Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Свързване на TV-то към DisplayPort


Препоръчан отговор

Публикувано изображение
Вместо да е свързан към HDMI, както е в момента.
Целта ми е да мога да използвам и Display Port-входа, докато монитора да се свърже към HDMI-входа. За целта мисля, че ще ми трябват два "адаптера" тоест за кабела на монитора ще ми трябва (DVI to HDMI), а за кабела на TV-то ще ми трябва (HDMI to Display Port).
Проблема е, че не съм сигурен дали това е най-добрия избор. Не съм сигурен дали в действителност HDMI се счита като от първостепенно значение спрямо Display Port или пък е възможно DVI входа да се счита като по-важен от Display Port?
Или в крайна сметка може би Display Port да се счита за по-важен от HDMI и ако е така, то тогава ще е достатъчно да закупя само адаптер DVI to Display Port, докато TV-то ще си остане свързан към HDMI, както е и в момента.
Главната цел на всичко това е да направя така, че монитора ми да се счита като дисплеи номер едно тоест "приоритет номер 1".
Към настоящия момент, монитора е свързан с DVI-D to DVI-D.
Когато включа компютъра искам първоначалното зареждане както и bios-настройките, да ми се показват на екрана на монитора, а не на екрана на TV-то.
Въпреки, че монитора е зададен като "основен дисплей"!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...