Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран! Моля за помощ!

SouRCe

Препоръчан отговор

Здравейте!

Дали имам хардуерен проблем или софтуерен така и не мога да разбера, затова реших да пиша тука, за да помоля за помощ. Би трябвало да е хардуерен, защото характеристиките на лаптопа ми са добри с изключение на двете ми видеокарти, но едната няма да е включвам тука, защото проблема не идва от нея, а идва от по мощната, която ще напиша по долу как се казва и така ето каква е грешката. Когато стартирам дадена програма която изисква по мощна видеокарта, като After Effects CS6 и ми излиза син екран с грешка, която е нещо подобно - "00xa0000001". На синия екран пише много текст на Английски език и нищо не мога да разбера и, след като зареди до 100% и се рестартира автоматично. В момента съм с Уиндоус 7 и съм го преинсталирал от Уиндоус 8.1, защото там ми даде грешката за първи път. Иначе съм пробвал игри ми тръгват. А ето след като се включи от рестартирането лаптопа какво ми изписва:

Сигнатура на проблем:
  Име на проблемно събитие: BlueScreen
  Версия на ОС: 6.1.7601.2.1.0.256.1
  ИД на езикова променлива: 1026

Допълнителна информация за проблема:
  BCCode: a0000001
  BCP1: 0000000000000005
  BCP2: 0000000000000000
  BCP3: 0000000000000000
  BCP4: 0000000000000000
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1

Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
  C:\Windows\Minidump\092814-34897-01.dmp
  C:\Users\Антонио\AppData\Local\Temp\WER-68437-0.sysdata.xml

Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:

Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
  C:\Windows\system32\bg-BG\erofflps.txt

Това е грешката или поне това, което се показва след стартиране. Благодаря ви предварително, ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен. Давайте предложения как да оправя проблема. 

Пропуснах да кажа характеристиките на самия лаптоп 

Intel Core I5 4200 2.5-3.10 GHz

AMD Radeon R5 M230 2GB DDR3

Intel HD Graphics 4600 

8 GB Ram DDR 1600 MHz

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирайте файла => C:\Windows\Minidump\092814-34897-01.dmp и качете архива на хост по избор и дайте линка за изтеглянето му в следващия си коментар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятен виновник - драйвърът на ATI видеокартата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е проблема в драйвера, по стар драйвер ще свърши ли работа, защото спешно трябва да направя с After Effects CS6 някои неща за един приятел, а като не ми тръгват програмите, които ми трябват спешно става лошо.

Архивирайте файла => C:\Windows\Minidump\092814-34897-01.dmp и качете архива на хост по избор и дайте линка за изтеглянето му в следващия си коментар.

Архивирах го сега ще намеря подходящ хост и ще го кача.

http://dox.bg/files/dw?a=bc69cf0f9b   - Това е файла.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Актуализирайте драйвъра за ATI видеокартата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Актуализирайте драйвъра за ATI видеокартата

Опитвал съм не става. А пък и ще пробвам нищо не ми коства точно затова ако не стане ще пиша пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера попаднах на същия проблем. Актуализирането не помага. Сложи по-стар драйвер. Пробвай с този.

Проблема  ти няма да е хардуерен , тези грешки  се махат с подходящ инструмент. Хардуерен ще е ако ти се ресва системата и после изписва син екран minidump .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не винаги сините екрани се дължат на хардуерен проблем.

П.С. Определено проблема е софтуерен и се дължи на драйвера за видеокартата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като не е хардуерен значи е софтуерен, но кое би помогнало, за да може да се оправи грешката.

Мисля, че ти дадох драйвер в по-горния ми коментар.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че ти дадох драйвер в по-горния ми коментар.

Ако и с този драйвер не стане влез в Device Manager и от там инсталирай стария драйвер

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ок ще опитам да го оправя по този начин. Но ако не стане и повече не ми тръгнат игрите.

Благодаря много на всички ви, но преди минута успях да си вляза в After Effects. Ако имам проблеми ще пиша пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според дъмп файла забиването наистина се дължи на драйвера на Ati, но бих искал да спомена още няколко неща. Виждат се third-party (външни драйвери) на инсталирани програми (или остатъци от такива), които също може да са замесени (Daemon Tools, avast! и т.н.). Може да се опитат няколко неща:

1. Да се направи чисто стартиране (Clean Boot) или просто да се премахнат отметките на стартиращите драйвери и услуги с Autoruns (или вградените средства на Windows - msconfig.exe и services.msc) или дори да се деинсталират всички външни програми инсталирали кернел драйвери.

2. Да се използва вградения инструмент Verifier и да се види къде точно се корени проблема.

3. В горния линк (където е Verifier) съм показал и някои други полезни инструменти. Още могат да се намерят в пост 145 от тази тема:

Статия: Сините екрани (BSoDs)

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм го дал на бг (иначе инструкциите ми са оттам де). ;)

Полезен сайт е и този на carrona:

http://www.carrona.org/hddiag.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според дъмп файла забиването наистина се дължи на драйвера на Ati, но бих искал да спомена още няколко неща. Виждат се third-party (външни драйвери) на инсталирани програми (или остатъци от такива), които също може да са замесени (Daemon Tools, avast! и т.н.). Може да се опитат няколко неща:

1. Да се направи чисто стартиране (Clean Boot) или просто да се премахнат отметките на стартиращите драйвери и услуги с Autoruns (или вградените средства на Windows - msconfig.exe и services.msc) или дори да се деинсталират всички външни програми инсталирали кернел драйвери.

