Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"ППП" Програма за Правяне на Програма

Препоръчан отговор

Здравейте, значи по принцип пиша електронни книги и ги продавам (пдф-формат), но искам да си ги защитя. Значи имам една програма която си чета неща за афилейт маркетинг, тази програма много ми харесва защото винаги когато искам да чета нещо трябва да влезна в програмата да си напиша емайла с който съм купил тази програма и да си въведа паролата, и на всичкото отгоре така е направено че никакъв текст не може да се копира от него. (Това е супер защото по този начин мисля че си защитават труда.)

И въпросът ми как мога горе-долу да направя и аз нещо такова ? След като някой е купил електронната ми книга да се логне и да си чете нещата там ?  Аз мисля че нещо може да се направи с Visual Studio  но не съм напълно сигурен.

Ако някой има който може да ми помогне, ще съм много благодарен,ако желае може чрез TeamViewer да мога покажа въпросната програма.

Готов съм да платя на някой, който си вярва и мисли че ще може да направи това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, значи по принцип пиша електронни книги и ги продавам (пдф-формат), но искам да си ги защитя. Значи имам една програма която си чета неща за афилейт маркетинг, тази програма много ми харесва защото винаги когато искам да чета нещо трябва да влезна в програмата да си напиша емайла с който съм купил тази програма и да си въведа паролата, и на всичкото отгоре така е направено че никакъв текст не може да се копира от него. (Това е супер защото по този начин мисля че си защитават труда.)

И въпросът ми как мога горе-долу да направя и аз нещо такова ? След като някой е купил електронната ми книга да се логне и да си чете нещата там ?  Аз мисля че нещо може да се направи с Visual Studio  но не съм напълно сигурен.

Ако някой има който може да ми помогне, ще съм много благодарен,ако желае може чрез TeamViewer да мога покажа въпросната програма.

Здравей

По принцип съм напълно за да си защитаваш авторското право. Със сигурност има варианти, но...

Това което описваш е хубаво, но дали е оправдано първо от финансова гледна точка - дали ще спестиш или ще се набуташ. На всяка защита се намира начин да се заобиколи.

Второ - дали клиентите на всички устройства ще има постоянен достъп до интернет - нали имаш предвид да се чете онлайн ?

Аз например бих искал да си изтегля книгата, да си у кача на някакъв рийдър и да си я чета.

Приятен ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Начинанието ти е безсмислено. В момента, в който някакъв текст се покаже на екрана ми, независимо под каква форма, мога съвсем лесно да го копирам. Единствено някакъв текст със странен фон или изкривен или в ралзлични цветове може да затрудни нещата, но тогава няма да е удобен за четене. Едва ли ще намерите ентусиасти, които да четат книгите ви написани на фона на разни "джинджифлюшки"...

Най-сигурният начин да предпазите книгите си от копиране е да ги издавате официално. След издаването нали всяка книга получава ISDN номер и съответно ако някой копира текст от книгата можете да имате съдебни претенции към него? (всъщност не знам кога една книга получава такъв номер, но вие сте в занаята и според мен би трябвало да знаете)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви момчета за бързите отговори. Добре, дайте някаква друга идея как мога да си защитя електронните книги от разпространяване в пиратски сайтове ?

До: Death Itself братле това са едни обикновени книги които си ги пишеш за съвсем прости неща и никой в сектора на афилейт маркетинг не си ги регистрира.

Здравей

По принцип съм напълно за да си защитаваш авторското право. Със сигурност има варианти, но...

Това което описваш е хубаво, но дали е оправдано първо от финансова гледна точка - дали ще спестиш или ще се набуташ. На всяка защита се намира начин да се заобиколи.

Второ - дали клиентите на всички устройства ще има постоянен достъп до интернет - нали имаш предвид да се чете онлайн ?

Аз например бих искал да си изтегля книгата, да си у кача на някакъв рийдър и да си я чета.

Приятен ден.

Да точно това имам предвид да се четат онлайн.

Добре това последното дето каза прав си и аз така бих постъпил, но как да бъда 100% сигурен че някой няма да ги качи някъде къде ще се изтеглят безплатно ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви момчета за бързите отговори. Добре, дайте някаква друга идея как мога да си защитя електронните книги от разпространяване в пиратски сайтове ?

До: Death Itself братле това са едни обикновени книги които си ги пишеш за съвсем прости неща и никой в сектора на афилейт маркетинг не си ги регистрира.

Щом са прости книго какво толкова искате да ги защитавате? АКо си купите професионалната версия ан Адоб АКробат можете да създавате защитени PDF.

Но си спомнете третия закон на Нютон :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре това последното дето каза прав си и аз така бих постъпил, но как да бъда 100% сигурен че някой няма да ги качи някъде къде ще се изтеглят безплатно ?

На практика - никак.

Щом са прости книго какво толкова искате да ги защитавате? АКо си купите професионалната версия ан Адоб АКробат можете да създавате защитени PDF.

Защитени, защитени - колко да са защитени. Няма такова нещо - 100% защитени. И с парола да са и със сертификат - дигнат ли им мерника - свършено е.

Друг вариант е шерването с ограничени права, ама и там не е 100%.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всички коментиращи не си спомняте крайното правило, че една врата се заключва заради добри хора - да видят и разберат, че не сте си в къщи.

Както е споменал Немо, третият закон на Нютон е фактор, който трябва да се отчете.

Според мен - обикновенна защита на pdf файлът, както е споменал Немо + по специален шрифт ще свършат перфектна работа. Който иска да открадне, няма да го спре нищо, тъй че... няма нужда от повече инвестиции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте от мен прочетох искането попитах чичко google и той ми каза , че има начин ето 1 страница за информация http://myebook.bg/?page_id=242  

2 страница за сваляне http://download.cnet.com/Adobe-Digital-Editions/3000-20412_4-10909959.html  ако имате желание

Погледнете и този сайт http://bukvite.bg/biblio/ долу в ляво има имейл може да попитате според мен ще ви отговорят късмет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами как няма да искам да ги защитавам ?! Представи си че продаваш някаква книга примерно за "Първи Стъпки в Google Adwords" и тази книга струва $47 както повечето, и виждаш че след няколко месеца тази твойта "книгичка" е попаднала в thepiratebay или blackhatworld. И какво правим ?! ми нищо затваряш си сайта и почваш да бачкаш.

Ти явно грешно си ме разбрал, като казах "прости книги" имах предвид лесни са за писане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами как няма да искам да ги защитавам ?! Представи си че продаваш някаква книга примерно за "Първи Стъпки в Google Adwords" и тази книга струва $47 както повечето, и виждаш че след няколко месеца тази твойта "книгичка" е попаднала в thepiratebay или blackhatworld. И какво правим ?! ми нищо затваряш си сайта и почваш да бачкаш.

Ти явно грешно си ме разбрал, като казах "прости книги" имах предвид лесни са за писане.

Явно вие не сте се изразил правилно.

А в първия си пост аз споменах третия закон на Нютон, препоръчвам ви да си спомните какъв беше той и да разсъдите над прилагането му в конкретната ситуация

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А в първия си пост аз споменах третия закон на Нютон, препоръчвам ви да си спомните какъв беше той и да разсъдите над прилагането му в конкретната ситуация

Надали третия закон на Исак Нютон ще ми помогне мерси все пак ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама и ти си чешит - само повтаряш "третия, третия ..." - не можа ли като за милиционери да го напишеш

Трети закон на Нютон - Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Ако едно тяло действа на друго тяло с дадена сила, то винаги второто тяло противодейства на първото с равна по големина и противоположна по посока сила, приложена в точката на взаимодействие.

Обаче какъв е извода ??? Да не се прави нищо - няма действие, няма противодействие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте от мен прочетох искането попитах чичко google и той ми каза , че има начин ето 1 страница за информация http://myebook.bg/?page_id=242

2 страница за сваляне http://download.cnet.com/Adobe-Digital-Editions/3000-20412_4-10909959.html  ако имате желание

Погледнете и този сайт http://bukvite.bg/biblio/ долу в ляво има имейл може да попитате според мен ще ви отговорят късмет.

Мерси колега писах им дано ми помогнат с нещо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама и ти си чешит - само повтаряш "третия, третия ..." - не можа ли като за милиционери да го напишеш

Обаче какъв е извода ??? Да не се прави нищо - няма действие, няма противодействие.

Извода е че не трябва да се влагат прекалени усилия за постигане на резултата. Защото противодействието ще е също толкова голямо. Има един принцип в сигурността: цената на защитата е процент от цената на информацията, която пази. Та в този контекст всички тези усилия от страна на автора ще доведат до това или някой да си направи труда със скрийнрийдър и OCR да оцифри и разпространи книгата или хората просто ще спрат да купуват тази книга заради неудобствата при четене

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извода е че не трябва да се влагат прекалени усилия за постигане на резултата. Защото противодействието ще е също толкова голямо. Има един принцип в сигурността: цената на защитата е процент от цената на информацията, която пази. Та в този контекст всички тези усилия от страна на автора ще доведат до това или някой да си направи труда със скрийнрийдър и OCR да оцифри и разпространи книгата или хората просто ще спрат да купуват тази книга заради неудобствата при четене

Това - с други думи - съм го казал още във втория пост.

Май - чукча писател, чукча не читател.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това - с други думи - съм го казал още във втория пост.

Май - чукча писател, чукча не читател.

Да съм казал че откривам колелото? Просто се опитвам да убедя автора да преразгледа начина, който си е избрал :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...