Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Странен процес в task manager "YTDownloader"


Препоръчан отговор

Здравейте!

Значи не помня в последно време да съм инсталирал въпросната програма за теглене и конвертиране на клипове от youtube, но със сигурност беше някои от моите познати тъй като разучих малко и разбрах кой е виновника.
Опитах се да премахна програма от "контролен панел" и "добавяне/премахване на програми", но не намерих въпросната програма.

Ето снимка от "диспечер на задачите" където в червено маркирах процеса:След това се разрових в интернет за нейното премахване, но не успях да намеря нищо което да помогне в случая, но от там научих, че това е нещо като "вирус" и точно поради тази причина взех да се замисля.
След това реших да направя едно търсене в системния диск за файлове/папки с име "YTDownloader" и открих следното:Отворих един от тези файлове и се появи бразуъра:Опитах да натисна "unistall" но не се получава нищо защото може би бутона трябва да свети синьо.

Освен тези проблеми забелязах, че понякога програмите се затварят сами, което е доста странно за мен.
Преди по-малко от месец направих една проверка за вируси като си пуснах тема в форума и ако имаше вируси то ги изчистих и след това преинсталирах уиндоуса.
Няколко седмици по-късно забелязвам странното поведение на системата макар и да се случи два-три пъти досега, то не е нормално такова поведение на системата.
Сигурно веднага ще ме пренасочвате към раздела "Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?"
Но все НЕ мисля че има нужда отново да пусна тема. Направих и сканиране за заплахи с програмата "Malwarebytes Anti-Malware", но не откри никакви заплахи.
Дано ми помогнете!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да го деинсталираш от Контрол Панела(Control Panel).

 

Опитах се да премахна програма от "контролен панел" и "добавяне/премахване на програми", но не намерих въпросната програма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На последния шот ти пише че трябва да ънчекнеш и тогава да деинсталираш,за това не ти е активен бутон Ънинстал!

ОК! значи опитах така, но все пак не съм сигурен дали реално съм премахнал цялата програма.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отворих един от тези файлове и се появи бразуъра:

attachicon.gifUntitled1.png

Махни отметките на двата реда започващи с Keep... и щракни бутона Uninstall

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Накрая сканирай с http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/dl/125/  под Safe Mode и рестартирай, ако поиска програмата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...