Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Въпрос за монитор


Препоръчан отговор

Понеже на скоро си купих  LG 22mp55HQ-P понеже по планово трябва до 10-15 септември вече да съм с нова конфигурация, а до сега бях с Samsung 720n, който е 17 инча. Понеже реших да пробвам на сегашния комп  как е и го свързах с  D-Sub кабел ( на новата конфигурация смятам да го свържа с  HDMI) сложих го на 1920*1080, че  1280 * 10240( както бях до сега) беше доста замазан екрана . И да попитам първо дали защото минавам от 17 инчов монитор,ми се струва доста  по-голямо самото екранно пространство и някак си  трябва леко да свивам понякога очи за да видя някои по дребни шрифтове.Все пак монитора стои на около 50 см. от мен.  Втория ми въпрос е поради каква причина някак си доста бавно отваря нещата с новия монитор, било то някакъв файл, или през мозилата примерно някой сайт, тук включвам и филми и сериали, понеже пробвах един епизод на  Hannibal  и някак си картината и звука не вървяха синхронизирано. Същото предполагам, че някой  програма за пускане на филмове има опция 16:9, че  при 1920*1080 ми го слага на цял екран, а при 1280 нали с черна лента от горе и от долу.  Пробвах и един HD клип в  youtube и там  имах чувство то, че картината върви по забавено и се разминават от звука. Същото не знам защо но някои сайтове ми ги изкарваше вместо на цял екран както до сега, примерно фейсбук ми го слага някъде по средата на монитора и реално от ляво и от дясно има доста празно бяло пространство. Предполагам, че  всичкото това за забавянето идва от машината и когато сложа  новата конфигурация няма да има такова забавяне, или пък може понеже не бях инсталирал диска към новия монитор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Толкова много въпроси си написал,че да се чуди човек,как да отговори на всеки.Да ги цитира и отговаря един по един,нужно много време...Ще дам някои отговори,ти гадай,към кои от въпросите са:Когато ,човек присвива очи,за да види нещо дребно,не е от монитора,а от късогледство.Бавното отваряне на файлове и всичко от браузърите,не е от монитора,а от компютъра.Ако видео драйвъра на компютъра,не е точен или не е конфигуриран правилно за възможностите на новия монитор,ще има много малко забявяне и по некачествена картина.Филми и сериали онлай,когато се разминава звук и картина е от флаш плейъра на системата.Когато отвориш страница(фейсбук) и има празно от ляво и дясно увеличаваш мащаба от браузъра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Марка и модел на компютъра. Трябва да видим видеокартата ти каква разделителна способност поддържа и съответно има ли възможност за HDMI свързване. Трябва да внимаваш и как гледаш на новия монитор. Ако тръгваш да се взираш имаш нещо което не е настроено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, благодаря. Сегашния компютър е купуван сглобен от магазина, така че реално няма марка, а и все пак е  преди 3-5г. купувам, иначе на новия компютър видеокартата  има 1 порт HDMI  - Asus Radeon  HD7870-DC2TG-2GD5-V2 .   С  speecy показва, че сегашното видео  е G33/G31 Express Chipset Family.     Димитър 59, а възможно ли е контраста и яркостта  да е била на 100% и предвид това, че не съм свикнал на IPS да е заради това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...