Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD Dual Graphics въпрос.

Препоръчан отговор

Здравейте, един приятел ме помоли да му сглобя една конфигурация без кутия. Направих му това:

1. http://nikem-bg.net/cart/43405p2r47067p1r45553p1r43848p1r49910p1rf.html

Но той си има и видеокарта Sapphire Radeon HD6670 2 GB GDDR3 и целта е да се направи Dual Graphics с вградената. Въпросът ми е дали компонентите за Dual Graphics съвпадат точно ? На Сайта на Gigabyte Пише:

Multi-Graphics TechnologySupport for AMD Dual Graphics technology* Only A series APUs support AMD Dual Graphics.

Процесора, който съм избрал е A8-5600K APU с Radeon HD 7560D.

И вторият ми въпрос това захранване ще издържи ли тази конфигурация ? Видеокартата не изисква допълнително захранване. Благодаря предварително. Съжалявам ако темата е в грешен раздел, чудех се къде да е...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло не мисля, че ще има проблеми, но паметта за тези процесори с вградената карта трябва да е с по-висока честота, за да има по-добра производителност. Тук можеш да видиш малко инфо по въпроса.

Вече всичко зависи от бюджета, не е много удачно да се слага и 2GB памет на дъно само с 2 слота, защото при ъпгрейд за двуканален режим ще ти трябва още една плочка 2GB и до там, мястото свърши. Докато една 4GB 1600-1866Mhz и след време още една ще бъде по-добър вариант. Забравих по-горе да го напиша, но при двуканален режим на паметта ще се увеличи производителността на вградената карта!

Кажете бюджета си и като цяло какво целите от тази кофигурация :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло не мисля, че ще има проблеми, но паметта за тези процесори с вградената карта трябва да е с по-висока честота, за да има по-добра производителност. Тук можеш да видиш малко инфо по въпроса.

Вече всичко зависи от бюджета, не е много удачно да се слага и 2GB памет на дъно само с 2 слота, защото при ъпгрейд за двуканален режим ще ти трябва още една плочка 2GB и до там, мястото свърши. Докато една 4GB 1600-1866Mhz и след време още една ще бъде по-добър вариант. Забравих по-горе да го напиша, но при двуканален режим на паметта ще се увеличи производителността на вградената карта!

Кажете бюджета си и като цяло какво целите от тази кофигурация :)

Не се бях сетил, че APU-то работи по-добре при по-добра RAM. Ами конфигурацията е с 2 плочки по 2 GB рам. Но бюджета не стига за 1866 MHz.... Предполагам от биоса може да се вдигне честотата на 1600 ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи от дъното и от самата памет дали може да понесе клок. По-добре 1х4GB памет и по-късно друга, защото хич не си заслужава тази инвестиция в 2х2GB.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...