Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Какво е нужно и колко пари ще взема от автомобил предаден за скрап ?


Radomir Rusev_249454

Препоръчан отговор

Много е относително къде ще я предадете и дали ще я предадете сортирана ,или цяла. Ако сортирате различните метали ще й вземете доста повече ,от колкото да я предадете цяла. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип свалят "килограми" за стъклата и гумите. Ама е "на око".

Ако има как да я натовариш само на джанти си свали гумите, счупи и стъклата. Не ти гарантирам, че пак няма да кажат "100 килограма надолу" заради пластмасата в нея, но поне няма да са 200-250 килограма.

Забележка:

карал съм камиони 2 броя като желязо в пункт. Не Надин или подобните фирми. Други 2 коли, които снехме от движение, се договорихме да им закараме чисто желязо, като от талона взехме килограмите на автомобила, извадихме 200 кг за стъкла, гуми и пластмаса и толкова желязо им закарахме като винкели, профили и т.н.

Ако сам си я разфасоваш и разделиш на алуминии, желязо, мед - ще спечелиш повече.

В катализатора има платина, която ако ти се занимава да я извадиш, ще спечелиш повечко от нея.

Нали знаеш, че цената на килограм желязо варира. Виждал съм 0.60 за килограм, виждал съм и 0.35 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Свалят около 15%. С бащами миналата седмица продадохме Сеат Толедо 93г за старо желязо. Взехме 300лв като те ни свалиха газовата бутилка и изпарителя и ни ги дадоха. Това беше най-добрия вариант като пари, и то дори не са я качвали на кантара :) 
На други места като проверявахме по груби сметки ни казаха около 230-40лв. Като ни обесниха колко пари е желязото и колко % приспадат за стъкла, гуми и тнт. Това за град Разград. 

Общо взето провери на няколко места и където ти е най-изгодно-там. Нашия сеат беше здрав от техническа гледна точка и го закарахме на ход, иначе по купето много ръжда се беше появила(това им е голямата болка) и това беше основната причина да го махнем. 

Успех! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...