Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

интернет–Референдум (анкета)


adXok

Препоръчан отговор

Това е част от почти едногодишен проект за допитване (референдум) до хората в интернет-форуми.

Ако имате Ваши идеи за въпроси, просто пишете на посочения в анкетата e–mail. Не попълвайте ЕГН-та, телефони и прочие лично инфо. Не е нужно.

 

 

Референдум - анкета.doc

 

 

platon8OcVcjb.jpg

 

А това е съвсем новосформираната фейсбук-група по темата:
https://www.facebook...55118661214653/

 

* в нея можете да изтеглите и други свързани материали... за съжаление, трябва да се чете

* има идея и за направа на клипчета и влог в YouTube, но нямаме такива доброволци, които разбират от това и имат режисьорски нюх! (вратите са отворени, за хора които искат да са част от реализацията на идеите)

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 71
 • Създадено
 • Последен отговор

Като ти гледам наказанията, дето имаш през годините, ясно ми е какъв си вече...

И кой нормален прави анкета с 69 въпроса???

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Измамниците, които после ти се обаждат да ти искат 5000 кеш, за адвокат или за подкуп на съдията, щото синът ти бил катастрофирал и ударил дете,  някъде си. Или пък уж бил самия той, който бил пострадал тежко  и ти се обаждали от болницата, за да пратиш или дадеш на някого кеша за животоспасителната му операция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

platon8OcVcjb.jpg

"Насила хубост не става".

Не всички се вълнуват от обществените дела и това е тяхно право.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

sliderum, quickJO

неадекватни сте, момчета! Какви 5000 лв. какви наказания през годините?

всеки модератор може да те накаже за каквото си иска, ако го поиска... а и аз не се славя от тези, които могат да бъдат манипулирани. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

sliderum, quickJO

неадекватни сте, момчета! Какви 5000 лв. какви наказания през годините?

Да ти цитирам ли всички наказания???

Особено тези за политическа агитация???

И мислиш ли, че някой от нас, като модератор, би наложил наказание за (цитирам) "за каквото си иска"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами добре. Циганките, пардон сега вече ромки  "ясновидки", които ходеха и все още го правят, по къщите на хората, ей така набираха информация и после "познаваха" миналото на шараните, които вярват в тези глупости. Навремето, когато не се допускаха по-големи измами, минавката беше по някой комат хляб и малко сланина от по-малко заможните + някоя бяла стотинка. Сега измамниците имат едва ли не социологически и детективски агенции, за събиране на лична информация(лични данни като тези на номера на банкови сметки ЕГН-та и прочее, не са  нужни на точно тази прослойка, занимаваща се телефонните измами).

 

П.П. Абе къф е тоя таен апокрифен документ, уж "за интернет-референдум" Самата същност на интернет е да си on,  а не offline и да правиш каквото правиш в някой сайт, който си е явно показан, а не за да го прочетеш адреса му, да се налага да сваляш прикачена плява, където той бил написан. Що не постави адреса направо тук в коментара си?!?  Дайте го на Явор Колев тоя документ, или който е сега шеф на Националната агенция за сигурност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е част от почти едногодишен проект за допитване (референдум) до хората в интернет-форуми.

 

Аз прегледах въпросите отгоре-отгоре.

Не видях да има нещо глупаво или безмислено, така че не нападайте човека.

Пък и той изрично е написал относно егенета, личните данни и т.н., така че да оставим настрана конспирациите , циганките и мошениците

Дали ще може да се постигне и дали ще ни остави някой е друг въпрос

То това което се цели с тая анкета, ако постигне,... че ние ще сме доближили комунизма.

 

P.S. Много аkтуално е това на Платон....за безразличието на обикновените хора, много ми хареса.

Дава отговор на много въроси и проблеми.

Като ти гледам наказанията, дето имаш през годините, ясно ми е какъв си вече...

 

И сега понеже има наказания за политическа агитация, няма право да задава неудобни въпроси ? Така ли ?

