Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си обновя биосът?

Martin92

Препоръчан отговор

Здравейте! Ще може ли да ми помогнете с преинсталацията на биос? Търсих в официалния сайт на Сименс ,но не намерих ,това което ми трябва. Компютъра ми е Fujitsu Siemens - Esprimo 5720. Нуждая се от най-новата версия на биос. От каде да я изтегля и как да го обнова-преинсталирам? 
В момента съм с тази версия биос - Phoenix BIOS 6.00 R1.18.2581.A1
Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както се вижда от снимката имаш линк към страницата с БИОС. Ако там няма, една ли ще намериш съответния...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хардуерен ъпгрейд. Имам известен проблем с видеокарта АМД-5450 ,която не тръгва на този компютър. Тествал съм Nvidia от на мой приятел компътъра и стана ,а моето АМД на неговия също тръгна без проблем. 

Както се вижда от снимката имаш линк към страницата с БИОС. Ако там няма, една ли ще намериш съответния...

Линковете водят до някаквъ платена програма: http://biosagentplus.com/?ref=40

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам знаете какви рискове крие обновяването на биоса, вие си преценете дали си заслужава риска. Аз лично не съм сигурен дали всичко е настроено както трябва, просто няма начин да не тръгне видеокартата на вашето дъно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам знаете какви рискове крие обновяването на биоса, вие си преценете дали си заслужава риска. Аз лично не съм сигурен дали всичко е настроено както трябва, просто няма начин да не тръгне видеокартата на вашето дъно.

Що се однася до опционалните възмможности на наличния биос ,те са изчерпани. Ровил съм се ,тествал съм и все не се получава. Не виждам друга логична причина за тази несъвместимост. 

П.С. сканирах безплатно с въпросната програма и откри че са налични следните обновления: 

Така като гледам нищо полезно или подробно.  :speak:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да ми се свалят обновленията трябва да закупя продукта ,само сканирането е безплатно. Но въпреки това нямам гаранция ,че ще се дръпнат правилните файлове и да го закупим. Нямам особено доверие на подобни приложения. Най-неприятното е ,че не открих ъпдейти в официалния сайт на Сименс и за това решихме да се обърнем към вас. 

Според мен тук има нужното

А малко по-подробна информация ,кой файл да изтегля и как да го инсталираме? ОС е ХР ,ако това има значение. Напълно невеж съм в преинсталацията на биос. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Биоса няма да ти реши  проблема изобщо. Смени картата  с друга .

На какво се дължи въпросната несъвместимост? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На дъното  и на това ,че компютъра е стар на библия.  Никой я не е подкарал тая карта (включително и аз)  на същия модел който ми е в краката в момента. Ей това имам аз 

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Марто ми е съсед и се опитваме заедно да решим този проблем. Но и аз не разбирам много. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смени картата с някоя пак такава за 50 кинта на Nvidia . И без това  това видео освен за филми  за друго не става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И това го обмислям. Явно така ще стане. Това с обновлението на BIOS е идея на Soviet ,но на моята щайка явно няма да го бъде. Цяла вечер търсиме и сме на нулата.  :doh: Той преди малко звъня на неговпознат да пита и пак нищо конкретно. Видяло се е че няма да го бъде. Все пак ви благодаря момчета. Поне пробвахме.  :go ahead:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста по-нов биос 6.60 има от 24 септември 2013. Ако все пак ще се решавате да действате по тази линия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не става. Дава грешка. 

Доста по-нов биос 6.60 има от 24 септември 2013. Ако все пак ще се решавате да действате по тази линия.

Ок и тока ,като го свалиме какво? Дата - BS-ALL ли за инстелираме ,защото при bios set и dsk flash дава някаква грешка? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момчета причината е хардуерна а  не софтуерна . Няма как да пуснете нещо да работи след като има липси на самата платка. Внимавайте да не разстреляте  компютъра с някой грешен флаш,че после ше си слагате бирата на него :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То посочените биоси все нещо ще подобрят, но да не премигне тока :D  Ама който е по-наясно, да им каже стъпките за действие, какво да свалят от страницата, кое на какво да запишат, какво да стартират и прочее

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е за мой компютър бих пробвал да цъкна на всичко ,но с чужд ще ми е гадно ,ако го прецакам ,така че се оттеглям ,като не разбирам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...