2. Да се използва вградения инструмент Verifier и да се види къде точно се корени проблема.

3. В горния линк (където е Verifier) съм показал и някои други полезни инструменти. Още могат да се намерят в пост 145 от тази тема:

Успех!

Не искам да прибързвам да правя такива неща, защото първо не знам как се работи с тях. Но за другите програми по горе не си казал как се работи. И да попитам още нещо възможно ли е това забиване да е от хардуерен проблем или е софтуерен? 

Благодаря предварително за отговора!

Искам да знам дали е проблема в самите драйвери на видеокартата или е на Уиндоуса. Защото преди това бях с оригинален Уиндоус 8.1 и този проблем се появи там. Преинсталирах си компа  заради този син екран.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да знам дали е проблема в самите драйвери на видеокартата или е на Уиндоуса. Защото преди това бях с оригинален Уиндоус 8.1 и този проблем се появи там. Преинсталирах си компа  заради този син екран.

Те хората,за това ти предложиха всички тези програми, за да може да проведеш тестове.

Така на изуст няма как да се каже от какво е. Освен ако не са със гадтелски способности!!!

Може би много информация получи.

Започни първо със Verifier-a.

Това ще провери за лош драйвер.И ако се докосне до такъв, ще започнат само сини екрани.

Единствено ще можеш да заредиш системата във безопасен режим.

Това е да отпадне вероятноста да е от драйвер.

Стартирай го като отвориш старт менюто и във търсачката напиши cmd.

Ще се появи командният прозорец.Кликни със десен бутон и избери реда / Изпълни като администратор/.

Вътре със копи/пасте постави следната команда:

verifier /standard /all

Натисни Enter.

Рестартирай машината. Поработи така, докато се получи отново син екран.

Както казах, ако е от лош драйвер, ще се заредят само сини екрани.

Така ще имаме нов дъмп файл, от където мпоже да се разчете за какво става въпрос.

Ако имаш само сини екрани, зареди във безопасен режим и от там спри Verifier.

Спирането става със:

verifier /reset

И пак Enter.

Само да добавя, че тази проверка тряба да се спре след като приключиш.Независимо във какъв режим си.

Ако всичко мине добре, тогава ще се пробва със друга програма. Например тестване на твоят хардуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Успех!

Здравейте!

Готов съм всеки момент да кача дъмп файловете. През последните дни търсих помощ, за да може да извърша проверката с Verifier. Но се справих сам и така сега имам дъмп файл но само един, който го генерирах, докато бях под проверка така да го кажа се генерира един дъмп файл май последния който е по час. Качвам няколко дъмп файла. Четири от днеска и два или три от предишни дни. Дано има нещо записано. Докато се рестартираше компа ми след като включих Verifier нямах сини екрани.

Това е очаквам да отговорите. :)

Здравейте!

Готов съм всеки момент да кача дъмп файловете. През последните дни търсих помощ, за да може да извърша проверката с Verifier. Но се справих сам и така сега имам дъмп файл но само един, който го генерирах, докато бях под проверка така да го кажа се генерира един дъмп файл май последния който е по час. Качвам няколко дъмп файла. Четири от днеска и два или три от предишни дни. Дано има нещо записано. Докато се рестартираше компа ми след като включих Verifier нямах сини екрани.

Ето ги и дъмп файловете дано можете да кажете поне нещо, защото съм объркан от какво може да е станало това нещо.

Здравейте!

Ето ги и дъмп файловете дано можете да кажете поне нещо, защото съм объркан от какво може да е станало това нещо. 

http://dox.bg/files/dw?a=fd6e05eb63 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... а бе хора... проблем е последния ъпдейт на бозата - MS14-045 включващ кръпките KB2982791, 2970228, 2975719 и 2975331. Проблемът е известен на Microsof и добре документиран и описан на сайта им. Трябва да се махнат тези кръпки или въобще да не се инсталират. Нескопосания код се отразява различно на различните машини. Например на машина с XP тотално се сгъбясват нещата и единственото решение е преинсталиране. Бъга дори не позволява влизането в safe mode или връщане на "добра" конфигурация. На машини със 7, също се държи различно. Някои потребители въобще не съобщават за проблеми, докато други говорят за ... нечии майки ;-) та така...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много сходна ситуация!
http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/90053-moved-misc-tasks-screen-freezes-video-driver-unloads-bsod-atikmpag-3.html#post782801

BSOD analysis is an art form - and not a science (at least at the level we do here).

:ph34r:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последните дъмпове отново показват, че проблема е или във видео-драйвера или в самата видеокарта.

Пробвахте ли да деинсталирате текущия драйвер и да инсталирате последния или някои от предишните версии и да видите как ще се държи системата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последните дъмпове отново показват, че проблема е или във видео-драйвера или в самата видеокарта.

Пробвахте ли да деинсталирате текущия драйвер и да инсталирате последния или някои от предишните версии и да видите как ще се държи системата?

Днеска един човек ми каза да си сменя драйвера на видеокартата и сега си тръгна After Effects CS6. Благодаря много за отговора и се радвам, че беше от драйвера а не от видеокартата ми. Благодаря и за помощта. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че сте се оправили. :)

Бтв, пуснахте ли поддръжката на OpenCL (за Ati), CUDA (за nVidia) в Adobe After Effects CS6?

Ако не сте, го направете...ще разтовари процесора и ще поеме рендирането на някои ефекти (хем ще проверите дали пак ще се рестартира при натоварване):Screen-Shot-2013-09-13-at-9.11.24-AM1.jp

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...