А нещо за анкетата, т.е. по темата ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ох, вече съм обяснил. Лична информация на измамниците трябва, които после мамят самите хора или техни роднини и познати. Личните данни трябват на хора от други престъпни прослойки. Измамници с фирми фантоми за точене на ДДС, за теглене на кредити на чуждо име, или с фалшив поръчител, за фалшифициране на изборни резултати, за теглене от чужди банкови сметки, в това число и през банкомат. На тях са нужни само личните данни.  Не знам защо имам чувтвото че някои хора не могат да нарерят разлика между лична информация и лични данни(последните са свързаната с ползуването на правата и задълженията на лицето в ролята му на член на обществото част от личната информация, но далеч не цялата). На телефонните измамници които мамят най-често възрасните ви родители е нужна друга информация. За това дали и какви роднини имат. Деца, внуци, братя, сестри..Живи ли са те, здрави ли са обичат ли ги, бразят ли ги. От колко години или месеци не са се виждали, Къде пребивават те постоянно и къде с те в момента и дори за къде имат планове да бъдат, за да се уточни удобно време за провеждане на измамата. Шофьори ли са, каква кола карат. Обичат ли да пият и да се бият. Щото част от измамите причината за неприятностите на роднината се изтъква сбиване, а не катастрофа

 

 

 

Обаче... Странно би било изрично да се споменава на хората да не дават личните си данни, ако няма въпроси изискващи такива да бъдат давани? Не съм чел и нямам намерения да чета "анкетата". Само знам че от такива анкети никой питан в тях не е нещо прокопсал, а само тези които ги провеждат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз прегледах въпросите отгоре-отгоре.

Не видях да има нещо глупаво или безмислено, така че не нападайте човека.

Прегледай ги пак, ама не "отгоре-отгоре" тогава.

 

По темата към автора.

 

а и аз не се славя от тези, които могат да бъдат манипулирани. :)

Но определено се опитвате да манипулирате. Доста от въпросите са зададени с подвеждащ уклон.

Пример. В една значителна част от въпросите (10) се споменава "професионална гилдия".

При това, от втория до деветия допускат, че абсолютно непременно сте отговорили с "да" на първия. Дотук нищо лошо, ако останалите 9 въпроса не засягаха изключително  съществени и свързани неща. Макар и това нещо "професионална гилдия" изобщо да не е дефинирано по абсолютно никакъв начин в анкетата въпросите насочват към въоръжаването му/им с повече власт, от която и да е в момента присъстваща институция, дори парламента - щом те ще му определят бюджета, значи ефективно могат да блокират/насочват работата му. Ама ти сериозно ли? Дайте да направим нещо, няма да ви казвам какво е, но ще му дадем права да прави всичко в държавата. И ако не сте част от това нещо, в което само Господ знае как се влиза, сте подчовек - щото тва че гласувате реално нищо не значи - важните неща се определят и контролират от гилдиите.

Прилича ми на измисляне на нов строй - да го наречем Профгилдокрация, кво ще кажеш. Ама ако ще го ползваш искам авторски права като един виден капиталист, какъвто съм според определени колеги :)

не ми се занимава да коментирам останалите 6/7 от анкетата, но отгоре-отгоре (но пък по-отдолу от julienalexandrov :) ) ми се струва че ако намеря 5 въпроса които смятам за смислени, пак добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво следва от това, че ще попълните, изпратите и давате идеи за анкетата?

Ще бъде допълнена Интернет Конституцията като никога няма да има статичен, краен, твърд вариант. Всичко ще е динамично променливо, съобразно идеите на хората. Ако в един момент искаме монархия, пишем, променяме и предлагаме.

Ясно е, че ще има противоречия и ще трябва въпросите да се изглаждат, за да станат максимално разбираеми. Вече има такива отговори, като например подписаните международни закони да не се съгласуват с приет български закон, докато в същото време човека е написал, че не иска земята му да не може да се продава на чужденци, а само да се отдава под наем при определени условия за целите и предназначението на земята.

