Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

[Проблем]Laravel Log in-form


FrankyF

Препоръчан отговор

Здравейте, отскоро пиша на Laravel , следвам едни tutorial-и за една системка , стигнах до Register § Log-in , регистрацията я направих успешно, като въвежда данните в базата данни , проблема е обаче че не мога да направя Log_In формата да ги взема , каквото и да правя винаги ми извежда грешка че данните са грешни ( написах код , който проверява дали данните съответстват на тези в таблицата users) Данните съответстват и пак ми дава че са грешни .. Ето го и кода 

	public function postLogin()
	{
			
			$validator = Validator::make(Input::all(),array(
				'username' => 'required',
				'password' => 'required'
				));
			if ($validator->fails()) {
				return Redirect::route('getLogin')->withErrors($validator)->withInput();
			}
			else
			{
					$remember = (Input::has('remember')) ? true : false;

					$auth = Auth::attempt(array(
						'username' => Input::get('username'),
						'password' => Input::get('password')
						),$remember);
					if ($auth) {
						
						return Redirect::intended('/');
					}
					else
					{
						return Redirect::route('getLogin')->with('fail','Wrong login data, please try Again');
						
					}
			}
		
	}

а това е HTML-формата

@extends('layouts.master')

@section('head')
	@parent
	<title>Login page</title>
@stop 

@section('content')
@if(Session::has('success'))
		<div class="alert alert-success">{{ Session::get('success') }}</div>
	@elseif(Session::has('fail'))
		<div class="alert alert-danger">{{ Session::get('fail') }}</div>
	@endif
	<div class="container">
		<h1>Login</h1>
		<form role="form" method="post" action="{{ URL::route('postLogin') }}">
			<div clas="form-group {{ ($errors->has('username')) ? 'has-error' : '' }}">
				<label for="username">Username:</label>
				<input type="text" name="username" id="username" class="form-control">	
				@if($errors->has('username'))
						{{ $errors->first('username') }}
					@endif
			</div>
			<div clas="form-group {{ ($errors->has('password')) ? 'has-error' : '' }}">
				<label for="password">Password:</label>
				<input type="password" name="password" id="password" class="form-control">	
				@if($errors->has('password'))
						{{ $errors->first('password') }}
					@endif
			</div>
			<div class="checkbox">
				<label for="remember">
					<input type="checkbox" name="remember" id="remember" > 
					Remember me!</label>
			</div>
			{{ Form::token() }}
			<div clas="form-group">
				<input type="submit" value="Login" class="btn btn-default">

			</div>
		</form>
	</div>
@stop

Моля ,помагайте ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така не ми помагате особено ... 

 

Знам.

Но все пак съветът е полезен.

 

А за да помогне някой, не е лошо да дадете и грешката, която се връща. ;)

 

PS: Ползва ли се ORM?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знам.

Но все пак съветът е полезен.

 

А за да помогне някой, не е лошо да дадете и грешката, която се връща. ;)

 

PS: Ползва ли се ORM?

Намерих си грешката ... получавало се е така , понеже съм съхранявал хешираната парола в 16 бита , а за hash:make функцията са нужни 64 ... Продължавам на пред , ако може не заключвайте темата за да актуализирам проблеми , срещани по пътя 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бягай далече от тази боза от статични методи.

малко offtopic.

Запознат ли си изобщо с идеята на фасадите ... дето ти им викаш боза от статични методи?

Изобщо не са статични методи, build-ват се през IoC контейнер, който сам ти следи зависимостите на inject-ването на обекти. Схемата си е доста удобна.

Мен лично подхода ми харесва. По удобно е от ползването постоянно на някакъв manager дето да си build-ваш обектите през него (така кода става по-кофти за четене)

 

п.с. Мое мнение си е това де.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

малко offtopic.

Запознат ли си изобщо с идеята на фасадите ... дето ти им викаш боза от статични методи?

Изобщо не са статични методи, build-ват се през IoC контейнер, който сам ти следи зависимостите на inject-ването на обекти. Схемата си е доста удобна.

Мен лично подхода ми харесва. По удобно е от ползването постоянно на някакъв manager дето да си build-ваш обектите през него (така кода става по-кофти за четене)

 

п.с. Мое мнение си е това де.

 

Ползването на статични методи в контролерите и изобщо в контролната логика води до почти нулеви възможности за рефакторинг на кода, тъй като се получава тясна обвързаност между отделните структури. Ако се работи с обект, просто се сменя инстанцията на класа, вместо да се редактира навсякъде, където са използвани статични методи.

Предназначението на фасадата е да се направи общ интерфейс за работа с разнородни модули, с което да се изгради абстракция на по-високо ниво - защо е използвана за DI, не ми е много ясно (ще ми е интересно някой да разясни).

 

И като цяло това е някакъв стил напомнящ на писане на JavaScript библиотека, който на мен хич не ми допада, тъй като PHP има съвсем различни и доста по-подходящи инструменти за тая работа. Ама хора всякакви, то и затова има различни фреймуъркове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване