Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем със компютъра след рестартиране на биоса.


Препоръчан отговор


Махнах си батерийката на биоса преди 2 седмици и я сложих пак.Имах парола на биоса и исках да я махна.

И проблема е че когато компа го пусна тръгва си всичко.Перки харддиск... Само че не излиза никаква картина.Не съм бутал никакви други части.Монитора и кабела си работят , тествани са. 

http://www.pchub.com/uph/laptop/48-25562-7731/KTS-CR2032-Battery-Cmos-Resume-RTC.html. Това е батерийката. Не е окислена, сложил съм я правилно, въртях я няколко пъти и пак не тръгва.От какво може да е проблема. + На ПЦ то има видеокарта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Махнах си батерийката на биоса преди 2 седмици и я сложих пак.Имах парола на биоса и исках да я махна.

И проблема е че когато компа го пусна тръгва си всичко.Перки харддиск... Само че не излиза никаква картина.Не съм бутал никакви други части.Монитора и кабела си работят , тествани са. 

http://www.pchub.com/uph/laptop/48-25562-7731/KTS-CR2032-Battery-Cmos-Resume-RTC.html. Това е батерийката. Не е окислена, сложил съм я правилно, въртях я няколко пъти и пак не тръгва.От какво може да е проблема. + На ПЦ то има видеокарта.

За да ни стане ясно, малко по подробно?

Стартираш компа.Започва да зарежда. Минава /не минава / проверката на BIOS.

Ако я минава после какво става? До къде стига?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да ни стане ясно, малко по подробно?

Стартираш компа.Започва да зарежда. Минава /не минава / проверката на BIOS.

Ако я минава после какво става? До къде стига?

Ммм до никъде не минава просто монитора си стои черен нищо не се появява нито примигва нито нищо.

Пускам ПЦ то и монитора си стои така както когато е изключен. Не е ! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ммм до никъде не минава просто монитора си стои черен нищо не се появява нито примигва нито нищо.

Пускам ПЦ то и монитора си стои така както когато е изключен. Не е ! :D

Колегата има друго в предвид...

Дали минава POST (Power-on self-test) проверката - демек дали има писукане от пищялката на дъното и какво писукане е. Това е звуков сигнал, който индикира готовността на компонентите за работа или пък показва проблем с тях...

п.с.

Този звуков сигнал е съставен от къси и дълги писукания, звукови сигнали. може да са във всякаква комбинация, според модела на дъното и според открития проблем.

При безпроблемно "възбуждане", зареждане, стартиране на компонентите, обичайния и най-често срещан сигнал е едно дълго изписукване, дълъг пищящ звуков сигнал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нем няма никакви писукания. И при моя компютър никога не е имало. :)


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

виж при махането на батерията да не си размърдал нещо по платките,я рам,я нещо друго,наскоро и при мен са получи подобен проблем,но извадих и сложих рам плочките отново и се оправи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нем няма никакви писукания. И при моя компютър никога не е имало. :)

Ако никога не е имало звуков сигнал, значи нямаш сложена пищялка... Това е затруднение при диагностицирането на проблема.........

Дай тогава повече информация:

- Марка и модел на дъното и другите компоненти?

- Пробвано ли е с друг монитор на този компютър?

- Чуват ли се звукове от колонките като при зареждане на Windows?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мне.Когато я вадих батерийката бях много внимателен, тя се намира точно под видеокартата.Бях бутнал много леко един кондензатор който стои точно до батерийката, оправих го и не мисля че това е проблем


MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260) Ми е дъното.Рамта ми е dual ddr2 SDRAM 3gb.Видеото мисля че беше amd radeon 4800HD не съм сигурен. Процесора е amd AMD Athlon 64 3000+ :) Монитора е пробван и работи кабела също е здрав.А този опит със колонките сега ще го пробвам

Пробвах теста със звука, надявам се да не обърках дупките , не нямаше никакъв звук.Държах го включен 1 мин :)