 

Никого не манипулирам, дори анкетите които идват по e–mail можем да ги преправяме, но няма нужда, защото човека, който я е изпратил ВИНАГИ може да прати нова версия на попълване.
Изборът е динамичен, явен, и променяем, какъвто динамичен е и живота в последните години. За какво ни е да манипулираме анкети, които така или иначе самите попълващи могат да попълнят наново!?

 

Аз винаги съм и ще агитирам хората да са активни политически. Да, аз също съм гласувал, първо за Симеон ("Царя"), после за Атака и след това за ГЕРБ. Гордея ли се с избора си... мне, не се гордея! Но пък бях активен, докато през 2010 г. не осъзнах, че всъщност не познавам Конституцията (бях я чел повърхностно през 2003, заради някакъв спор в правен форум).

Дали ще ми повярвате, че за този или онзи съм гласувал, е ваш, личен избор.

 

Аз не мога да го докажа, както и никой не може да докаже избора си, а поради това НЕ може да искаме отговорност дори от политика, когото твърдим че сме избрали! :)
Така ни задължава настоящата Конституция и ни поставя пред такива условия: даваме суверената си власт на шепа хора, без да можем да го докажем!
Аз твърдя, че тя е написана от тарикати за тарикати (на народен език така казано).

 

e–mail: [email protected]

vicarius е дума от латински и значи наместник, посредник, свързочник (такъв бях писан за в казармата)

 

Ако искате да знаете повече за мен, може да гледате в нета предаването по БНТ "Кауза.Бг" от 2013 г.
http://bnt.bg/predavaniya/kauza-bg/
(аз съм хубстника с очилата най-вляво; нямам представа дали пазят предаванията онлайн... едва ли)

 

Аз бях първия участник и първия изгонен участник (твърде нови идеи)! И разбира се, че ще е така. 
Казвам се Ивайло Найденов, от Ловеч, живея в Ловеч, на 34 г. учил съм в Езиковата гимназия и Инженерен дизайн.

Ето я и фейсбук-групата:
https://www.facebook.com/groups/755118661214653/


Там може да изтеглите и досега съставената Интернет–Конституция (от ноември 2013 започнахме по skype, e–mail).

Има още много да се допълва, но ако искате да го направите трябва и задължителна аргументация и поне един пример как предложението Ви за основен закон ще работи.

 

Там може да изтеглите и последно съставения вариант на Интернет Конституцията, където са обяснени професионалните гилдии (накратко).

 

Какво ще е професионална гилдия?

Това ще е гражданска структура по общини, съобразно това, каквито гражданите си сформират. Например шивачите си сформират профи-гилдия в община Тунджа, община Сливен и коя да е община.

Гилдията ще се ръководи от най-възрастния човек (пенсиониран), но и от най-младия (чирак, може и да е ученик все още, но навършил 18 г. пълнолетие) в съответната община!

Те ще приемат или недопукат човек в съответната гилдия с предложение за гласуване с ръка на насрочен прием и колкото хора присъстват.

Човек може да бъде приет в колкото интереси за профи-реализация иска (но гласът му като избирател по политически въпроси извън гилдията ще е само един, но по вътрешни за гилдиите въпроси може да гласува в колкото гилдии е приет).

Така сформираните гилдии ще пледират заплащане за своя труд и ще съчетават функциите на бюрата по труда и синдикатите (които иначе в момента са централизирани звена с бюрократични функции!).
Тези профи-гилдии ще опредлят с гласуване и общо средноаритметично заплатите на трите държавни власти: депутати, министри, съдии и администрация
Така ако гилдията на юристите, съдиите и магистратите искат да си гласуват собствени заплати от бюджета, няма да могат, а ще се съобразят с (ниските) заплати на чистачите, които влизат средноаритметично в сметката и гласуването на заплатите.
За повече и много обширни разяснения, трябва да прегледате и монографията "Свободните хора".

