Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Монтиране на авто неон


Soviet Soldier

Препоръчан отговор

Здравейте! От известно време обмислям един проект за монтаж на авто неон. Имам доста въпроси ,за които не намерих достатъчно добра информация из интернет. Примерно ,какви видове са ,какъв е разхода им на енергия ,какъв е работния им ресурс ,къде е най-удачно да бъдат свързани и как да бъдат прикрепени надеждно без дупчене по автомобила. Възможни ли са проблеми с полицията? 

Идеята като цяло е на черна Е38-ца да се поставят отдолу подобни неони ,подмяна на ангелските очи с червени такива ,и черни джанти с червен катн. Обмислял съм и за в салона под таблото от двете страни да се поставят подобни ,но не толкова ярки шнурове ,пак в червен цвят ,но все още за тях не съм твърдо решен. Като цяло не смятам ,че е сложно и бих могъл да се справя сам. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Чл. 76.
 
Забранено е използването на други светлини, освен предвидени в този закон и издадените въз основа на него нормативни актове."

Много неясно относно неона. По тази логика и в купето е забранено да си поставя така ли? Държа да подчертая ,че неона не е някаква сигнализираща светлина поставена върху самия автомобил и видимостта към него не е пряка. Единственото ,което се вижда е отражението му в асфалта. Виждал съм по нашите пътища автомобили с неон ,а най-често виждам с разни лед светлини по броните и разни добавени ангелски очи и подобни по фаровете ,които често при новите автомобили се явяват стандартна комплектация.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тълкуването на закона винаги е било много относително.

Истината е, че не правят особени проблеми, но ако срещнеш някой Ушев на пътя, по-заядлив, може да ти направи проблем... Още повече - ще привличаш внимание и по-често ще те спират нощем.

Иначе BMW-тата и без това ги спират на поразия. Помня 2011-та година мисля или 2010-та да беше, на 9-ти Декември, на слизане от Боровец. Наредиха ни 4-5 BMW-та на пътя. Само такива спираха. И не да са се целили в определен цвят или модел (да кажеш, че издирват някого), просто видеха ли BMW - спираха го.

Да отбележим, че беше страшен снеговалеж и всички караха много бавно, та не говрим за никакво нарушаване на правилата от когото и да е по пътя...

Ние си бяхме изрядни и ни пуснаха, но забелязвам една тенденция с/у марката.

За другото (монтаж и т.н.) не мога да ти помогна...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тълкуването на закона винаги е било много относително.

Истината е, че не правят особени проблеми, но ако срещнеш някой Ушев на пътя, по-заядлив, може да ти направи проблем... Още повече - ще привличаш внимание и по-често ще те спират нощем.

Адски прав си ,законите са написани така ,че да могат да бъдат тълкувани предимно в полза на институциите. Не виждам ,какво ги касае полицаите ,че под автомобила има неон.

Дори и закона за затъмнените прозорци е доволно глупав ,защото допускат почти кьорави зад волана ,пък аз с добро зрение ще съм заплаха по пътищата ,с леко затъмнени стъкла. В крайна сметка затъмнените стъкла ,колкото влошават видимостта през нощта ,толкова подобряват през деня. Не само силната слънчева светлина през лятото ,а и ослепителния блясък на снега през зимата.

Често виждам да шофират със тъмни очила ,тона не е ли даже по-сериозно от затъмнените стъкла на автомобила? 

Когато даден въпрос е твърде относителен ,е глупаво да се вкарва закон с такава радикална позиция. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Забранено си е. Червени ангелски очи също. За предната част на автомобила(фарове, габарити и други подобни светлини) общо взето всичко различно от бяло и жълто е нарушение. Неоните отдолу по маската или където и да е също са забранени. За такива в купето едва ли ще имаш проблеми имам приятели дето си слагат сини или бели(студени) и до сега не са имали никакви проблеми. Като цяло според мен не си струва да се занимаваш щом риска да те спират и заяждат се увеличава :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...