Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със компютъра

Препоръчан отговор

Здравейте на всички.

Имам проблем със компютъра. Включва се но не дава сигнал към монитора. Пробвах със друга (по-стара видео карта) но пак нестана нищо.

Странното е че видео картата показва че работи (върти перката) но не мисля че е от нея щом и със другата видео карта не искаше да се включи.

На дънната платка има индикираща "LED" лампичка която свети когато включа компютъра към мрежата.

Някой може ли да ми каже евентуално какъв проблем е и как мога да го оправя (Дори и Литиевата батерийка махнах за няколко минути но непомогна).

Захранване - Thermaltake TR2-550 140W

Дъно - ASUS P5Q Pro

Хард - Seagate 320GB

Процесор - Intel Core 2 Duo

ВИДЕО КАРТА - Asus Rock Solid EAH4670 (Прикачил съм и снимка)

Питайте каквото трябва. Отговарям на всеки въпрос..

post-295591-0-43494900-1407001233_thumb.

post-295591-0-41126700-1407001328_thumb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли сте,че мониторът е изправен?

Да пробвах компютъра върху Повече от един монитора който работят и ми казва постоянно че няма сигнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Остава да тестваш и другият хардуер.Ако нямаш възможност,тогава търси сервиз.

Ако за хард диска то той работи. Имам повече от един компютър и понякога когато стане някой гаф като сега тествам някоя част на другият компютър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Почни все пак от захранването.

Може и да почистиш хубаво контактната пластина на картата,и слота в който влиза също така.Увери се,че кабелът за връзка между монитора и компютъра е работещ.

п.п.Огледай самата карта,да не би някой кондензатор да се е надул.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю , подготви се и ти за ново дъно :( Вземи пробвай без видеокарта да видиш дали ще писне спикера - ако имаш .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю , подготви се и ти за ново дъно :( Вземи пробвай без видеокарта да видиш дали ще писне спикера - ако имаш .

Мерси че ме подсети точно това е че не го чувам.

Може и да почистиш хубаво контактната пластина на картата,и слота в който влиза също така.Увери се,че кабелът за връзка между монитора и компютъра е работещ.

Винаги съм се стремял да бъде чисто отвътре

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси че ме подсети точно това е че не го чувам.

То е ясно щом не изгрява , но извадете видеото и трябва да писне ако нямаш вградено видео , на което можеш да направиш тест с монитор .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

п.п.Огледай самата карта,да не би някой кондензатор да се е надул.

И това не бях пропуснал "да не би да се е надул"

То е ясно щом не изгрява , но извадете видеото и трябва да писне ако нямаш вградено видео , на което можеш да направиш тест с монитор .

На този модел дъно няма вградена видео :/

Все пак ще опитам отново Без видео и едно хубаво почистване. Ако нестане и така значи да съм сигурен че е от дъното така ли??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да има някаква надежда в дъното ,ще трябва да направиш проба само с процесор и дъно .... и спикер :D

ПП. неква история защо не работи ? да не е след почистването ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да има някаква надежда в дъното ,ще трябва да направиш проба само с процесор и дъно .... и спикер :D

;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

..............Ако нестане и така значи да съм сигурен че е от дъното така ли??

Още не.

Колегата Jonov е казал оставете само дъното процесора захранване и спикър, откачате всичко останало дискове, ОУ, вадите видеото и други карти ако има и тогава трябва да се чуе звук сигнализиращ за липсваща памет. Ако се чуе почваш да закачаш едно по едно, памет (една плочка ако са повече), видео, диск и т.н., като след всяко устройство стартираш за да видиш дали пали. Ако обаче не се чува двуков сигнал първо пробваш с друго захранване. Ако и това не помогне остават дъно и процесор. Процесора е извънредно малко вероятно, но не е чак невъзможно.

Пробвай нещата в този ред и кажи какво се случва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Обесни Малко повече

или се е разместила рам , или едната е изгоряла. Ако са 2 плочки изкарай и 2-те и вкарай само една. Ако не тръгне , вкарай 2-рата апък изкарай 1-вата. Ако е само 1 плочка , потърси да сложиш от друг компютър

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

или се е разместила рам , или едната е изгоряла. Ако са 2 плочки изкарай и 2-те и вкарай само една. Ако не тръгне , вкарай 2-рата апък изкарай 1-вата. Ако е само 1 плочка , потърси да сложиш от друг компютър

Благодаря за съвета ти но разбрах какъв е проблема. Първо пробвах всяка една част на друг компютър и накрая излезна че е видеокартата компютъра не я разпознава изобщо дори и драивъри неиска да инсталира. Инак рам и всичко друго е на 100%. Сега ще ходя друга видео да копувам и една хубава реинсталация да му одаря :wink12:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...