Това е страницата на общността във facebook, която е за свързани материали по темата изобщо, с основен акцент: свободните хора.
https://www.facebook.com/svobodnite

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не Щъ монархия. Не искам и "демонокрация" в сегашният й вариант. Това достатъчно ли е. Повече няма да отговарям . Ех, що не бяхме поне Швеция на Балканите!? Точно така - Швеция, не бучката захарна конфедерозолиция Шуецирейа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз не искам... но по-важният въпрос тогава към теб е:
А какво точно искаш?

 

(отговорите ти може и ще дадат насоки за нови идеи и предложения)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще е професионална гилдия?

Това ще е гражданска структура по общини, съобразно това, каквито гражданите си сформират. Например шивачите си сформират профи-гилдия в община Тунджа, община Сливен и коя да е община.

Гилдията ще се ръководи от най-възрастния човек (пенсиониран), но и от най-младия (чирак, може и да е ученик все още, но навършил 18 г. пълнолетие) в съответната община!

Те ще приемат или недопукат човек в съответната гилдия с предложение за гласуване с ръка на насрочен прием и колкото хора присъстват.

Човек може да бъде приет в колкото интереси за профи-реализация иска.

Така сформираните гилдии ще пледират заплащане за своя труд и ще съчетават функциите на бюрата по труда и синдикатите (които иначе в момента са централизирани звена с бюрократични функции!).

Тези профи-гилдии ще опредлят с гласуване и общо средноаритметично заплатите на трите държавни власти: депутати, министри, съдии и администрация

Така ако гилдията на юристите, съдиите и магистратите искат да си гласуват собствени заплати от бюджета, няма да могат, а ще се съобразят с (ниските) заплати на чистачите, които влизат средноаритметично в сметката и гласуването на заплатите.

Тва е як маскиран комунизъм ама. Най-възрастния и най-младия командват, способностите кучета ги яли... Прием с гласуване - т.е. ако нещо съм им крив на гилдията на метачите, няма да мога да си изкарвам хляба с метене или поне няма да ме защитават. Що говоря за метач ли? Средно аритметично на заплатите на метачките и на юристите... при бройката метачи спрямо юристи... Аз ще стана метач, честно ти казвам, що да се бъхтя да уча незнам си колко години, да се подготвям и да чета за всеки казус който изниква всеки ден, че това, че онова, като един метач ще взима заплата от същия порядък и се квалифицира за 2-3 часа... Отделно ще настоявам мойта гилдия (на метачите) да наложи закони за забрана на машините за миене на улиците - едно че пропускат дребни боклуци, и друго, че един камион взима хляба на поне 30-40 души с метли. Тия от гилдията на шофьорите да си гледат работата, не ги е срам - да карат тировете с домати. Макар че тирове с домати няма да има всъщност, щото гилдията на земеделците няма да иска да внасят евтини такива от Китай. А внезапно забогателите от толкоз гилдии българи ще могат да си позволят и скъпи.

adXok, вярвам, че си вярвате, че имате добри намерения, вашата там групичка. Ама нали знаеш (любима и много вярна поговорка) кой път е постлан с тях?

Ако ти трябва пример и за това - не сте се отказали от насилствените медицински опити върху хора, нали? Е, ако има Ад, мисля си, че там не може да няма местенце за индивиди с подобни желания...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз не искам... но по-важният въпрос тогава към теб е:

А какво точно искаш?

Искам подобни анкетьори като теб де не ми досаждат повече. Плъзнахте навсякъде с безсмислени анкети и опити да ни манипулирате! Дори да попълним анкетата то , какво - какво ще последва? Ще се промени ли нещо, някой ще си вземе ли урок?????

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 

Ако ти трябва пример и за това - не сте се отказали от насилствените медицински опити върху хора, нали? Е, ако има Ад, мисля си, че там не може да няма местенце за индивиди с подобни желания...

Може около едногодишната политическа свръх активност на колегата, да е в резултат на такъв опит. Кой знае дали не е станал супермен. like this:

618x346.jpg

 

 

Или поне супер Любо. Неговата картинка няма да показвам, щото е част от реклама на търговска марка :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам подобни анкетьори като теб де не ми досаждат повече. Плъзнахте навсякъде с безсмислени анкети и опити да ни манипулирате! Дори да попълним анкетата то , какво - какво ще последва? Ще се промени ли нещо, някой ще си вземе ли урок?????

Ще се тупнат по гърдите и ще кажат на всички, колко голям смисъл има от тва дет правят.

А не си прав ама - тая анкета не е безсмислена, а опасна. Дай на човек добри "идеи", никва определеност (adXok сам си призна че нищо твърдо няма в "платформата" им) и мъничко власт и глей к'во става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

flare,

реагираш без да си запознат. Някъде да казах, че позициите на ръководство на профи-гилдиите ще са... мандатни?! Напротив, ротационни ще са, изобщо гилдиите ще си ги изберат по общини. Ако искат бай Кольо да е пожизнен председател на гилдията на трактористите... тяхна воля! Друга община може да поиска тяхната гилдия на трактористите да се ръководи всяка седмица от различен тракторист, в зависимост от това кой кога е на смяна, на работа, колко е зает. предполага се, че пенсионерите и учениците имат повече време отколкото работещите на полето, в офиса и изобщо където работят по 6, 8, 10 часа дори!

 

Твърдостта на "платформата" е лишена от такава, за да нямаме мотив "да хакваме" анкетите, което е много лесно. Можете дори да сте един човек, попълнил анкетата десет пъти разлино, с различни имена. Това няма значение. Тя е направена така, че противоречията трябва да се аргументират по обратната връзка. Така неактивните (неаргументиращи предложенията си) хора (и фалшивите) ще отпаднат. Много е просто, пък и да правиш три-пет различни e-mail, само за да набиваш повече отговори е излишно. Имаше и такива, които не са отговорили на някои въпроси. Какво следва? Ами явно му трябва време на човека да види, да прецени.

 

Целта е съвсем друга: да активизира хората (включтелно... да мислят). Просто да мислят по проблеми, които общо засягат частните им проблеми.

Всички знаем че Биг брадър, сериалите или игричките в нета са по-интересни от това да седнем да поплъваме анкети.
Затова... Платон преди хиляди години е обърнал внимание на нещо от самата природа на хората, които са накарани да повяват, че от тях нищо не зависи.

 

Идеята е хората да се организират и да има поне информация за това къде можеш да отидеш да работиш съобразно интересите си, къде има нужда директно от гилдиите по твоите интереси в мястото, което си избрал да живееш, задомил си се и т. н.!

 

Профи гилдиите ще имат свое виждане за заплащане за наемане на предоставяните от тях услуги, няма значение адвокат ли си или чистач. Ако си в съответната гилдия - гласуваш, ако не си, се оправяш самостоятелно и никой не те задължава да си член на гилдия, но и не можеш да гласуваш нещата, които зависят от тях: депутатските заплати например или тези на съдиите. Просто си свободен електрон и се оправяш сам. Можеш и индивидуално да предоставяш услугите си на адвокат или чистач и да подбиваш цената на тези услуги в съответната община. И се оправяш индивидуално. Нищо не ти пречи.

 

И моля ти се, никоя гилдия няма да успее да прокара закон против друга гилдия (метачите да забранят машините за чистене?! все едно готвачите да забранят котлоните?! що за абсурди?!). Това противоречи на Конституцията, мисля се подразбира от самосебе си. То противоречи на логиката!

