Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да се инсталира WIndows на Android таблет?

Featured Replies

Здравейте, преди няколко дена гледах едно видео, в което показваха как се инсталира Windows 8 на андроид таблет, чрез програма (няма да изпадам в подробности защо не опитах с нея). Та въпроса ми е възможно ли е това нещо и как би трябвало да се направи?

Здравейте, преди няколко дена гледах едно видео, в което показваха как се инсталира Windows 8 на андроид таблет, чрез програма (няма да изпадам в подробности защо не опитах с нея). Та въпроса ми е възможно ли е това нещо и как би трябвало да се направи?

СТандартна или RT версия на Windows 8? Защото има голяма разлика между двете версии и те са несъвместими една с друга

Възможно е ама и доооста трудно. Какъв е таблета ? Ако е китаец се откажи, ако е нещо марково също няма гаранция, че ще има Windows 8 със драйвери за него.

• Автор

СТандартна или RT версия на Windows 8? Защото има голяма разлика между двете версии и те са несъвместими една с друга

Четох в друг форум, че на таблети със ARM базирани процесори, може да се инсталира RT версия на уиндоус, така че предполагам RT версия.

Възможно е ама и доооста трудно. Какъв е таблета ? Ако е китаец се откажи, ако е нещо марково също няма гаранция, че ще има Windows 8 със драйвери за него.

Acer Iconia A1 810, за този четох, че не може да се инсталира уиндоус, но въпроса ми е за обща култура... естествено ако има някакъв начин да инсталирам на този таб уиндоус, ще експериментирам ;)

Четох в друг форум, че на таблети със ARM базирани процесори, може да се инсталира RT версия на уиндоус, така че предполагам RT версия.

Acer Iconia A1 810, за този четох, че не може да се инсталира уиндоус, но въпроса ми е за обща култура... естествено ако има някакъв начин да инсталирам на този таб уиндоус, ще експериментирам ;)

Човек, повярвай ми, не си заслужава

какво ще искаш да правиш чак на този windows 8 ?

ако е за игри се откажи 

• Автор

Човек, повярвай ми, не си заслужава

какво ще искаш да правиш чак на този windows 8 ?

ако е за игри се откажи 

Казах, че питам за обща култура и защото ми се иска да експериментирам, за игри дори не си го мисля :D имам си и компютър и конзола за тази работа :)

• 7 месеца по-късно...

Темата е стара, но все пак нека да отговоря.

Да напълно е възможно да се инсталира Windows или каквато и да е ОС на Андроид таблет. Има разбира се няколко въпросителни: Ще има ли драйвъри за таблета? ; Имам  ли достатъчно добра (бърза) карта памет? ; Имам ли достатъчно рам за да върви добре новата ОС?

Ако отговорите на тези въпроси са - "да" то инсталирането е фасулска работа:

1. Записвате CD/DVD диск с желаната от вас  ОС (при таблет с по-малко рам памет препоръчвам да се търси орязана версия на съответната ОС)

2. След записване на диска, свързвате таблета към компютъра с USB  и от опциите на таблета избирате "свързване като медийно устройство"

3. Поставяте диска в компютъра и рестартирате. Буутвате през CD-ROM.

4. При Windows 7/8/8.1 при стартиране на инсталационната програма ще ви попита къде да се инсталира ОС. Ще ви излязат няколко опции: C:/ - HD на компютъра, други дялове на HD (ако има такива), картата памет на таблета и собствената памет на таблета (имената би трибвало да са съответно ~microSD и името на "таблета - модела на таблета".

5. Тук има две възможности: а) Да изберем вътрешната памет на таблета и да се отървем от Андроид и b) Да инсталираме на картата памет.

6. Избираме съответния дял, ФОРМАТИРАМЕ ГО и изчакваме да се инсталира.

Ако сме избрали да се инсталира на картата памет е необходимо таблета да се рестартира и да се влезе в неговия BIOS (при повечето таблети се влиза когато натиснеш бутона за заключване и този за намаляне на звука едновременно) от там в настройките за boot пренареждаш дадените редове така че "microSD" да е на първа позиция. Рестартираш и си готов. 

Изпробвано е на Lenovo A3000 :)

Редактирано от Драго Драганов (преглед на промените)

Стандартна х86 ОС на ARM процесор? Я си помислете пак

Когато си играх да инсталирам Win 8.1 бях използвал една испанска МНОГО орязана версия (iso беше 600мб, а инсталацията около 1gb) наложи се тъй като нямах достатъчно бърза карта памет и инсталирах на вътрешната памет на таблета. Не обърнах внимание дали е 64 или 86 битова. 

Когато си играх да инсталирам Win 8.1 бях използвал една испанска МНОГО орязана версия (iso беше 600мб, а инсталацията около 1gb) наложи се тъй като нямах достатъчно бърза карта памет и инсталирах на вътрешната памет на таблета. Не обърнах внимание дали е 64 или 86 битова. 

Вие прочетохте ли какво ви написах? Осмислихте ли го?

Пич, не е зле и да кажеш на какъв таблет си инсталирал. Освен това, версията на windows за таблети в повечето случаи е Windows RT.

• 1 година по-късно...

Година и половина никой нищо не казва по темата, Има ли някакво развитие във възможностите за преинсталиране примерно  на ето този таблет със windows 10. Би било доста добре, ама . . . . . 

http://www.ebay.com/itm/9-7-Inch-Tablet-Octa-Core-2560X1600-IPS-Bluetooth-RAM-4GB-ROM-64GB-8-0MP-3G-Sim/222096239964?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D41375%26meid%3D99b4a8123f91424594a61b73b7565192%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D12%26sd%3D262777859878

преди 11 минути, дядото написа:

Година и половина никой нищо не казва по темата, Има ли някакво развитие във възможностите за преинсталиране примерно  на ето този таблет със windows 10. Би било доста добре, ама . . . . . 

http://www.ebay.com/itm/9-7-Inch-Tablet-Octa-Core-2560X1600-IPS-Bluetooth-RAM-4GB-ROM-64GB-8-0MP-3G-Sim/222096239964?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D41375%26meid%3D99b4a8123f91424594a61b73b7565192%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D12%26sd%3D262777859878

АКо имате развойната версия на 10 RT може и да успеете след много борба и настройки на модули и драйвери. И вероятно ще се наложи вие да си пишете драйвери. И няма да можете да инсталирате приложения с които работите в десктоп версията

Благодаря за бързия отговор. Възможностите ми като програмист са далече под нулата. Казано по простико "мисията невъзможна" за изпълнение от мен :(. За сега оставам умерен оптимист, че може би има и нещо по лесно като вариант за мераците. 

Редактирано от дядото (преглед на промените)

• 10 месеца по-късно...

Превод с чичкото:

Да, можете да инсталирате Windows върху таблета си с Android. Но предупредителната дума за това ще анулира гаранцията за таблета ви! Ще ви е необходим компютър, за да инсталирате Windows върху таблета си с Android, това не е нещо, което можете да направите чрез microSDCard. Ще се нуждаете и от високоскоростна интернет връзка, тъй като ще изтегляте и инсталирате драйверите от мрежата върху таблета си с Android. Ще трябва да изтеглите и инсталирате Change My Software 8 ( http://changemysoftware.org/cms8edition.php ) на вашия компютър. След това свържете таблета си с Android към компютъра си ( уверете се, че андроидният ви таблет остава свързан към компютъра оттук нататък) !!!) и отворете Chance My Software 8. Изберете Android -> Windows в Change My Software 8 и продължете. Изберете желания език, когато бъдете подканени към и следващия. Сега чакайте необходимите драйвери да се изтеглят върху таблета ви с Android. След като направите това, натиснете инсталирайте, а ако искате да зареждате Android и Windows на Android, не проверявайте полето "Remove Android *. * *"! Сега чакайте инсталирането на Windows върху таблета ви с Android. След като инсталацията приключи, вашият Android таблет ще се рестартира или в екрана "Изберете операционна система" или директно в Windows, в зависимост от това дали сте избрали да инсталирате Windows като операционна система с двойна зареждане на вашия Android таблет. Първият път, когато влезете в Windows 8, ще отнеме известно време. 

Ако искате да инсталирате Windows 7 или XP върху таблета си с Android.
Променете софтуера си 7 ( http://changemysoftware.org/cms7edition.php ) 
или 
Промяна на софтуера XP ( http://changemysoftware.org/CMSxpEdition ) 

и следвайте същите указания като Промяна на софтуера 8, за да ги инсталирате на вашия Android таблет .
Източник :
https://www.androidauthority.com/community/threads/how-to-install-windows-on-android-tablet.29852/
Тука има още :
https://downloadchangemysoftware.org/

Редактирано от Януш Павлов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Сещам се за оня виц, дето попитали радио Ереван ,може ли от Швейцария да стане социалистическа държава, и то отговорило-може, но  язък за държавата. И тук-андроида е сто(100) пъти за предпочитане. Преди време имах смартфон с уиндоус 10, скъса ми нервите с непрактичните си функции за всичко.

Между мобилната и десктоп версията на Windows няма нищо общо, освен само името. Става въпрос за нормална версия на Windows, но за момента няма как да стане, освен ако таблета не поддържа или с емулатор - има таблети с Windows и Android - dual boot.

• 5 месеца по-късно...

здравеите имам следдният въпрос притежавам асус зенефон 3 мога ли да му инсталирам уиндоус и как трябва да стане това  мога да ви дам и имейла си за ппдробна инфо

преди 3 часа, Raze написа:

Няма как да стане, може да го подкараш през емулатор, но няма да върви както трябва и ще е много бавно.

някаква подробна инфи какви точно проблеми ще прави .

мишетеми ма уатсап ако имате 00351 914931465 илина [email protected]

бях чел че руснаците са направели нещо подобно на андроид но  с блокировка на всичко от гоогле не да ват достъп на реклами и приложения да сканират телефона някои имали инфо по този въпрос

на 5.06.2018 г. в 18:45, asdrsd написа:

някаква подробна инфи какви точно проблеми ще прави

Проблемът е, че Windows за момента е правен да работи върху CISC архитектура, а не върху RISC. Чакаме скоро версия и за RISC, която ще е коренно различна от Windows RT и от Майкрософт обещават "amazing battery life".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.