Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избора на лаптоп

Препоръчан отговор

Здравейте, всички!

Тази година съм студент първа година със специалност софтуерни и интернет технологии. Тук идва нуждата от закупуване на лаптоп. Моля ви да ми помогнете, като ще съм изключително благодарен, ако поствате аргументирани отговори. Бюджета ми е 1000-1200 лв. Главно ми трябва за програмиране, но за това не се изисква извънземен лаптоп. Аз разбира се не мога да се задоволя само с това, хаха. Ще ми трябва и спокойно да подкарам някоя нова игричка и така нататък, знаете как е, ако въобще това е възможно за тоя бюджет. Поразпитах тук-там, защото не ми се е налагало скоро да съм в крак с нетбуковете. Силно ме съветваха процесора да е Intel Core i5 - http://news.laptop.bg/intel-core-i5-4200m/. Държах доста да ме ориентират за марка, казаха ми Toshiba, след това ме отказаха и някакви такива, абе, вие сте хората! Тоя ми грабна окото, но имам притеснения и за него http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-lenovo-ideapad-b50-70-59-421074.html. Първото е видео картата, вярно е full HD, то добре ама... за филми.  :D Не ми вдъхва доверие. А процесора? 1.6 не е ли малко? Вярно, че се овърлоква до 2.6, но не знам, вие кажете. Очаквам вашите предложения. Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Лаптоп за игри и то по-новите в този ценови диапазон просто забрави да намериш.

2. Не е и за предпочитане да правиш каквото и да било клокване.

Причината е само една и е коментирана многократно. Лаптопите куцат откъм охлаждане. Всяко едно прегряване или работа на температури над 70 градуса убиват лаптопа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на принципа - ако ще е гарга, да е рошава :)

Не знам доколко резолюцията на екрана ти е важна, но ако не - то аз бих заложил на това:

- HP ProBook 450 E9Y44EA ( ако ти се дават 90 кинта отгоре )

- HP ProBook 450 H6P53EA ( аналогично на горното, но с 3-то поколение процесор и вместващо се в цената )

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Лаптоп за игри и то по-новите в този ценови диапазон просто забрави да намериш.

2. Не е и за предпочитане да правиш каквото и да било клокване.

Причината е само една и е коментирана многократно. Лаптопите куцат откъм охлаждане. Всяко едно прегряване или работа на температури над 70 градуса убиват лаптопа.

Emokostov, а освен да ми изясните някои неща, за което съм Ви благодарен, може ли да ми помогнете при избора..? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Emokostov, а освен да ми изясните някои неща, за което съм Ви благодарен, може ли да ми помогнете при избора..? 

За тези пари няма да имаш лаптоп за игри. За работа може. Доколкото виждам колегите са ти предложили вече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари няма да имаш лаптоп за игри. За работа може. Доколкото виждам колегите са ти предложили вече.

Добре де, не го взимам за игри, какво се хвана за тия игри.. може ли да ми кажеш как е този - http://www.lenovoonline.bg/les/home.nsf/Product.xsp?pID=5185A3AEBC662099C2257C9400429CBF

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Избягвай моделите с Nvidia карти понеже греят доста и това не е добре за машината. Не съм се хванал игрите, просто те предупреждавам да си знаеш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отделно на всичко - 820-ката е по-слабо видео от AMD-тата в двете НР-та от по-горе, така че ще страдаш и от слаба видеопроизводителност ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хубав е модела, но провери видеото да не е 64-битово, че ме гони спомен, че по едно време в повечето Lenovo-та 740-ките бяха 64-битови и ако е така - лично аз не бих заложил на него

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...