 

 

Относно медицинските експерименти:

· аз не съм медик, лекар или прочие; получихме такова предложение (особено за приложения на модерна медицинска технология) за изследване мозък на убийци, агресивни хора с доказани прояви над личността на други лица и прочие

· и толкоз, беше наистина интересно предложение, доста добре аргументирано и ако някой има против, трябва да може да аргументира умишлено убийство (ако е доказано, включително с модерни технологии, включително съдебно-медицински)
· лично аз например имам много философско предложение: убиеца да заема мястото на убития (да стане нещо като "наказание" по заместване на жертвата)

така ако си убил човек например неволно в катастрофа... отиваш при семейството му и им ставаш "човек-заместник"
· разбира се в съда ще се отчита дали дадено убийство е било при нападение, при самозащитита...

· както всяко убийство, доказването ще е трудна работа, мотива, причини... не е лесна работа

Но по тази тема можеш да погледнеш предложенията за Съдебната власт. Там отново е дадена власт на всяко решение в ръцете на избрани съдебни заседатели, а не на съдиите, които ще са само квестори и арбитри реално на водения спор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изтеглих анкетката и се позабавлявах с нея до някое време, а после ми омръзна - ако това е независимо допитване, аз ще трябва трамвай да стана...

Не мога да разбера няколко неща, част от които вече бяха посочени в по-горните постове, ама и аз да питам:

1. Защо 69 въпроса? Ако няма да се отговаря на тото-принцип, а със замисляне, времето за попълване е предостатъчно за всеки нормален човек да я захвърли.

2. Защо 69, а не 68, 113 или 44 - май има закачка с едно друго значение на 69, а?

3. Тези, които са си направили труда да стигнат до 69-те въпроса дали си дават сметка, че на огромна част от тях не може да се даде безпристрастен и обоснован отговор дори от високо грамотни хора, камо ли пък за граждани с по-ограничени (не обиждам никого!) възможности?

4....

5...

6...

..

69. Защо е нужно (и) за това да се създава група във Фейсбук и какво следва да предприемат тия (да приемем съвсем условно, че аз съм от тях), които нямат регистрация в тоя съмнителен публичен регистър и не желаят да си правят такава?

 

П.П. Аз не очаквам някой да седне да ми отговаря въпрос по въпрос, а дори да се намери такъв ентусиаст, надали ще му уважа труда, но се питам дали тая анкетка е създадена през работно време и кой плаща за него или е работено в потайна доба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е как що във фейса. Марк е евреин, а нали там конспирацията...ПланЪт  на Дъки(патето)(Доналд) Ът и  Richard  Rahn  и т.н. :D

А на втория пират още не съм разтълкувал името, но ето: rich(богат)ard...хм, нека заменим 'd' с 't'  и тогава art(изкуство..също и изкуствено). Брей значи патето Ът(Ути бре, Бъчваров)+Богатия изкуствен(разбираш добре облечена марионетка, но за наШте управници кукловод, щото те са по-долно ниво кукли на конци)

 

Ако горното на някой се стори объркано, да знае проблема не е в неговия телевизор. Просто чипът в мозъка му реагира на незащитената електромагнитно силова уредба на някой стар москвич(или киборг) :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нали има тема тук, анкетата е пусната и тук, не само във facebook. Има материали за нея и в торента тракера Замунда. Свят широк за набавяне на информация и контакти. Особено пък сега.

Малко форуми като kaldata са с всичкофоруми, в които е позлволена и политика, и подобни теми. Реалнно в повечето други форуми не е позволено, както и съм получвал предупреждения и тук за това. И получавам.

 

Въпросите са 69, защото бяха около 100-тина. Ако ви дразни ин-ян, камасутра, асиметричното число 69, можем да добавим още въпроси или да махнем въпроси. Колкото – толкова.

Обхаваната е по-голямата част от Конституцията, може и още. Може на член по въпрос, може и на алинея по въпрос. Така удряме едно 300 въпроса средно.

 

Ако дам скайп, вайбър, ICQ, mIRC, туитър, гугъл+ или бг-мама тема, ще има въпроси, защо точно там, а не и във vKontakte.

