Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Трябва ли да сменям вентилатора на този лаптоп!


stzbg

Препоръчан отговор

HP 630 A6F41EA на 2,5 години и както ще видите, стоково е бил с Intel Celeron B815, с който се работеше пъргаво с допълнение от едно SSD... Но ме дразнеше шума, който се чуваше при посещаване на някои сайтове(например с повече флаш реклами(60-65 градуса вдигаше) и още в 3-ят му месец, му смених процесора с i5-2520M!

И така до сега никога не съм го давал в сервиз за технически проблем, освен веднъж да му сменят пастата и в началото на тази година да го почистят, след като беше залят от обилна чаша кафе, но успешно беше спасен, защото вкъщи си работя без батерия и за време под секунда му спрях тока след заливането и веднага към сервиза!

И само да спомена, че лаптопа през тези 2,5 години се използва всеки ден по 15 часа (понякога и повече, ако нещо се тегли), защото се ползва основно за работа, но и сърфиране или филми, което си е доста амортизиране! Иначе винаги е бил чист вътрешно(чистя го често със сгъстен въздух) и не се ползва за натоварващи програми и респ. работи при 40-50 градуса и игри никога не са се играли!

 

Ето го проблема - вентилатора през последните 2 месеца, вече на 4-5 пъти го усещам как се препъва при охлаждането и това става точно след като е работил малко по-продължително (5-6 минути) на 100% натоварване (при макс 75 градуса) и вече точно, когато почва да пада температурата и тогава за време около 1-2 секунди, се чува как се препъва! :(

 

Какво ще ме посъветвате? Във вентилатора ли е проблема или в цялата охлажд. с-ма?

И ако наистина трябва да сменям я вентилатор или направо цялата охлаж. с-ма, добра ли е идеята да поръчвам от тук или да се доверя на офиц. сервизи на HP, където само за вентилатора (без охлажд. с-ма)  ми искат 40 лв. + 20 лв. за поставянето!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за ремонта вентилатора, но със сгъстения въздух е напълно възможно вие да сте го съсипал. Ако се държи добре като температури, по-добре само вентилатора, не си заслужава да се сменя цялото охлаждане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има вероятност и самия охладител да е повреден. За по-сигурно се сменя цялото охлаждане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...