Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Внезапно изключване на компютъра.!

Препоръчан отговор

Значи проблема ми е следният , Преди няколко дни гледах 1 филм и внезапно компа се изключи. Включих го , пуснах отново филма и след има няма 10 минути пак се изключи , и така около 5-6 пъти , също като пусна youtube или вбокс7 или някой сайт за видео. Помислих си че има вирус защото като го оставя да работи не прави такъв проблем , сканирах компа но нямаше никакви вируси. Изчистих го хубаво но пак същият проблем. Гасне! Един приятел ми каза че има проблеми със прегряването , държи 70 градуса мисля че е нормално да държи 70 градуса , но пак му смених термопастата , после си помислих че е от тока но и от него не е , след това го преинсталирах с надеждата да се оправи но не! Същият проблем.

Днес смених захранването с 520w (предишното беше 500 w) но няма ефект , пусна ли някой филм или почна ли да гледам клип , гасне. Моля ви помогнете ми защото незнам защо така прави , също съм изключил Bios shutdown overheat и незнам от какво може да гасне.Моля помогнете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инсталирай програмата Speccy,Има български интерфейс.Пусни я да сканира и ни кажи какви са температурите.И на какво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инсталирай програмата Speccy,Има български интерфейс.Пусни я да сканира и ни кажи какви са температурите.И на какво.

Чак сега ми излиза със новото захранване 90 градуса  :ohmy:

post-142312-0-51778100-1407349561_thumb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дъното и харда са наред.Графиката е малко топла.А процесора ври.

Има ли създаден правилен въздушен поток?

Отворете кутията и пипнете радиатора на процесорното охлаждане.Вижте и дали се върти перката на вентилатора на същото охлаждане.Обмислете и смяна на термопастата на това охлаждане.

п.п.Хубаво би било да инсталирате 64-битов Уиндоус,процесорът позволява това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дъното и харда са наред.Графиката е малко топла.А процесора ври.

Има ли създаден правилен въздушен поток?

Отворете кутията и пипнете радиатора на процесорното охлаждане.Вижте и дали се върти перката на вентилатора на същото охлаждане.Обмислете и смяна на термопастата на това охлаждане.

п.п.Хубаво би било да инсталирате 64-битов Уиндоус,процесорът позволява това.

Ами въздушен поток има  , перката се върти а също така смених термопастата преди 3 дни , и мисля че се получи добре , като пусна биос показва 70 но като поработи малко става 90 , ще сменя термопастата отново и ще ви кажа дали има промяна

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да сте сигурен че първо сте сложили правилно пастата,че сте сложили правилното количество и че правилно сте поставил охлаждането.И пипнете го с пръст,ако пари,значи наистина се вдигат тия градуси.Ако ли не,датчика най-вероятно си е заминал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли си е заминал датчика и едва ли охладителя ще е толкова горещ, предполагам не е монтиран както трябва охладителя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Неправилно нанесена термопаста или не е монтиран охладителя както трябва това не е нормално още когато го включиш 70 градуса  :no-no:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

onogondur Как прецени че дъното и харда са добре?

хард над 30-35 е направо прегрял 

това видео е много базов модел и само пасивния варянт държи тези температури

ако е с вентилатор то тези температури се дигат на бенчмарк

датчика е в процесора и на 4-те ядра, няма как да изгори това не е 462 сокет датчика да е в сокета на самото дъно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде бре, сигура? 

Винаги може да го оставиш да направи някой друг я бедсектор я релкиран сектор

и да гледаш щасливо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

това видео е много базов модел и само пасивния варянт държи тези температури

ако е с вентилатор то тези температури се дигат на бенчмарк

датчика е в процесора и на 4-те ядра, няма как да изгори това не е 462 сокет датчика да е в сокета на самото дъно

Ми то моя не спада под 50 бе xD

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи имаш проблем БЕ

я тока ти е прекалено китайски и волтажите не са в норми,

я охлаждането ти е антилогично и анти практично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, че температурата на диска е желателно да е ниска, но нека бъдем реалисти все пак.

Когато навън температурата е 35+ градуса няма как да диска да поддържа такава или по ниска все пак има и електроника и механика който отделят топлина. Препоръчителните температури на диска са да речем под 45.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

вместо да спорите, може да опътите момчето какво да направи.

разкажи ни малко за охладителя на процесора, ако е базовия от производителя, изхвърляй го и си купи за 40лв-50лв по-добър, ако не се лъжа този процесор е 130W вземи охладител 140W или по-голям.

поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е бил че не съм нанесъл термо пастата както трябва , но сега вече съм сигурен че е нанесена добре  - Ето какво се получи 

Проблема е бил че не съм нанесъл термо пастата както трябва , но сега вече съм сигурен че е нанесена добре  - Ето какво се получи 

Но все още вдига до 80 градуса докато работя с него.

post-142312-0-47298700-1407413159_thumb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами... трябва да обмислиш варианта за нов охладител.

Поздрави,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно не си монтирал правилно охладителя. Поради високите температури се вдигат и градусите на другите компоненти. Ако пък проблема не е в смяната на термопастата и охладителя тогава няма начин как да тестваш освен с друго дъно или захранване. Това обаче може да стане в сервиз. Затова най-добре занеси машината, да се види какво и е и да може да си я ползваш преди да е станало късно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами... трябва да обмислиш варианта за нов охладител.

Поздрави,

Ами имам един резервен охладител - intel C91968-003 а сегашният е - Intel E30307-001 та не разбирам много много от охладители но ако има някакъв проблем с охладителя да сменя ли настоящият с резервният или ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами имам един резервен охладител - intel C91968-003 а сегашният е - Intel E30307-001 та не разбирам много много от охладители но ако има някакъв проблем с охладителя да сменя ли настоящият с резервният или ?

Добре, де като не разбираш много защо не занесеш машината в сервиз за да я погледнат и да отстранят проблема или искаш да я съсипеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре, де като не разбираш много защо не занесеш машината в сервиз за да я погледнат и да отстранят проблема или искаш да я съсипеш.

Защото ако има начин да помогнете няма да има смисъл да я карам на сервиз , а и не мисля че след 1 година безпроблемно работене някак си спира и прави проблеми със загряването.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е няма как да се помогне тъй като нямаш възможност да тестваш с друг хардуер. Не си сигурен дали правилно си монтирал всичко и т.н. Това е моя съвет, а ти си прецени на твоя глава какво ще правиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

моля моля, щях да ти пиша да не би някой да ти е клоквал процесора...радвам се, че е станало с новият охладител.

поздрави,

Vendar

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът се оправи след като сложих новият охладител . Благодаря на всички за помощтта . :)

Да вземем да поразсъждаваме. 

Компютъра се изключва защото е бил пълен с прах.

Решили сте, че е по силите ви да го почистите и сте го направили.

След почистването пак е прегрявал, защото не сте монтирали правилно охладителя. Вие твърдите, че не сте сложили пастата правилно, но не това е бил проблема. Дори и без паста да оставите охладителя пак няма да вдига такива температури, а ако пастата е много но сте поставили правилно охладителя, то тя ще излезе отстрани. Решили сте че не сте я поставили правилно, защото не се е разнесла равномерно а някъде е била на дебел слой, но това е заради погрешен монтаж.

Отстранили сте охладителя който е за този процесор според производителя и поради тази причина е с медна сърцевина и сте го заменили с друг който е изцяло от алуминии. 

Ще ме извиняваш, но продължавам да смятам че проблема не е в охладителя освен ако вентилаторът му не се върти извънредно бавно, а неправилното му поставяне. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...