 

Нямам тоговор на този въпрос, може би защото не се прави за парѝ, с парѝ, а само с хъс и желание. Както посочих по-горе, има идея за клипове в YouTube, защото четенето не е силната страна на 90% от потребителите на Интернет. Но не и срещу заплащане. Затова колкото – толкова. Ще се постарая сам да направя клиповете, но ще отнеме доста време. Засега може да гледате това (то е старо и е от друг форум):
 

http://youtu.be/xY_KY5XP-WE

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някак си не ми харесва този Facebook .

Никой там не знае какво иска !

Дори този който го знае , се изгубва в общото бля-бля....

Просто говорилня .

А според мен това е и неговата цел - да източва обществена енергия , в канала !

Доказват го и събитията от 1 и повече години насам.....

 

Ако анкетиращите са сериозни - да си отворят сайт.

Дори аз като лаик в тази област знам , че това не е никак трудно.

Тогава много скоро ще се разбере колко струват - като всеки сайт....

Но това е друга тема.....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да и вече и реклама на Маймунда. Еее, това вече на нищо не прилича. Нормалният начин за анкета е, като допитването е открито. Дали по телефона, или по площадите, кафетата и където и да е ама се хваща един или повече човеци, почват да въртят шайбите или да ходят с бележника в ръка, да задават въпросите и то не на избрани контингенти от населението и така..Ама нье, това тук не е открито, по никой от официално признатите  изброените начини. Първо някакъв прикачен документ, който щеше да е със стойността на тоалетна хартия...ако беше на материален носител.  Знаем  и за "легалността" на тракерите и на материалите достъпни през тях...Поне няколко колеги, които си направиха труда да рискуват изтеглянето на "бомбата",  вече им ври мозъка, от това което е натворено вътре и си дадоха мнението по въпроса. Аз също направих крими комедийни предположения, за да разведря обстановката с глупостта си, ма ти вместо да се смееш се закачаш на приказките, които си измислих.

 

П. П. Щото тук някои и да си направи труда да отговори на анкетата, откъде знаеш кой е този който отговаря, откъде знаеш дали не си прави майтап и така...Анкетите са представителни, когато се правят със задаване на въпросите от реални хора, които е ясно кои са и се представят с лицето си, на реални хора, които отговарят с лицето си, не на профили..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо по-лесно от това да създадем сайт по темата, но опитът до момента показва, че от сайта полза няма, защото самия сайт трябва да бъде "рекламиран" с пляскане на линкове към него тук и там.

По-добре е (според мен и другите, които помагат обикновено "вечер и по тъмна доба" – отговарям на hlevoust) във вече налични форуми и соц-мрежи да се показва и предлага идеята.

 

И дойде въпрос: Ще правим ли партия, кой е лидера ни, от къде ще дойдат парите и... има ли келепир, далавера после?

Не, няма да правим. Никога няма да се прави за парѝ и с парѝ. Ще се прави само от хора, които вътрешно усещат, че нещо не е наред с Обществения договор, в който са им казали, че трябва да живеят или просто да си мълчат там и да не питат, както и "да не гледат по–високо от обувките" (ако се сещате за онази цинична басня).

 

Не, sliderum.

Ние няма да досаждаме директно на хората по телефони, мейли или с подписки, фалйъри по кръстовища и спирки.

 

Имахме идея с едни арт-ентусиасти за клипове, десет минутни, черно-бели с шум, които да се пускат по БНТ късно през нощта... или рано между 3 и 4 часа. Засега няма отговор и едва ли ще има.
Идеята е супер според мен, но едно е, че трябват връзки, второ... явно чакат оферта за външна продукция, изобщо и едва ли има смисъл по тв.

 

Написах по-горе: ако искаш прати 10 анкети от 10 e-mail-a. Важното е, че си ги попълнил... поне веднъж, че ти е минало през главата, както се казва. Целта е провокиране към заинтересуваност от темите.

А не дали си ти, дали името ти е истинско.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
 • Добави ново...