Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не успявам да стартирам никакви bootable флаш памети на asus eee pc 701

Merilyn33

Препоръчан отговор

Здравейте!

Вероятно повтарям темата, но мисля, че ситуацията при мен е малко особена. Помолиха ме да преинсталирам OS(Windows XP) на Asus eee pc 701. По навик първата ми работа беше да вляза и да сменя приоритетите на проверка за зареждане в биоса, след това обаче стана интересно. Записах към 3  bootable флашки с Windows и дори една с Linux, пробвах ги на други PC - тръгват, обаче на нетбука - не. Пробвах всички портове, опитах да стартирам с F6, Enter и въобще половината клавиатура, но не се получава. Сложих и някои драйвъри на флашката, но без резултат. Чух за някаква "версия" със симулатори, но не ми е много ясно. Въпросът ми е кое е копчето за стартиране на външен носител преди Win-а на този модел (нещо с копче и без копче не ми се получава) и евентуално какво точно освен OS трябва да има на външния носител?

Благодаря предварително!

Поздрави! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Зададено ли е като FirstBootDevice да е флашката?

2. Разрешени ли са USB портовете от биоса на лаптопа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Зададено ли е като FirstBootDevice да е флашката?

2. Разрешени ли са USB портовете от биоса на лаптопа?

1. Зададена е.

2. Не съм проверила, но мисля че са, сега ще го видя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Зададена е.

2. Не съм проверила, но мисля че са, сега ще го видя.

Също така виж дали биос разпознава флашката като си я сложил в портовете. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвайте Esc за избор на първо зареждащо устройство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Често има опция за разрешаване/забраняване на бутване от външен носител..

.....

Сега като се зачетох по-внимателно, ми става ясно, че май флашките не са направени както трябва. Как добавяте някакви драйвъри и т.н.??!!  Има си програмки за това.... Вероятно сте изкопирали диска директно и толкова...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте, че дрънкам глупости в тази тема, но не искам да пускам нова. Преинсталирах го това чудо и драйвъри му сложих, но не иска и не иска да тръгне интернета през Wi-Fi. Пише, че е свързан но... всъщност го няма! И при работа с кабел, върви известно време и пак спира... Търсих разни решения на проблема, но не се получава...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като не ти се получава, защо просто за 2 мин. да си изтеглиш plopboot и да го настроиш ?

Защото EEEPC няма C/DVD, а и RaP_a_HoLicK едва ли ще се сбори с модифицирането на BIOS-a си за поддръжа на Plop BIOS

Проверете в Internet Protocol v4 в Properties на всяа от мрежовите карти дали е маркиран Автоматичният избор на DNS адреси. Ако не е - маркирайте го. Рестартирайте връзката с Wifi. Пробвайте браузването. Ако това не помогне пробвайте да сложите следните DNS адреси:

208.67.222.222

208.67.220.220

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ти plopboot знаеш ли какво е приятел :) Няма нищо общо с т'ва, че няма сд/двд.

Да, много добре ми е известно, какво е plop, приятел! От флопи ли искаш да го зарежда? Да, така може. Но, като знам в какво състояние са масово ФДУ, вероятността да бере ядове е огромна.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, много добре ми е известно, какво е plop, приятел! От флопи ли искаш да го зарежда? Да, така може. Но, като знам в какво състояние са масово ФДУ, вероятността да бере ядове е огромна.

Името на темата е "Не успявам да стартирам никакви bootable флаш памети на asus eee pc 701" Какви флопита те вълнуват :)  С плоп-а може да боотне от флашка дори и биоса да не го поддържа :) Спирам да коментирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А сигурно ли че юсб-тата му работят ? Няма начин да не иска да бутне другояче, единствено това е възможния сценарий. Втория е на ниво биос да не се поддържа бутване от флаш устройство, но не вярвам тъй като това нетбуче не е толкова старо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С плоп-а може да боотне от флашка дори и биоса да не го поддържа :) Спирам да коментирам

Твърде високомерно и нищо полезно не казващо!

По принцип тоя модел поддържа USB Boot, а при стартиране на компютъра, с натисане на Esc клавиша излиза достъпът до менюто за избор на зареждащо устройство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3-4 години на един нетбук Deluxe се измъчих така докато разбера, че иска освен от биоса първото бутващо устройство да е USB, при стартирането също трябва да се изкара буут менюто и от там да му се зададе USB. Иначе 2-те опции поотделно не сработваха и посмъртно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин да не бутне, отново казвам единствено ако не работят USB-тата. Трябва да сработва и по двата начина - зададено от биос като първо стартиращо устройство, или чрез извикване на буут менюто с даден клавиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Евентуално може в BIOS да е изключена USB Support

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 месеца по-късно...

Също така виж дали биос разпознава флашката като си я сложил в портовете. 

http://www.4shared.com/file/jykX20Fgba/EEEPCXPV3.html

почвам отзад....напред...

това е второто.....това е истинското ХР с всички драйвери.....за 701-4гб

http://www.4shared.com/file/rlORgKZ5ce/rufus-147.html

това е първото.....програма за форматиране на буутваща флашка примерно 2 - 4 гб и запис на ХР-то

успех....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж при стартиране на нетбука с натискане на клавиш Esc в менюто ще се появи USB...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Извинявайте, че дрънкам глупости в тази тема, но не искам да пускам нова. Преинсталирах го това чудо и драйвъри му сложих, но не иска и не иска да тръгне интернета през Wi-Fi. Пише, че е свързан но... всъщност го няма! И при работа с кабел, върви известно време и пак спира... Търсих разни решения на проблема, но не се получава...

Което значи, че останалите писаници след този въпрос и отговора веднага след него, са безпредметни - вече проблем е друг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...