Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Няколко въпроса свързани с "Европейска здравна карта"


-------------

Препоръчан отговор

Ще отправя няколко въпрса към тези които са се сблъсквали с проблема - "Еропейска здравна карта"!

Та, въпроса е какво покрива  и изобщо покрива ли въобще нещо или е поредното недомислено парче пластмаса хранещо българската бюрокрация.

Не ,че няма какво да се прочете, но то някак не се връзва с действителноста? Да не влизам в подробности!

- Какво покрива, но не на теория!!!!!?

- Задължителен атрибут ли е при напускане на страната ни????

:no-no:  :mad:

 

Благодаря предварително!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Европейската здравноосигурителна карта или нейният еквивалент — временно заместващото я удостоверение, улеснява Вашия достъп до медицинско лечение, което може да се наложи при временното ви пребиваване в друга държава-членка на ЕС. Това лечение се предоставя в съответствие с правилата на посещаваната от Вас държава - членка, а направените разходи се възстановяват съгласно прилаганите в тази държава тарифи. Например, ако медицинската помощ в посещаваната от Вас държава е безплатна, вие също имате право на безплатна помощ при представяне на своята карта или еквивалентен документ.

Използването на европейската здравноосигурителна карта гарантира възстановяване на вашите медицински разходи на място или скоро след завръщането Ви у дома.

===

Това е безплатна карта, която в случай на нужда ви дава достъп до държавно медицинско обслужване по време на временен престой в някоя от 28-те държави от ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария при същите условия и на същите цени (безплатно в някои държави) като хората, осигуряващи се в съответната държава.

Картата се издава от вашия национален доставчик на здравноосигурителни услуги.

Внимание — Европейската здравноосигурителна карта:

не замества пътническата застраховка. Тя не покрива частно здравно обслужване или разходи като полет за връщане у дома или изгубени/откраднати вещи,

не покрива разходите ви, ако пътувате в чужбина специално с цел получаване на лечение,

не гарантира безплатно обслужване. Тъй като здравноосигурителната система на всяка държава е различна, услуги, които не се заплащат у дома, може да не са безплатни в друга държава.

Моля, имайте предвид: когато промените обичайното си местопребиваване, като се преместите в друга страна, трябва да се регистрирате с формуляр S1, а не да използвате ЕЗОК, за да получавате медицинска помощ в новата страна.

Източник: ТУК и ТУК

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Източник: ТУК и ТУК

 

Да, чел съм това.

По скоро ме интересуваха някой недоразумения, описани от мои познати при ползване на услугата. Явно различията произтичат от различните видове здравни системи в различните страни!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, чел съм това.

По скоро ме интересуваха някой недоразумения, описани от мои познати при ползване на услугата. Явно различията произтичат от различните видове здравни системи в различните страни!

Здравей,

така си е. Все пак всяка страна си има свое виждане за здравната система. За колко време ще пътуваш и къде?

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...