И друго, което мисля че е много вероятно че когато пусна ПЦ то , червената лампичка свети само от началото около 4,5 секунди и спира а попринцип свети докато не се пусне напълно ПЦ то.Мисля че когато го пусна и стои във биоса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мне.Когато я вадих батерийката бях много внимателен, тя се намира точно под видеокартата.Бях бутнал много леко един кондензатор който стои точно до батерийката, оправих го и не мисля че това е проблем

MSI K9N Neo v1.0 (MS-7260) Ми е дъното.Рамта ми е dual ddr2 SDRAM 3gb.Видеото мисля че беше amd radeon 4800HD не съм сигурен. Процесора е amd AMD Athlon 64 3000+ :) Монитора е пробван и работи кабела също е здрав.А този опит със колонките сега ще го пробвам

Пробвах теста със звука, надявам се да не обърках дупките , не нямаше никакъв звук.Държах го включен 1 мин :)

И друго, което мисля че е много вероятно че когато пусна ПЦ то , червената лампичка свети само от началото около 4,5 секунди и спира а попринцип свети докато не се пусне напълно ПЦ то.Мисля че когато го пусна и стои във биоса.

1 минута е нищо, дай го 3-4 минути. Въпроса е дали ще чуеш през колонките звука на стартиращ се Wndows.

А за пишялката, този звуков сигнал, той е преди всичко... Ако никога не си чувал този сигнал, значи я нямаш инсталирана и значи няма как звуково да се диагностицира проблем с даден компонент...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извади и сложи видеокартата (внимавай с палеца, който заключва видеокартата към слота!) и пробвай пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я провери с откачен кабел за данни на твърдия диск ще мине ли BIOS тест!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти говоря че изобщо не се вижда червената лампичка да свети след 5,6 секунди след пускане на ПЦ то

 

Е те тая лампа свети при активност на диска, ако системата не минава чека активност няма да има и тя няма да свети естествено.

 

Какво се прави в такива случаи.

 

1. Откачаш всичко което е свързано с дъното - твърд диск, СД, видео карта, всякакви други карти, вадиш паметта, откачаш вентилатори ако има закачени допълнителни. Оставяш само дъното със закачено захранване към него и процесора с включен вентилатора и СПИКЪР/ПИЩЯЛКА

В този случай при опит за включване трябва да пищи за да сигнализира за липсата на рам.

Ако пищи е добре значи процесора и дъното са здрави до някаква степен ако не лошо най-вероятно дъното е умряло и тогава освен да пробваш ресет отново на биоса не остават много възможности да не кажа никакви. Варианта проблема да е в процесора е под 1%, но не е невъзможен.

 

2.  Ако дъното е сигнализирало за липсваща памет закачи я само едната ако имаш повече плочки. Тогава сигнала трябва да се промени и да сигнализира за липсващо видео. Ако не се промени или изчезне опитай с друга плочка памет или почисти на същата конекторите с гумичка за молив.

 

3. Ако звука се е променил тогава сложи и видеото и пак запали тогава ако всичко е наред ще се чуе вероятно единичен сигнал, че системата е ок. Сигнала може и да е различен някой дъна отчетат липсата на закачен монитор. Ако няма никакъв сигнал лошо за видеото.

 

Пробвай да включиш монитора директно към дъното.

Дъното на автора не разполага с вградено видео така че съветът ви е леко неизпълним.

 

4. Закачи монитор и виж дали ще излезе нещо на дисплея

 

5. Ако нещата се получат до тук продължаваш да връщаш едно по едно устройствата като след всяко закачено палиш за да се открие кое е проблемното. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оп извинете за късният отговор , имах работа тези дни.Така като съм малко новак във хардуера на един компютър, бихте ли обяснили малко повече. Благодаря предварително.Белиаков пробвах сега това което ти ми каза, но незнам какво трябва да се случи.Освен че червената лампичка изобщо не мигаше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много пъти ми е правил така компа.Провери с мултицет напреженията на захранването.При мен се оправя сам тоя проблем с малко ръчкане.Последно трябваше да пусна компа със закачен мултицет и тръгна :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване