriends.org/download.html

 

2. ако и новия дава ядове свиркай

Привет!

Благодаря за реакцията. Да ви опиша с две думи ситуацията. Дъщеря ми е художничка и искам за и спретна едно сайтче, повече витрина, но и с възможност да се купува от него (с инсталация на бутон на PayPal, а не като електронен магазин). И затова искам да го направя предварително на локален сървър, за да видя какви съм ги свършил. Това е и причината да се хвана с ХАМРР - за да мога да инсталирам някоя CMS, най-вероятно Уърдпрес, която ще ми позволи да подменям в движение някои файлове в сайта. Нали разбирате, че повечето неща са снимки, които често трябва да се подменят. Преди това направих на детето сайт, но по бабешката, с Web Page Maker и Dreamweaver, но те са статични HTML страници и подмяната на нещо си е цяло приключение.

Преди ХАММР побвах с руския Denwer и с WAMP, но и двете системи не ми харесаха. Нестабилни са - веднъж направят нещо, после не искат...

Пробвал съм висока версия на ХАМРР, но понеже машинката ми е старичка и е "малограмотна", не мога да инсталирам програмата. И така се въртя в един кръг, от който сякаш няма излизане. Нещо като Параграф 22 или едно руско правило - не можеш да се регистрираш адресно, ако не си на работа, а не те приемат на работа, ако нямаш адресна регистрация.

Нямам и пари да си платя на програмист да ми го направи, вече съм на доста години (почти 64), за да седна да уча програмни езици и да си напиша сайта сам. Не си заслужава за един сайт да загубя някоя от последните години, които ми е отредила съдбата.

Е, оплаках ви се. След като ви разказах за проблема си, ако имате някаква идея каква да я свърша - давайте.

Благодаря още веднъж за съучастието. Желая ви здраве и късмет!

Л.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами според мен е добре един сайт да използва сравнително нови технологии. XP-то вероятно знаете за него и за неговата поддръжка.

С какъв компютър разполагате? Ако не знаете параметрите може да свалите https://www.piriform.com/speccy/download/standard и да прегледате Summary. След като разполагате с необходимия софтуер в интернет би трябвало да има необходимите ръководства относно изграждането на сайта. Из интернет форуми като този на Data.bg и Kaldata някои хора камо ли не си подаряват старите компютри. Аз самия имам фирма и ако се налага мога да се заема за нещо бюджетно. Ами за сега това е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами според мен е добре един сайт да използва сравнително нови технологии. XP-то вероятно знаете за него и за неговата поддръжка.

С какъв компютър разполагате? Ако не знаете параметрите може да свалите https://www.piriform.com/speccy/download/standard и да прегледате Summary. След като разполагате с необходимия софтуер в интернет би трябвало да има необходимите ръководства относно изграждането на сайта. Из интернет форуми като този на Data.bg и Kaldata някои хора камо ли не си подаряват старите компютри. Аз самия имам фирма и ако се налага мога да се заема за нещо бюджетно. Ами за сега това е.

Привет! Благодаря за отговора. Не, няма да си построя нова къща, защото не ми харесват тапетите на старата. Дъщеря ми следва второ висше образование и докато не завърши всеки лев ми е ценен. Проблемът ми не е в силата на машината, а в празната ми глава. Но ще се постарая да я напълня. До средата на проблема решението се оказа много просто - друго копие на Уиндоус. И цитираният по-горе файл вече не излиза. Направих базата данни. Сега просто трябва да открия и пподходяща версия на Уърдпрес. Да ви кажа, не са ми нужни най-нови версии - това, което искам да направя е доста просто (щом съм успял да го спретна в добър вид на Web Page Maker). И още нещо - базираните на Уърдпрес сайтове изглеждат доста еднакви. Мисля, че е от ограниченията на таблиците. Докато някои други програми са страхотно раздвижени, но пък правят само HTML. Ще видим - имам платен домейн в Суперхостинг и ще опитам да направя накаква компилация между HTML и тяхната PHP поддръжка.

Всъщност на мен цялата ми проблематика идва от формата за обратна връзка. Ще опитам да си я направя на HTML и с определени кодове да я подкарам в Суперхостинг. Това направя ли, сайта мога да го правя и с тесла и чук, защото съм доста добър в работата с графични и текстови редактори.

Оптимистично, нали? Ще поживеем, ще видим - казват руснаците.

Благодаря още веднъж за желанието ви да ми помогонете.

Поздрави.

Л.


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Марио Проданов
      Здравейте! Имам следната задача -> да напиша програма, която чете вход от последователности от латински букви. Т.е. имам предвид при входа да напиша малки латински букви и на изхода да извежда големи. 
      Написах програмата, но след компилиране ми изкарва грешката -> ISO C++ forbids comparison between pointer and integer.
      Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен.  
      Благодаря за отделено време и внимание!
      Под описанието е CPP файла. 
       
       
       
      Array.cpp
    • от z0sk1e
      Здравейте, 
      Преди няколко дни реших да изчистя лаптопа и да му сменя термо-пастата. След като го сглобих стартирах системата и ми даде грешка при Системния вентилатор. Предположих че съм забравил пин-а несвързан но уви 1/4 кабели беше скъсан. Правих се на заварчик със запалката, но не успях да подкарам вентилатора. След което поръчах нов, но и той не тръгва. Търсих възможности, които да оправят положението но безуспешно.. 
      Остана ми да пробвам само да флашна биоса, но някак си ми е трудно, защото защитата за висока темп. го изключва. 
      HP Elitebook 8560w workstation
      Някакви идея, кое, как? 
    • от hong yeonduk
      Лаптопа ми беше много бавен и реших да го сканирам за вируси и си изтеглих една антивирусна. Когато го сканирах ми излизе прозорче с отметка и ме попита дали искам да ми следи и онлайн сърфирането(или нещо от сорта) и аз натиснах да, и след това ми поиска рестарт. След рестарта нямах икони, показва ми че няма връзка с интернет и няма налични връзки. Това на снимката е съобщението което ми излиза.
      Също така каквото и да се опитам да направя(например да проверя за неизправности) ми дава грешка.
      Моля помогнете не разбирам от компютри.(Понеже не знам какъв е проблема най-вероятно категорията на темата е грешна).
    • от MaDCoW
      Здравейте, от близо седмица компютърът ми постоянно получава blue screen с най-различни грешки ( Със Windows 7 съм ), някой от тях са: Memory_management, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION имаше и други преди, но не ги помня. Сега съм пуснал Memory Diagnostics да видя какво ще ми излезе.. Ако някой има идея дали може да се оправи, да пише ☺ The file is possible corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum.. Ми излиза сега, дори и не се пуска компютъра, да го засилвам ли през терасата или?!? 
    • от miteff
      Използвах Nitro_Pro_Ent_11.0.3.173_Portable_Eng_x64 за редакция на pdf файл, но след записване ми дава грешка при печатане - не иска да го печата при отваряне в Adobe Reader. Иначе го печата само от програмата за редакция Nitro Pro. Има ли решение на проблема?
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване