Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Компютъра се блокира след отваряне на браузър и графични програми


Glenarvan

Препоръчан отговор


Проблемът ми следния... След като включа някоя от графичните програми за 3D обработка (3D Studio Max, Cinema 4D, Maya 3D) и заедно с това после Интернет браузъра(Google Chrome) , и си отворя Youtube - за музика, Facebook - за чат и тн., е-mail и още 2,3 прозорчета не след дълго се чува един гаден звук в тон-колоните (сякаш компютъра блокира) и монитора загасва, а вентилатора на видеокартата заработва по-бързо. Когато натисна бутона "рестарт" не става нищо... трябва да задържа копчето за включване, докато се изключи и след това пак да го включа. 

 

Получава ми се от около месец. За това, за да работя върху дадено нещо по графичните програми трябва да държа браузъра изключен.

 

Не знам от какво се получава, но ме дразни страшно много. Получи ми се и днес, докато играх на Counter-Strike 1.6 - пак същият проблем.

 

Понякога, когато отворя в браузъра (Google Chrome), след това в него 5,6 прозорчета с разни сайтове, след това и другият браузър (Mozzila или Explorer, Opera) пак става същото. 

 

Нямам представа от какво се получава. Махнах видеокартата, сложих по-стара и не се получава този проблем, но е прекалено слаба за това, което правя, както и за игри...

 

Ако някои има идея от какво се получава нека сподели :)

 

ПП.

 

 

В момента съм с новата видеокарта но на Safe Mode with Networking и вече около 10 мин. няма проблеми.

 

Ще отворя и някоя от тежките графични програми, за да видим какво ще стане :).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Твоя компютър има ли си компоненти :) Би ли ни ги написал? Също така изброй всичко което отваряш докато се случи да зависне, ма не в цял роман, а в телеграфен стил, спретнато и подредено. Също така е добре да се види логът на събитията в event viewer и сам ти да отвориш диспечера на задачите и да следиш обема оперативна памет, който се заема и процента натоварване на процесора, преди системата да спре. Може да проследиш и температурата на компонентите с AIDA64

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Опа... :D. Трябваше предварително да се сетя. Компонентите са следните:

 

Дъно - Biostar 960G+

Памет - Kingston 2X 2GB

Видео - Sapphire Ati Radeon 7750HD 2GB GDDR3

Процесор - AMD Athlon II X2 250 Dual Core, 3GHz, 

Хард Диск - WD Caviar Green - 500GB

Захранване - Power Supply Unit RPC PWPS 500W

 

Температурата и на процесора, и на видеокартата са доста ниски и се въртят около: CPU - 29-30 градуса, Video - 34-35 градуса. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази машина определено ще зависне, или напълно ще забие, при описаните в коментар едно условия. Просто не й стигат силите. Може би има и натрупали се твърде много и в това число излишни инсталирани приложения. Може и да не е чистена отдавна историята на браузерите и да има куп ненужни временни файлове. Дори може да си закачил и някоя гадинка. Но си е слаба за носене едновременно на тежък софт за графична обработка в комбинация с яко флаш натоварени страници в браузера и какво ли още не активно или във фонов режим потребяващо ресурси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, но това нещо го правех с години, откакто съм я купил и нямах проблеми до преди 1-2 месеца. Интересното е, че нямам Анти-вирусна програма...


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвайте да почистите с Malwarebytes - има безплатна пробна версия, която се сваля от официалният им сайт. 

Този хард диск не става за системен. С дълги години експлоатация, може и да идва проблема от него - да речем че свършва рам паметта и компютъра се обръща към хард диска....

Това може да проверите с HD Tune

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да интересно е. Ма нещата се променят. Досега не ми се е случвало изискванията към системата да намаляват с времето. Само нагоре вървят. А това за липсата на антивирусна. Е и аз съм само с дифендъра. ;)

 

П.П. Ти и Гангоса можете да драскотите на разните програми. Виж тази тема дали не можеш нещо да направиш по въпроса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мирише ми на Flash, който ползва хардуерно ускорение - в комбинация с графичните програми, които също ползват такова, може да стане такъв конфликт. Не знам каква е по-старата карта, но ако е чувствително по-стара, може да не поддържа хардуерно ускорение - ако причината е в него, то когато е спряно, няма да има такива забивания...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е гадинка - да, общо взето е лесният начин за отърване от повечето зарази, иначе преинсталацията няма да повиши и на милиметър производителността на желязото, нито ще намали изискванията на новите версии на софта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той колегата я  написа - 7750 с ДДР3

 

Това видях. Говорех за по-старата.

 

Нека да се пробва да се спре хардуерното ускорение на Flash и да се види как се държи компютърът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе работата тук е друга. Стартирал съм Аутокад 2104 + Фотошоп + Хром с 10-15 таба + Гугъл Скечъп + обичайните фонови програми: скайп, антивирус. 

Системите ни са сравнително равностойни, поне от към процесор. Там нещата са на кантар i3 370m vs athlon x2 250 справка

Свършвал ми е рам-а, но компютъра не е увисвал. Случвало се е флаш плейъра да увисне, но цялата система не. Съответно при толкова стартирани програми ми се струва логично проблема да е в рам-а. Ако не е там, то в хард диска да се търси. Като свърши паметта, компютъра там ще почне да записва, а тоя зелен диск, дори не става за системен.

Също така sliderum е посъветвал нещо важно: 

 

 

 

Също така е добре да се види логът на събитията в event viewer


Може да се провери дали няма нещо с BSOD Viewer. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Симптомите са като на заразена машина, или хард диск с лоши/бавни сектори.

За чистенето на системата си има тема, а харда трябва да се провери примерно с HD Tune Pro 5.50 Portable.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От 2011г. (откакто е купен компютъра ми) правя така, както описах по-горе, пичове :). Не вярвам да е от компонентите. В средата на 2013 взех Radeon-a 7750HD с 2 години гаранция, през септември 2013 пък взех и ново захранване 500W, Декември взех и това дъно на Biostar. Не са стари компонентите и не вярвам да е от тях.

 

Интересното е, че нямам Анти-Вирусна и не инсталирам кой знае какво ново, пък и от съмнителни сайтове не тегля нищо.

 

Sliderum по-горе каза, че използването на нови версии на програмите много товарело - така е, но не използвам и нови версии - програмите, които използвам - 3D Studio Max 9-2009г., Cinema 4D r12 - 2010г. версията на Maya 3D също е стара, за Blendera да не говорим, Photoshop CS4 - 2008. VUE и Lumion отдавна изхвърчаха... Sony Vegas 10 - 2010г., Premiere Pro 4 - 2008г., After Effects CS4 - 2008г.... препоръчителните ги покривам двойно дори... А когато работя с една от тези програми друга не ползвам. Може някои път примерно 3D S MAX с Photoshop да пипна някоя текстура, но тя не е с огромни размери. 

 

Временно сложих старата видеокарта, за да си свърша работата поне и да си рендирам каквото има останало, защото хората ме чакат и не мога да се бавя, а всеки час ми е ценен.

 

Ще опитам с преинсталация и ще ви кажа какво е станало, за да знаят колегите от форума за напред :).

 

Едит

 

Плюс това преди, когато правех по гореописания начин лагваше, насичаше, но компютъра не блокираше и нямаше засечка, а съм бил по едно време и с 2GB ram.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някои от описаните са си лами и в по-старите си версии. Остава да се е омазало нещо. Ще се разбере след преинсталацията :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като чета коментарите - сещам се един проблем, дето го имах преди време.

Компа беше по-слаб, с 1 ГБ рам, ама ...

Работеше си доста време, нямаше проблеми, но в един момент реших да преинсталирам. Да, ама не. Стигаше до някъде и инстала се сриваше.

При тест на паметта се оказа, че има грешка на много голям адрес - почти накрая. При нормална работа не е ползвал чак до там, но при инсталацията ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново. Не направих преинсталация, но си останах със старата (по-слаба) видеокарта и инсталирах AVG анти-вирус. Бяха открити 75 вируса, премахнах ги! 

 

От 2 дни, откакто започнах да играя билярд във Facebook започна да ми блокира компютъра, но не със загасване на монитора и това, което писах горе, а със забиване и онази иконка върху мишката, която показва, че нещо зарежда,  и повече не иска да помръдне нищо и трябва да го рестартирам от копчето. Чува се и как Хард Диска леко шуми, но не много звучно и силно, а леко, сякаш извършва нещо...

 

Започнах и по-трудно да влизам в My Comptuer, a и като цяло сърфирането във Windows Exporer стана доста трудно.

 

От няколко дни пък след като ми блокира компютъра е започнало и това да ми се появява след като го рестартирам:

 

http://s18.postimg.org/v6kqo6zuh/DSC_0343.jpg

 

http://s21.postimg.org/mjqtq7gwn/DSC_0345.jpg

 

http://s29.postimg.org/s7d3kiguf/DSC_0346.jpg

 

http://s28.postimg.org/6pxr6690d/DSC_0347.jpg

 

Някои да има идея как да се справя с тези проблеми :).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ха сега се върни на горния ми пост и виж какво съм написал. Хем си заразен, хем и диска ти е пътник. Това, че си сканирал с една АВ не означава, че си почистил машината. Или отивай във важната тема да ти я чистят, или се захващай да сканираш и чистиш с поне тези инструменти: AdwCleaner, JRT, Malwarebytes, Hitman pro. С всички инструменти се прави пълно сканиране на цялата машина.

Спасявай си важните неща, които са на диска, защото всеки момент можеш да ги загубиш безвъзвратно. Ще го разбереш, като пуснеш програмата от горния ми пост -> таба Health.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-нагоре ви бях писал, че хард диска е съмнителен, защото не е подходящ за системен и таквиа зелени дискове често дефектират, когато се ползват като системни.

Диагнозата може да се потвърди с програми като HD Tune и HD Sentinel.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Приятели тези показатели как ви се струват? 

 

Снимка 1

 

Снимка 2

Ами зле. Тагни си линковете. А относно секторите -  внимавай къде си оставяш виртуалната фейсФЪК билярдна  щека. Причинява щети на запаметяващите устройства. Включително на мозъка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване