Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с FPS-то.

ThunderEnergy

Препоръчан отговор

Чувствам се все едно FPS-то ми седи каптнато.
В играта League Of Legends не мърда от 60FPS.
Ако можете да ми дадете някой съвети, компютърът ми е нов ето и темата в която го зглобявах : https://www.kaldata.com/forums/topic/231079-%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%BE-1700-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0/page-3#entry2934291

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дайте повече подробности за операционната система и за инсталираните драйвери.

Играта оригинална ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

League of Legedns е безплатна игра, та навярно е оригинала.. Просто човека трябва да влезе в настройките на играта да даде на графика и там има една опциика за FPS (frame rate cap). 
От там да го направи на 80 или на unescaped и да си пусне vsync

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дайте повече подробности за операционната система и за инсталираните драйвери.

Играта оригинална ли е?

Стига с тези въпроси бе :D Особено пък играта била ли оригинална, ако наистина искате да помогнете, един search за 2 секунди ще спести много писане :D

Вариантите са 2. В настройките за видеото има най-долу едно падащо меню, от което си избираш на колко да ти заключи кадрите в секунда. Но най-вероятно не е от него :D Точно над него им отметка Wait for Vertical Sync, махаш я и си готов  :rolleyes:  Вертикалната синхронизация ти заключва кадрите в секунда да съвпадат с херцовете на монитора, за всеки случай да спомена, ако някой се чуди за какво става въпрос. 

От там да го направи на 80 или на unescaped и да си пусне vsync

С машината с която е, просто няма смисъл да си заключва фпс-то на колкото и да е под 120. Просто маха v-sync, и от падащото меню на uncapped, и ще гледаш как ще лети с над 250-300 fps  :whist:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И защо му е да маха ограничението, след като едва ли монитора му работи над 60 херца? Вярно, има малка вероятност да ползва още CRT  монитор, но едва ли. Още по-малка пък е вероятността да притежава монитор, струващ два пъти повече от щайгата му, та да си ограничава кадрите на 120 или 140.  И не виждам смисъл да се тормози видеокартата с премахване на ограничението от 60 fps.  Причината - по-голям шум, повече топлина и по-бързо скапване на системата.  Лично аз само в един единствен случай  махам вертикалната синхронизация - когато играта е достатъчно калпаво напрвена, за да не може да върви добре с ВС. Тоя сега дето ще ми напомни за лага ще кажа, че всичко се оправя с два клика от настройките на драйверите. 

Всъщност, на всяка игра трябва да се гледа поотделно. Има игри, които вървят най-добре с 30 fps  за определена система. Дори в момента играя такава игра. Ограничих си я на 30 fps,  защото така мога да ползвам максимални детайли с АА при FullHD,  а играта си заслужава картинката. И причината е пак недобре работеща вертикална синхронизация в гранични режими, когато да кажем кадрите са десетина процента повече от необходимите минимални. Какво да се прави, разработчиците са избрали тоя подход. Хубавото в случая е това, е 30 fps  при игра трудно се различават от 50. Но такива игри, дето се играят с 30 fps  без проблем, съм срещал точно две в дългата ми геймърска кариера. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, на всяка игра трябва да се гледа поотделно. 

И тук е такава ситуацията, просто играта се играе доста по приятно с повече фпс, поради необясними причини. Иначе и аз съм против махането на v-sync, но има изключения  :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако можете да ми дадете някой съвети, компютърът ми е нов ето и темата в която го зглобявах : https://www.kaldata.com/forums/topic/231079-%D0%B3%D0%B5%D0%B9%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%BE-1700-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0/page-3#entry2934291

ограничен си до 60 кадъра щото е пуснат vsync и монитора работи на 60 hz. това е най добрия вариант, ако примерно картата прави 200 кадъра и монитора покаже само 60 от тях от време на време ще се вижда като сечене на картината... карай си така. ако си на crt и го пуснеш на 100 hz тогава има смисъл да си караш на 100 кадъра...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Vsync в някои игри добавя закъснение м/у подаване на команда от клавиатура-мишка и изпълнението и на монитора. В L4D2 това просто не е библейско и карам с 250 фпс... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И тук е такава ситуацията, просто играта се играе доста по приятно с повече фпс, поради необясними причини. Иначе и аз съм против махането на v-sync, но има изключения  :rolleyes:

Да, аз затова и дадох примери. Не играя тая игра, но я имам инсталирана на компютъра. Всъщност, с ВС  при мен се играе добре. Дори много добре. По-добре няма и как да се играе, защото се изобразяват всички 60 fps  до един, а за повече няма накъде. Не знам какъв е точно проблема тук, но ако fps  са ограничени не от вертикалната синхронизация а от опцията за ограничаване на fps от видеокартата, то тогава 99 на сто няма пълен синхрон с монитора и се забелязва тиъринг. Ако това е проблема, то просто трябва да се изключи тая опция и да се включи вертикалната синхронизация. Има го и момента при много игри, че въпреки включената вертикална синхронизация, то тя не работи добре  точно заради твърде многото изчислявани кадри от видеокартата. Затова и се слага едно ограничение на 60 fps  или някаква близка стойност, така прескачанията в картината се избягват. Лично аз ползвам това при няколко игри, но ограничението на кадрите става от Riva Tuner Statistics Server.

2014-09-06_120653.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...