Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Въпрос за процесор i5 3570k


Гост

Препоръчан отговор

Публикувано изображениеИскам да попитам дали ще ми стигнат 400w за i5 3570k със следните компоненти? 

Като ти гледам подписа не ти трябва точно този процесор. Потърси друг за 1155.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И 350 щве ти стигнат. Тия части не минават 200 консумация

Дано си прав. Прочетох, че консумацията на i5-цата е 77W, а на pentium-а е 55W.

Като ти гледам подписа не ти трябва точно този процесор. Потърси друг за 1155.

i5 3570 става ли? И без това няма да клоквам процесора

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще стигнат - за ватовете говоря - качеството е друг въпрос.

И наистина клокърски процесор с това дъно няма смисъл освен ако не ти го дават на цената на без-К 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ко? Не.

Има различни калкулатори в интернет: ЛИНК към Google. (всички се презастраховат, показвайки резултати по-високи от реалните)Качеството на захранването е важното и основното!!!Казваш 400 Вата. Това е общата сумарна мощност.Важно е на 12 волтовата верига колко ампера има.Захранването има 3,3 Волтова верига, 5 Волтова верига, 12 Волтова верига и т.н.Произлизайки от Физика 8-ми клас (или може и в 9-ти да се учеше), то формулата е следната:V*A=WВолтажа по Ампеража дава Ватовете.Демек:По-важно е 12 волтовата верига на захранването какъв ампераж има (и следователно ватовете) от колкото целият обобщен 9сумирам) волтаж на захранването.От тук следва, че качеството е по-важно!!!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Клокнат 3570К и 200 вата може да стигне (не съм го засичал самостоятелно и го казвам малко относително),но както писаха-с това дъно няма да стане.Иначе захранването хич не е добро и го смени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има различни калкулатори в интернет: ЛИНК към Google. (всички се презастраховат, показвайки резултати по-високи от реалните) Качеството на захранването е важното и основното!!! Казваш 400 Вата. Това е общата сумарна мощност. Важно е на 12 волтовата верига колко ампера има. Захранването има 3,3 Волтова верига, 5 Волтова верига, 12 Волтова верига и т.н. Произлизайки от Физика 8-ми клас (или може и в 9-ти да се учеше), то формулата е следната: V*A=W Волтажа по Ампеража дава Ватовете. Демек: По-важно е 12 волтовата верига на захранването какъв ампераж има (и следователно ватовете) от колкото целият обобщен 9сумирам) волтаж на захранването. От тук следва, че качеството е по-важно!!!

Захранването е Cooler Master Elite PSU 400W (Дойде с PC кутията)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...