Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да трия преди да сложа нови драйвери за видеото

Препоръчан отговор

Ще слагам тези драйвери на видеото ми (HD7870).Понеже знам,че за да не стават проблеми трябва да съм изтрил максимално добре старите.Въпроса ми е само AMD Catalyst стига ли,или и NVIDIA PhysX Трябва да махам и трябва ли след Uninstall-a да трия и някои папки ръчно? Ето какво имам инсталирано в момента.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

AMD си имат инструмент, за премахване на техни драйвери и приложения. Свали си го, и пусни да почисти всичко. После си свали приложението им за ъпдейт. То ще ти покаже най-добрия вариант на драйвера за теб.

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/find-a-driver.aspx

http://support.amd.com/en-us/download

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще слагам тези драйвери на видеото ми (HD7870).Понеже знам,че за да не стават проблеми трябва да съм изтрил максимално добре старите.Въпроса ми е само AMD Catalyst стига ли,или и NVIDIA PhysX Трябва да махам и трябва ли след Uninstall-a да трия и някои папки ръчно? Ето какво имам инсталирано в момента.

Видеокартата е  на AMD ! Значи  AMD Catalyst !

NVIDIA PhysX  няма работа освен ако не сте в някакъв сценарий да имате и AMD карта и NVIDIA такава ( вградени и невградени такива -интересно защо и как но това си е др .тема)

Краткия отговор е  деинсталиране на старите драйвери и инсталиране на новите AMD Catalyst .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми нямам Nvidia карта и се очудвам откъде са се взели тия драйвери.Със сигурност не съм ги търсел да ги свалям и записвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инсталирай новите драйвери направо. Новите инструменти са направени така, че да те предупредят, че има Old Drivers и ще те питат искаш ли да ги деинсталираш. След като потвърдиш инструмента прави всичко.

Инсталирай една Aida или Speccy, за да видим точно какви са ти компонентите. Не е нормално да инсталираш драйвер за АТИ карта пък да имаш драйвери за Nvidia.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо да не е нормално да има Nvidia PhysX ?! Някои игри го искат, дори да нямаш карта Nvidia. Иначе по темата, аз като преинсталирам драйверите, първо махам старите, после под Save mode с програмката Driver Sweeper почиствам остатъците и тогава слагам новите. Nvidia PhysX не пипам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо да не е нормално да има Nvidia PhysX ?! Някои игри го искат, дори да нямаш карта Nvidia. Иначе по темата, аз като преинсталирам драйверите, първо махам старите, после под Save mode с програмката Driver Sweeper почиствам остатъците и тогава слагам новите. Nvidia PhysX не пипам.

Варианти има колега. Аз досега не съм деинсталирал драйвери. Върши го инструмента по време на инсталация. Твоя метод също е много добър, просто човек трябва да знае какво деинсталира и какво чисти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...